maanantai 18. kesäkuuta 2012

Terveen hyvää

Hei!


Minä olen Pipsa. Olen 20-vuotias opiskelija, eläintenystävä, kirpputorifanaatikko, lapsenmielinen innostuja sekä ruokahullu, jonka mielestä aamukahvi kaurapuuron kanssa sekä luonnossa koiran kanssa lenkkeily ovat yksiä elämän parhaista asioita. Harrastan ruoan laittamista, ruoan ajattelua, ruoasta keskustelua, ruokablogien lukemista, reseptien kehittämistä ja lukemista, ruoan kasvattamista ja tietysti myös ruoan syömistä - siksi tämä blogi on omistettu ruoalle!

Ruoka on kuin onkin maailman mielenkiintoisimpia asioita: sitä ilman ei säily hengissä, sitä on toisilla liikaa ja toisilla liian vähän, se aiheuttaa riippuvuutta mutta voi myös ehkäistä sairauksia, ja vaikka ihmiset tietävät, miten pitäisi syödä pysyäkseen terveenä ja saadakseen voimia arjesta selviämiseen, eivät he kuitenkaan syö niin.


Minun missioni on syödä niin hyvää ruokaa kuin mahdollista aina kuin syön. Samalla haluan syödä terveellisesti, sillä puhdas ja ravintorikas ruoka tekee minut hyvinvoivaksi, energiseksi, itsevarmaksi - ja uskaliaasti väitän jopa - onnelliseksi. Nykyään on vaikea tietää, mikä on terveellistä, sillä ristiriitaisia tutkimustuloksia saadaan harvase päivä. Siten tiedostan sen, että vaikka itse pidänkin ruokavaliotani kutakuinkin terveellisenä, joku toinen ei ehkä ole kanssani samaa mieltä. Kuitenkaan absoluuttista tietoa ei ole olemassa, joten pidän itseäni parhaana mahdollisena tuomarina sille, mikä tekee juuri minulle hyvää. Kuuntelen kehoani - niin kauan kuin se on tyytyväinen, pidän ratkaisujani oikeina.


Syön pääasiassa mahdollisimman vähän käsiteltyä, tuoretta ruokaa, jota maistuu aidolle. En kuitenkaan ole mikään ravintonatsi, enkä usko absoluuttisuuteen tässäkään asiassa. Kaikkea kohtuudella, kohtuus mukaan lukien, vai miten se meni? Lisäksi elämän realiteetit finanssipuolella tuovat omat rajansa siihen, mikä kaikki on mahdollista, joten joitain ruokaunelmia pitää vaan siirtää tuonnemmaksi. Ruokafilosofiani on kiteytetty täysin Michael Pollanin viisaisiin sanoihin: "Eat real food. Not too much. Mostly plants." Näiden kolmen periaatteen uskon kohentavan kenen tahansa hyvinvointia, mielialaa ja fyysistä kuntoa.Lyhyesti: haluan syödä ruokaa, joka on hyväksi minulle, sekä keholleni että mielelleni. Tapanani on (nuorisoslangin harkitun viljelyn ihailijana) hihkaista onnistuneesta ruoasta sairaan hyvää, joten mikäpä muu olisi blogini nimeksi sopinut paremmin kuin muka-nokkela väännös Terveen hyvää. Toivon sinulle lukija herkullisia hetkiä blogini parissa, toivottavasti sinulle jää käynnistäsi hyvä maku suuhun!  


Kuvituksena joitain ottamiani kuvia ruoista, joita olen viime aikana väsännyt. Reseptejä on tulossa piakkoin, joten stay tuned!

4 kommenttia:

 1. Hei Pipsa, nytpä löysin viimein tämän pääsivun. Noihin johtopäätöksiin olen itsekin ajan kanssa päätynyt. Omaa keho ja mieli sen parhaiten sanoo mikä sopii mikä ei. Jossakin vilahti että ajattelet myös aika eetttisesti ja ekologisesti. Hyvä niin!
  Olet nuoreksi ihmiseksi jo tosi fiksu ja ajattelet omilla aivoillasi. Ehkäpä ikäpolvessasi on kaltaisiasi pian jopa enemmistö!? Uskallan toivoa sillä aikuisen poikani ystäväpiirissä sitä on paljonkin. Monissa ilmenee aineellisen hyvän olon lisäksi syvällistä pyrkimystä henkisyyden ja tietoisuuden kehittämiseen, kuka mitenkin.
  Jotkin käyttämistäsi tuotteista ovat minulle uusia esim. proteiinijauho. Löytyykö sinulta jokin luettelo erikoisemmista ja mistä niitä hankit? Pitkälle pyrin käyttämään kotimaisia (luomu)tuotteita, harvemmin kaukomaiden superfoodeja tahi muotitrendejä;)
  Lenkin jälkeen kokeilen jotain terveen hyvää reseptiäsi kaappini vaihtoehtojen puitteissa. Kiitos vielä herkullisista kuvista ja menestystä blogillesi! T. Pinelope

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista taas kerran :) Minusta tuntuu myös, että monet nykynuoret ovat loppujen lopuksi aika fiksua ja omilla aivoillaan ajattelevaa porukkaa. Monet keskittyvät varmasti vielä itseäni enemmän tuohon oman itsen kehittämiseen, mutta niin kuin sanoit, kukin tavallaan.

   Tässäpä lyhyt luettelo ruokakaappini hieman erikoisimmista ainesosista, joita minulla useimmiten kaapista löytyy tai muuten käytän resepteissäni.

   Jauhot ja jauheet
   * kookosjauho - ostan Punnitse ja säästä -kaupasta, Prismasta tai K-Citymarketista; marketissa löytyy leivontahyllystä, jossa on leivontaan tarkoitettuja pähkinärouheita, mantelijauhetta, kookoshiutaleita, leivinjauhetta jne. leivontatarvikkeita

   * mantelijauhe - ostan perusmarketeista samalta osastolta kuin kookosjauhoa, ja taitaa löytyä monista pienimmistäkin kaupoista nykyään

   * Pulsin maustamaton herneproteiinijauhe - olen ostanut Sokoksen luontaistuotepuolelta (missä on kosmetiikkaosaston lähistöllä teetä, erikoissuklaita jne. herkkuja sekä superfoodeja), mutta tuosta linkistä saa näemmä myös tilattua

   * StarNutrition stevialla makeutettu suklaaheraproteiinijauhe - olen ostanut Fitnesstukun liikkeestä, mutta tuosta linkistä netistä saa myös tilattua

   Makeutus
   * taatelit - ostan puolikuivattuja taateleita marketista hedelmäosastolta, mutta harvoissa edes isoimmissa marketeissa niitä myydään vuoden ympäri (ovat tuoretuote); kuivattuja taateleita sen sijaan löytää monista pienimmistäkin kaupoista kuivahedelmä- ja pähkinäosastolta, esim. Rainbowin kuivatut taatelit ovat hyviä ja pehmeitä

   * ksylitoli - ostin Prismasta

   * stevia (vihreä kasvista jauhettu makeutusainejauhe) - ostan Punnitse ja säästästä

   Muut
   * maapähkinävoi - ostan perusmarketeista oravan kuvalla varustettua Aminon maapähkinävoita (sitä versiota, missä on 100% maapähkinää - Aminolla on myös sokeria ja öljyä sisältävä versio) tai Urtekramin maapähkinävoita; Punnitse ja säästästä ostan Meridiania, mikä taisikin olla ennestään tuttu sinulle?

   * raakakaakaojauhe ja carob-jauhe (käytän molempia suklaisiin resepteihin) - ostan Punnitse ja säästästä

   * kookosmaito (tölkissä) - marketeista ja monista pienimmistäkin kaupoista säilykehyllyltä

   Mulle ei tule nyt muita erikoisuuksia mieleen, mutta kysy toki jos ihmettelet vielä jonkun tuotteen saatavuutta/ostopaikkaa! Jos asut kovin syrjässä, voi olla helpompi löytää joitain ainesosia nettikaupasta, vaikka itse ostankin aina suoraan kaupasta :)

   Poista
  2. Kiitos Pipsa! Toivottavasti muutkin huomaavat hyvän ja käyttökelpoisen listasi. On tuossa paljon tuttua mutta osa ei. Punnitse & Säästä on kauppa jossa tulee käytyäkin, asun Helsingissä, Puistolassa. Puutarhakokeilijana istutin pihaan steviaa, gojimarjaa ja mustamulperia, toivottavasti eivät vaan palellu. On myös mm. japaninruusukvitteniä ja marja-aroniaa, joita voisi enemmänkin hyödyntää. Aroniaa pakastin ja syötän talvehtiville mustarastaille jos ei muuten mene.
   Mutta jatketaan kokkailuja ja kokeiluja viimein kunnon talven tullessa.
   Yst.terv. Pinelope

   Poista
  3. Ole hyvä vaan :) No sittenpä onkin helppo löytää noita ainesosia, sillä Helsingin tarjonta on nykyään kyllä tosi monipuolista! Toivotaan parasta kasviesi puolesta, kuulostaa tosi ihanalta että itse olet steviaa, gojia jne. puutarhaan istuttanut. Odotan vain, että oma puutarhainnostukseni heräisi, koska olisihan se aivan ihana saada itse kasvatettuja herkkuja :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.