maanantai 9. heinäkuuta 2012

Jookos sanoi kookos maapähkinälle ja kaakaolle


Kuten ounastelin, maapähkinävoikokeilut eivät tulleet päätökseensä ensimmäisessä erässä, vaan uusintamatsi oli saatava. Kun sain selville, että kookoshiutaleista voi tehdä kookosvoita, tätä ihmettä piti tietysti päästä kokeilemaan kookos-maapähkinävoin merkeissä. Kun vielä törmäsin tähän inspiroivaan reseptiin juuri kun suklaahampaani kolotus vaati tyynnytystä, kohtaloni oli sinetöity - kaakao-kookos-maapähkinävoi, täältä tullaan!


 Oi pojat, en muuta sano. Kuin. Että. Kokeilkaa. Tätä. Pliis. 


Kaakao-kookos-maapähkinävoi (puolisentoista desiä)
100 g maapähkinöitä
30 g kookoshiutaleita
1½ tl tummaa kaakaota
noin 1 tl hunajaa (tai maun mukaan)
½ tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
vajaa ¼ tl suolaa (ÄLÄ jätä pois)

Yleiskoneella: Paahda pähkinät (halutessasi) 170 asteessa noin 20 minuutin ajan, kunnes niistä pöllähtää hyvä tuoksu ja ovat hieman ruskettuneita. Kuori pähkinät hankaamalla käsin. Iske maapähkinät yleiskoneeseen ja anna surruutella, kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Jos massa valuu reunoille, pyyhi sitä nuolijalla/lusikalla tarvittaessa terän ulottuville muutamaan otteeseen käsittelyn aikana. Lisää kookoshiutaleet ja jatka, kunnes kookoshiutaleiden hiutalemainen ulkomuoto on menetetty ja kookos on "sulanut" massaan. Lisää loput aineet ja hurauta tasaiseksi.   

Sauvasekoittimella: Paahda pähkinät (halutessasi) 170 asteessa noin 20 minuuttia ja poista kuoret hankaamalla. Laita pähkinät minigrip-pussiin ja hakkaa murskaksi/rouheeksi. Siirrä pähkinämurska mieluiten korkeahkoon sauvasekoittimen kestävään astiaan ja ala surruuttaa. Varo aluksi mahdollisesti lentäviä pähkinänpalasia! Sauvasekoita noin 10 minuutin ajan, kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Lisää kookoshiutaleet ja sauvasekoita, kunnes hiutaleita ei enää erota massasta (noin 3 minuuttia). Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Huom. Ota sauvasekoittimesi kuumat tunteet vakavasti ja anna sen levähtää, mikäli tunnet moottorin kuumenevan ja aivan viimeistään, jos laite alkaa haista. Siinä tapauksessa sauvasekoitinrukkasi on menossa kovaa kyytiä kohti oikosulkua ja tällöin viimeistään anna sille tunnin parin breikki. Itse tein surruutuksen kahdessa vajaan viiden minuutin erässä, joiden välillä annoin sauvasekoittimen levätä reilun tunnin.   


Nam.

2 kommenttia:

  1. Hej! Tack för din kommentar i min blogg! Tittade in här och hittade hur mycket intressant som helst att läsa, och otroligt fina bilder har du också. Följer nog med din blogg i fortsättningen. :)

    VastaaPoista
  2. Tack så mycket!! Din kommentar gjorde mig väldigt glad :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.