tiistai 3. heinäkuuta 2012

Päivän paras hetki - aamu!


Juhannuksen luksusaamiainen: tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita
Olen ehdottomasti aamu- ja aamupalaihminen. Minusta on ihanaa herätä uuteen päivään, ja usein ensimmäinen ajatukseni herätessäni on, että pian saa kaurapuuroa ja kahvia. Syön aina aamulla puuroa - maitoon keitetty, hautunut kaurapuuro vaan sattuu olemaan herkullisimpia ruokia joita tiedän. Bonuksena tulee tietysti fakta, että ainakin itselläni oikein koostettu kaurapuuroaamiainen pitää nälän loitolla paremmin kuin mikään.

Yllättävä voittajayhdistelmä: puolukkaa, banaania ja maapähkinävoita
Kuten aiemmin olen maininnut (noin sata kertaa), kaurapuuro ja maapähkinävoi on herkullinen yhdistelmä. Olen huomannut, että pähkinöiden lisäys aamupalalle siirtää nälkää paljon pidemmälle, sillä aikaisemmin aamupalani ovat olleet turhan rasvattomia. Lisäksi ne tuovat rakennetta muuten lusikoitavan pehmeään kokonaisuuteen - siksipä lisäänkin aamiaiselleni usein sekä teelusikallisen maapähkinävoita että muutaman pähkinän. Vielä kun laittaa lautaselle pakastimen aarteita tai kauden marjoja sekä mahdollisesti puolikkaan banaanin tai palan nektariinia, ei aamu voisi herkullisemmin alkaa. Miksi siis syödä kuivaa korppua tai veteen keitettyä limapuuroa aamulla, joka kuitenkin suurosalle meistä on niitä hetkiä, jolloin ylimääräistä energiaa, potkua ja virtaa nimenomaan tarvittaisiin?

"Everything but the kitchen sink": banaania, puolukka-omenasosetta, maapähkinävoita, seesaminsiemeniä ja kanelia
Aamuuni kuuluu myös ehdottomasti aivan tietyt astiat - eihän aamukahvia voi juoda kuin omasta aamukahville ja vain aamukahville pyhitetystä mukista, saatika sitten puuroa muusta kuin aamupuurokiposta. (Harvinainen poikkeus, jolloin sorruin käyttämään uutta kirpparilöytöä puurokulhona, on dokumentoitu yllä olevaan kuvaan.) Aamuun kuuluvat rutiinit - ne tuovat turvaa ja tunteen, että kyllä tästäkin päivästä selvitään.     
Ihanan lokoisia tai työteliäitä kesäaamuja teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.