sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Satumainen sunnuntai Savossa


Viikonloppuni on ollut oikea foodistin (*) ja esteetikon unelma.

* Myönnettäköön, että inhoan kyseistä sanaa. On kuitenkin vaikea löytää parempi ilmaus ihmiselle, joka ei pelkästään pidä ruoan syömisestä, vaan innostuu kaikesta muustakin siihen liittyvästä. Ruokaintoilija? Tai vaan yksinkertaisesti ihminen, joka pitää ruoasta? Nämä ilmaukset eivät kuitenkaan nappaa (saatika edes raapaise) ilmiön syvintä olemusta. Sanoinhan, että se on hankalaa... 


Joskus sanat eivät vain riitä.

Tertin kartanon kahvilan lounas noutopöydästä
Silloin on hyvä kertoa kuvin.

Teahouse of Wehmais - sanoinkuvaamaton valikoima irtoteitä sekä teepaviljonki brittityyliin lehmien kurkistaessa ikkunasta
Tosin niidenkään panos ei riitä kuvailemaan, miten hyvälle voi tuoksua gojilla, tyrnillä, mansikalla ja safflorkukalla maustettu tee (varsinkin ajettuaan hyvän tovin sille itselleen tuoksahtavien loputtomien peltojen halki), ja miten suurta innostusta voi pienessä ihmisessä aiheuttaa kaurajauhon löytäminen sympaattisen myllypuodin pimeästä nurkkauksesta, jossa oli hyvä pitää suojaa äkkiseltään hyökänneen rankkasateen kohistessa kattoon.

Tänään olen matkannut lähiruoan perässä.


Eilen poimin mansikoita. Ja söin mansikoita muun muassa chili-mansikkasalsan muodossa.


Tein eilen myös paahdettua oliivisuolaa, kanelihippuja (cinnamon chip; vertaa chocolate chip), pestokierreleipää sekä aurinkokuivattu tomaatti- ja oliivileipää ja mokka-kaakao-vaniljamaapähkinävoita.


Joku voisi kuvailla lauantaista leivontaruljanssia ja 15 mansikkakilon keräämistä ja pakastamista työleiriksi.

Tertin kartanon myymälän makeisia
Minä kutsun kahta viimeistä päivää onnistuneeksi viikonlopuksi.   

Tänään maaseutumatkailin herkkujen perässä Teahouse of Wehmaisissa Juvalla, Tertin kartanossa Mikkelissä sekä Rapion Myllyssä Paatelassa.

Toivotan rentoa alkavaa viikkoa tämän Tertin kartanon viisaan ohjeen myötä!

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää aivan mahtavan onnistuneelta viikonlopulta! Sopiva yhdistelmä rentoilua ja mukavaa puuhaa on juuri minunkin mieleeni. Mansikoitten kerääminen ja kesän talletus pakkaseen sekä leivonta ovat juuri noita mukavia puuhia :)
  Oikein rentoa viikkoa sinullekin!
  t. kohta töihin eväitä kokkaamaan alkava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se olikin, hyvin kiteytetty juurikin tuohon sopivaan yhdistelmään rentoilua ja mukavaa puuhaa :) Kiitoksia rennon viikon toivotuksesta, eiköhän tästä sellainen aikaan saadakin kun ei turhia hötkytä!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.