keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Tarjoilija, cookiessani on kikherneitä!


Cookien leivonta on taitolaji. Olen testannut monen montaa cookiereseptiä, mutta lopulta päädyn aina siihen samaan vanhaan mutta luotettavaan. Tosin silläkin reseptillä olen saanut välillä aikaiseksi liian pehmeitä, levahtaneita ja litteitä (aito hyvä cookie ei leviä pellillä, vaan säilyttää muotonsa), murtuvia, kuivia tai muuten vaan vääränlaisia cookieta. Kuitenkin useammin olen onnistunut kuin epäonnistunut ja tällöin olen saanut aikaiseksi aivan täydellisiä, päältä rapeita ja sisältä sitkeitä cookieta, jotka rouskahtavat haukatessa ja jättävät taivaallisen suolaisen makean ja rasvaisen maun suuhun pitkäksi aikaa.

Rankan kuvaussession jälkeen maistuu nokoset (ja cookiet!)
Nämä eivät kuitenkaan ole noita kyseisiä luottokeksejä. Näissä cookiessa pääroolia näyttelee tumman suklaan lisäksi kolme mielenkiintoista ainesosaa: hunaja, maapähkinävoi ja kikherne.

Oikeanpuolimmaisissa (tummemmissa) lisänä kaakaota ja kookosta, vasemmanpuoliset perusversio
Joko mielesi tekisi maistaa? Lupaan, että et tule huomaamaan, että näissä on kikherneitä. Kuitenkin varoituksen sananen: nämä eivät ole sellaisia rapeita cookieta. Pehmeiksi cookieksi sen sijaan nämä ovat hämmästyttävän hyviä.

Resepti bongattu Peanut Butter Powered -blogista, alunperin Texanerin Baking -blogista. Reseptiä hieman modifioitu alkuperäisestä.

Suklaacookiet (8-10 kpl)
1½ dl kikherneitä, keitettynä/purkista ja huuhdeltuna
¾ dl maapähkinävoita
½ dl hunajaa (enemmän tarvittaessa)
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g tummaa suklaata karkeina paloina
(1 rkl tummaa kaakaojauhetta) 
(2-3 rkl kookoshiutaleita)

Yleiskoneella: Laita kaikki ainekset paitsi suklaa yleiskoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää suklaapalat ja sekoita käsin tasaiseksi.
TAI
Sauvasekoittimella: Sauvasekoita ensin kikherneet hyvin sileäksi, lisää sitten muut aineet lukuun ottamatta suklaapaloja ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.  Lisää suklaapalat ja sekoita käsin.

Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia kiekkoja ja paina hieman litteämmiksi halutessasi. Asettele cookiet leivinpaperin päälle pellille (eivät leviä, joten voi laittaa tiiviiseenkin). Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes cookiet ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä pellillä ainakin 10 minuuttia, etteivät keksit murru siirrettäessä.


Sanoisin, että tumman tulinen kaakao-kookosversio maistui vielä paremmalta kuin vaaleampi veljensä. Mutta enpä torjuisi blondiakaan... *

*Ja kyllä, puhun yhä niistä kekseistä.**

** Haha, eipä olla monimielisiä.

10 kommenttia:

  1. Uskon, että ovat hyviä! Melkolailla samoista aineksista olen tehnyt sellaisia herkkupalleroita, joita ei kuitenkaan paistettu vaan dipattiin suklaassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mums! Olenkin kuolannut sun herkkupalleroreseptejä useaan otteeseen ja copypastannut reseptejä word-tiedostoon, etten unohda tehdä niitä :D Jos viikonloppu on sateinen ja aikaa on, niin varmasti pitää ottaa kokeiluun ainakin ne minttusuklaapallerot! (ja tahinipallerot ja ne maapähkinäpallerot ja raakalakut ja ja...) Siitä tulisi herrrkullinen palleroviikonloppu!

      Poista
  2. uh! vähän nolottaakin tuo palleropaljous blogissa. Muttakun ne vaan on niin hyviä ja käteviä ja vastustamattomia ja....
    Toivotan mukavaa ja maistuvaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsis, hyvää ei voi olla liikaa!
      Kiitos samoin mukavaa viikonloppua! :)

      Poista
  3. Näitä kokeilin tänään ja voi apua, kun ovat hyviä! :) Samalla paljastui blenderini heikkous, ei pystynyt jauhamaan kikherneitä pienemmiksi tiiviin taikinaan joukkoon. Mutta kikhernepalaset toivat mukavasti väriä tummiin kekseihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että kokeilit näitä, nämä on tosi hyviä kyllä! :-) Oi voi blenderiä, itse olen käyttänyt sauvasekoitinta ja sillä olen saanut hyvin sileää sosetta kikherneistä.

      Poista
  4. Juuri tuli satsi uunista ulos. Maltoin antaa jäähtyä hetken, mutta sitten piti maistaa - herkullista!!! Ihan pienillä muutoksilla tein, koska kaikkia reseptisi raaka-aineita ei löytynyt kaapista. Kirjoitan kokeilusta joku päivä ja linkkaan blogiisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Odotan linkkiä innolla, kiva päästä lukemaan kokeilusta :-)

      Poista
  5. Heips! Postaus (=hehkutus) omasta kokeilustani löytyy täältä:
    http://zucchini-lafilleduvent.blogspot.com/2012/10/suklaiset-kikhernekeksit.html

    Superkiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosi onnellinen, että pidit näistä! Hienoja keksejä :-)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.