maanantai 20. elokuuta 2012

Kukkakaalia ja graavikalaa kiitos


Joskus Usein päivällisajan lähestyessä katson jääkaappiin ja mietin, että jaahas, olisi varmaan pitänyt käydä kaupassa. Kurkistan kuiva-ainekaappiin ja toivon kahta kauheammin, että siellä marketissa olisi tullut käytyä. Silloin tällöin joutuu joko a) taipumaan ja käymään kauhean nälkäisenä kaupassa, jolloin kotiin tulee ostoslistan tuotteiden päällystänä sen sataa sorttia herkkua ja heräteostosta, tai b) pistämään poskeen näkkäriä ja kylmiä papuja, taas.

Usein tässä tilanteessa nimittäin unohtuu salainen vaihtoehto c) keksiä jotain uutta ja innovatiivista jääkaapin tähteistä, jämäpurnukoista ja porkkananpätkistä! Pakon edessä ne parhaat ideat syntyvät, uskokaa poies.



Pitkän alkuhöpinän tarkoitus oli oikeastaan vain kertoa, että tämä soseutetulla kukkakaalilla ja tuorejuustolla hunnutettu pasta oli hyvää ja kermaista. Kastikeideaa voi varmasti soveltaa moneen, esimerkiksi kasvisversioon graavilohen voisi ehdottomasti korvata savustetulla tofulla, kikherneillä tai aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kasviksilla. Kukkakaali keventää kastiketta mukavasti ja tekee koostumuksesta pehmeän. Kukkakaalista on moneksi!

Graavilohipasta (3 hengelle)
(täysjyvä)spagettia/tagliatellea/pappardellea/tuorepastaa parille hengelle
200 g kukkakaalia
100 g tuorejuustoa
1 kananmuna
100 g graavilohta
rucolaa
pippuria

Keitä pasta kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Keitä samalla aikaa kukkakaalin nuput pehmeäksi pienessä kattilassa (noin 12-15 minuuttia). Sauvasekoita kukkakaali soseeksi, lisää tuorejuusto sekä kananmuna ja sekoita aivan tasaiseksi. Valuta pastasta vesi ja sekoita pasta kukkakaaliseoksen joukkoon. Lisää pilkottu graavilohi ja rucola ja mausta pippurilla. Koristele rucolalla ja halutessasi parmesansiivuilla.

4 kommenttia:

  1. Näyttää todella maistuvalta! Pitää ehdottomasti kokeilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa ihmeessä :) Kukkakaali mukavasti keventää tuorejuusto-/kermapastoja niin, että voi arkenakin tällaisella pasta-annoksella herkutella :-)

      Poista
  2. Tein tätä graavilohipastaa pastaa eilen ja tykkäsin kovasti :) Mieheni kehui myös, vaikka ensin nyrpisteli nokkaansa kukkakaalille (ilmeisesti keitetyn kukkakaalin tuoksu ei miellytä :). Tähän voisi sopia hyvin myös pinaatti, pitääpä seuraavalla kerralla sekoittaa sekaan sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että maistui! :-) Tuo pinaattilisäys on aivan mainio idea, pinaatti ja lohi ovat todella hyvä yhdistelmä!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.