perjantai 3. elokuuta 2012

Oh my balls - proteiinitankkausta herkkupalleroilla



En vierasta häröä otsikointia, vaikka siitä saattaakin jollekulle tulla vääränlaisia mielleyhtymiä. Nämä pallukat vain sattuvat olemaan mitä herkullisin tapa nauttia yllinkyllin kasviperäistä proteiinia. Hyvät rasvat tulevat vielä kaupan päälle!  

Näin erästä hyvää ystävääni pitkästä aikaa pari päivää sitten ja otin kohtaamisen heti tilaisuutena kokeilla vihdoin palleroita, joiden erilaisia variaatioita alati käyn kuolaamassa Veikeässä Versossa. Resepti on kulkenut läpi Baka baka liten kaka -blogin käsittelyn ja juontaa alkuperänsä Lilla Matderiven -blogista.* Palleroiden maailman valloitus on siis jo kovassa vauhdissa!
* Tarpeeksi linkkejä, ha?

Miksipä ei olisi - nämä pallerot ovat aika ihania. Koostumus on pehmeä, ja maku hunajan ansiosta hienoisen makea eikä aivot räjäyttävän imelä kuten monissa sokerilla leivotuissa herkuissa. Ulkonäöllisesti näistä saa kuin pieniä tryffeleitä kierittelemällä pallot kookoshiutaleissa tai kaakaojauheessa ja vielä tarjoamalla namupalat samppanjamaljoista saa arkeen vielä vähän luksuksen tuntua.

Ja kyllä, näitä voi hyvin syödä myös viikolla. Vaikka joka päivä.
  

Käytin Veikeän Verson reseptiä muuttaen sitä hitusen - koska olen tykästynyt kahvin makuun, laitoin joukkoon hieman pikakahvijauhetta. (Syy tähän saattaa olla myös se, että kun kerran ostin maapähkinävoikokeiluun kerran sitä pikakahvijauhetta, niin nyt sitä sitten pitäisi saada vähän vajuutettua tuolta kaapista. Noita purkkeja ja purnukoita kun tuppaa joskus aina vähän kertymään...) Muokkasin alkuperäistä reseptiä myös vaihtamalla suklaakuorrutuksen tummaan kaakaojauheeseen itse taikinassa sekä korvaamalla agaven hunajalla.

Niin, ja ahneena herkkurohmuna sain vaan 15 palloa. Olisi pitänyt saada noin 27 kipaletta. Ahneella on kökkö loppu vai miten se meni.



Mokka-kaakao-maapähkinäpallerot (15 kpl)
1 pkt (230 g) kikherneitä
1 1/2 dl maapähkinävoita
1/2 dl hunajaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1-2 tl pikakahvijauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

kookoshiutaleita
tummaa kaakaojauhetta

Huuhtele kikherneet ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää maapähkinävoi, hunaja, kaakao, kahvijauhe, vaniljasokeri ja suola. Soseuta tasaiseksi ja pyörittele palloiksi. Taikina on melkoisen tahmeaa ja pehmeää, joten kostuta käsiäsi kylmällä vedellä välillä, jos pyörittely ei meinaa onnistua. Laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi ja kierittele sitten kookoshiutaleissa tai kaakaojauheessa. Anna vielä jähmettyä kymmenisen minuuttia jääkaapissa ja tarjoile.

Säilyvät jääkaapissa pari päivää, minkä testaaminen oli näiden palleroiden herkullisuuden takia haastavaa!

8 kommenttia:

  1. Sinäkin Brutukseni ;)

    Ja hienostunut esillepano! Tuo runsas linkitys on ihan ok, meinaan itsekin välillä innostua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh voit vaan kuvitella, mikä pyörii mulla päivittäin mielessä, kun alkaa herkkuhammasta kolottaa... Tekis mieli tehä näitä uusiks ja pian! Todella koukuttava herkku ja loputtomat modifiointimahdollisuudet :)

      Poista
  2. De här måste ju vara extra goda med både kaffe och kakao i! Och tack för länken igen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jag håller med dig om att kaffe + kakao = så gått! ;)

      Poista
  3. Apua! En tiedä mitä ihmettä tein väärin, mutta en saanut tehtyä kuvauksen mukaisia palleroita :( Johtuneeko siitä, että en ole ennen käyttänyt kikherneitä vai mistä, mutta aloitin tekemällä maapähkinävoita ohjeesi mukaan, mutta jo siinä vaiheessa homma kusi. Jouduin laittamaan 3x niin paljon hunajaa kuin ohjeessa, enkä silti saanut kovin voimaista koostumusta, vaan voi on edelleen kovin kuivahkoa. SItten itse palleroiden teko: ostin esikeitettyjä herneitä ja huuhtelin ne, tuloksena oli kuivaa jauhoa ja näimpä palloistakin tuli kuivia. Lisäilin taas hunajaa ja myös nestettä että saisin edes jotenkin pyöriteltyä niistä jotain. Oliko tarkoitus keittää ne herneet vai mikä meni pieleen? Entäs maapähkinävoin kanssa? Noudatin kyllä ohjettasi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Paula! Ensinäkin, tuo maapähkinävoin teko vaatii hieman kärsivällisyyttä, joten jaksoitko surruutella tuon 10 minuutin ajan? Maapähkinävoin voimaista koostumusta ei valitettavasti saa kuin kärsivällisyydellä, ja itse asiassa ekstrahunaja tekee rakenteesta lopulta vain kuivempaa, kun hunaja jähmettyy. Siksipä pitää jaksaa surruuttaa, kunnes koostumus on valuva. Monet maapähkinävoiohjeet kehottavat jopa yleiskoneella tehdessä surruuttamaan 15-20 minuuttia, mutta itse olen yleensä saanut homman tehtyä sauvasekoittimella noin 10 minuutissa, kun annos on tuo pieni 250 g maapähkinöitä. Tähän reseptiin voi kyllä myös käyttää kaupan maapähkinävoita, jos itse tekeminen tuntuu hankalalta. Tällöin reseptiin voi lisätä vähän ekstrakaakaota (ja mahdollisesti pikakahvijauhetta).

      Itsekin käytin esikeitettyjä kikherneitä, jotka sauvasekoitin tasaiseksi massaksi. Kikherneistä pitäisi tulla suht kiinteää massaa, ei niinkään jauhoa. Ei tarvitse keittää kikherneitä, niiden jauhomaisuus kummastuttaa kovasti, koska omistani en ole koskaan kovinkaan jauhomaista saanut. Voi harmi, ettei homma tällä kertaa mennyt ihan putkeen!

      Poista
  4. Ahaa, eli maapähkinävoin kanssa en vain ollut tarpeeksi kärsivällinen :) Mutta kikherneiden mysteeri ei kyllä vielä ratkennut, ehkä ensi kerralla sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että kikherneissäkin voi olla merkkien välillä joitain "kuivuuseroja" - itse olen käyttänyt joko GoGreenin pahvitetroja tai itse keitettyjä kikherneitä. Toivottavasti tosiaan ensi kerralla onnistaa paremmin! :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.