maanantai 3. syyskuuta 2012

Minut on haastettu!Minut haastettiin ensimmäistä kertaa - onneksi iloisissa merkeissä - vastaamaan yhteentoista kysymykseen. Mietteitä matkan varrella -blogin Nina tarjosi minulle toinen toistaan mielenkiintoisempia kysymyksiä pohdittavaksi, minkä lisäksi haasteeseen kuuluu keksiä 11 kysymystä seuraaville bloggaajille vastattavaksi. Haastan siis Mausteisen mantelin ja Cinnamonian vastaamaan seuraaviin kysymyksiin halutessaan:

1. Mikä on tärkein luottoleivontareseptisi, jonka luo palaat yhä uudelleen?
2. Mitä kuuluu täydelliseen aamuun?
3. Minne suuntaisit lomalle lokakuussa, jos saisit täysin sponsoroidun matkan?
4. Mikä on lempimarjasi?
5. Millaisista kirjoista pidät?
6. Mikä on suhteesi siivoukseen: korjaatko mieluiten jälkesi saman tien vai siivoatko suuremman urakan kerralla?
7. Mikä on mieleenpainuvin ruokaelämyksesi?
8. Mitkä ovat syksyn parhaita ominaisuuksia?
9. Millainen olisi unelmien kotisi?
10. Mitkä ovat lempiharrastuksiasi vapaa-ajalla?
11. Jos joutuisit valitsemaan kolme ruokalajia, joita saisit ainoastaan syödä kuukauden ajan, mitkä nämä ruokalajit olisivat?
 

Alla taasen ovat omat vastaukseni Ninan asettamiin kysymyksiin:

1. Jos pyytäisin hyvää ystävääsi kuvailemaan sinua kolmella sanalla, mitä hän vastaisi?
Iloinen, luotettava ja ahkera, uskoisin. (Toivoisin.) 

2. Mitä keittiö-apuvälinettä käytät eniten?
Veistä käytän ehdottomasti eniten, sillä pilkon kasviksia ja/tai hedelmiä jokaiselle päivän aterialle. Seuraavaksi yleisin väline on varmaankin sauvasekoitin, jolla surauttelen päivittäin joko hummusta, muuta paputahnaa, maapähkinävoita, tahinia tai seesaminsiemenvoita. Toki puurokattila ja paistinpannukin ovat päivittäisessä käytössä.


3. Paikka, joka merkitsee sinulle paljon, on ...?
Äitini keittiö, sillä siellä on aina kaapit pullollaan ihania raaka-aineita, joista tehdä hyvää ruokaa. Mikään välttämätön (kuten kahvi, pähkinät, maustamaton jogurtti, kikherneet, kaurahiutaleet, omenat, maito tai jälkiuuniruisleipä) ei ole koskaan loppu, joten mittava raaka-ainevarasto luo turvan ja lämmön tunteen.

4. Jos sinun tulee muistaa 3 asiaa, jotka sinun on toimitettava seuraavana arkipäivänä, kuinka varmistat, ettet unohda niitä?
Olen listamaanikko - en luota muistavani mitään ilman ylös kirjoittamista. Siispä raapustaisin asiat jonkin paperin kulmaan ranskiksilla. Joskus käytän myös puhelimen muistutustoimintoa edellisen keinon tueksi, jos kysymyksessä on hengenhätä.


5. Tunnet itsesi energiseksi ja hyvinvoivaksi, kun ...?
Syön terveellisesti mutta herkullisesti, harrastan sopivassa määrin liikuntaa ja ulkoilua, nauran, tapaan ihmisiä joiden seurassa voin olla oma itseni, saan osakseni eläinrakkautta, teen sopivasti töitä kouluhommien parissa, nukun yöni rauhassa ja voin pitää kiinni rutiineistani. Rutiinit ovat minulle tärkeitä, sillä haluan tehdä tietyt asiat aina samalla tavalla, aina samaan aikaan. Toisaalta rutiinien rikkominenkin on joskus tärkeää. Tasapaino on ainoa sana, joka loppujen lopuksi tarvitaan kuvailemaan sitä, mitä tarvitsen energisyyteeni ja hyvinvointiini.
6. Zappailet pois TV-kanavalta, kun sieltä lähetetään ...?
Urheilua, uutisia, ajankohtaisohjelmia tai Eastenders/Salatut elämät/Kauniit ja rohkeat/Päivien viemää. Katson kyllä paljon kaikenlaista hömppää, mutta saippuaoopperoihin en onnekseni ole jäänyt koukkuun. Uutiset taas haluan lukea sanomalehdestä aamukahvin ja -puuron kera.7. Hetki, jonka tahtoisit elää uudestaan, jos se olisi mahdollista?
En oikeastaan kaipaa mitään tiettyä hetkeä takaisin, vaan olen aika lailla tyytyväinen nykyhetkeen. Tietyt hetkit toki ovat olleet tärkeämpiä ja valoisampia kuin toiset, mutta en siltikään haluaisi palata takaisin - suuntani on ainoastaan eteenpäin!8. Mainitse kaksi nettisivustoa, jotka olet asettanut internet-asetuksissasi suosikeiksi.
En jostain syystä käytä Suosikit-toimintoa, mutta kirjanmerkeissä lymysi mielenkiintoiselta vaikuttava La Kocinera -ruokablogi sekä aamukaurapuuroni päälle vielä joku päivä tiensä löytävä mustikka-tahinikompotti. Mmm, mustikkaa ja seesaminsiemeniä...

9. Arvostat kanssaihmisissäsi seuraavia ominaisuuksia ...?
Ystävällisyys, avarakatseisuus, toisten ihmisten huomioon ottaminen, reiluus, ajattelevaisuus, rehtiys ja suoraselkäisyys.


10. Pidät bloggaamisesta, sillä ...?
Pidän ruoanlaitosta ja leipomisesta aivan hirmuisesti; ne rentouttavat minua ja luovat onnistumisen elämyksiä. Mietin alati uusia kokeilun arvoisia yhdistelmiä ja ruokalajeja ja kokeilen mielelläni muiden reseptejä. Haluan jakaa blogin kautta hyväksi havaitsemiani reseptejä ja haluan olla osa ruokabloggaajien erittäin kansainvälistä yhteisöä. Bloggaaminen on minulle myös tapa ilmaista muita mielenkiinnon kohteitani, sillä olen aina pitänyt luovasta kirjoittamisesta, minkä lisäksi ruoan valokuvauksesta on kehittymässä minulle kovaa vauhtia mieluisa harrastus. Niin, ja oma blogi on erinomainen tapa säilöä reseptit talteen tulevaa käyttöä varten.

11. Näihin kysymyksiin vastaaminen oli ...?
Maistui hyvälle, kuten alla olevasta pikkuvuoasta tyhjentynyt mustaherukkapiirakkakin kookoskermalla. Tosin piirakkapohjan reseptiä täytyy vielä hiukkasen hioa...


Postauksessa näkyneet reseptit järjestyksessä:
Pähkinä-taatelipallerot 
Onneksi: Minttusuklaakesäkahvi
Kaakao-kookosmaapähkinävoi (jogurtin kanssa)
Mokka-kaakao-vaniljamaapähkinävoi (sämpylällä)
Chocolate Covered Kate: Deep-Dish Cookie Pie
Kikhernetryffelit eli herkkupallerot
Suklaamoussekakku tofusta fantastisella pähkinäpohjalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.