keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Näissä vois olla vaikka vaahterasiirappia

Ongelma oli tämä: päiväkahvi oli jo kaadettu kuppiin, kun tajusin, että entäs kahvileipä?



Mieleeni juolahti myös edellisen illan metsäretkeltä - jonka tähtäimenä oli kylläkin jotain muuta punaista kuin seuraavassa kuva-arvoituksessa komeileva luonnontuote - bongattu saalis:



Tuollaisen miniatyyrivaahteran löysin, mutta en yhtään puolukkaa/suppilovahveroa/mustaa torvisientä/kantarellia. Nyyh! Tästä tuimistuneena halusin ottaa lohdutukseksi ja matkamuistoksi vaahteran mukaan. Onkohan tämä nyt sitä kuuluisaa luonnon turmelua?

Koska pikkarainen vaahtera, joka oli pientä nykäisyä kestämättömistä hennoista juuristaan huolimatta saanut aikaan kaksi komeaa ja jo kauniin punaisen värin saanutta lehteä, oli niin syötävän suloinen ja syksyinen, tarvitsi se seurakseen jotain yhtä suloista ja syötävää.

Siispä kaksi sääskeä lyötiin yhdellä iskulla, kun tein kahville pientä herkkua (itse fanitan kovasti tällaisia pieniä yhden tai kahden hengen annoksia, koska en yksinkertaisesti jaksa syödä samoja muffineita viikkoa putkeen - miksi muuten kaikki leivonnaisreseptit ovat aina ihan järjettömän suuria, ts. kuka syö 16 muffinia ennen niiden syömiskelvottomaksi pilaantumista?*),  ja edesmennyt vaahterakin pääsi kuvauksiin. Olisi ollut hauskaa käyttää näihin vaahterasiirappia rekvisiitan teeman mukaisesti, mutta se pannahinen oli päässyt loppumaan.

* EDIT 5.9.2012 16:04: Monen lapsen perheet ja useamman syöjän juhlat ovat tietysti eri asia, mutta enemmistössä lienevät kuitenkin pienemmät taloudet. Onhan sitä kiva päästä herkuttelemaan muulloinkin kuin juhlapyhinä! Ja jos tykkäät syödä 16 muffinia, on sekin minusta täysin ok - täällä ei tuomita ketään, joka herkuista tykkää! 



Mainittakoon vielä, että resepti sai inspiraation Chocolate Covered Katien Chocolate Chip Peanut Butter Balls -reseptistä sekä alitajuntaisesti varmasti myös monista muista saman kaltaisista resepteistä, joihin olen ajan saatossa törmännyt.

Kauraherkkupallerot (4 pientä palleroa)
1 rkl kaurahiutaleita (miksipä ei leseetkin sopisi!)
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl rusinoita
1 rkl kookoshiutaleita
1 tl hunajaa, agavea, vaahterasiirappia tms. nestemäistä makeutusta
ripaus vaniljaa
(ripaus suolaa, mikäli maapähkinävoisi on suolatonta)

pari palaa tummaa suklaata karkeina paloina

Yhdistä kaikki aineet paitsi suklaa kapeassa kulhossa (esim. sauvasekoittimen mukana tuleva korkea muoviastia soveltuu mainiosti) ja sauvasekoita tasaiseksi. Koska kyseessä on pieni määrä aineksia, saatat joutua pariin otteeseen lusikoimaan sauvasekoittimen teriin kiipeilleen massan takaisin kulhoon (koneen ollessa tämän hetkeä tauolla työstään, luonnollisesti). Sekoita lusikalla joukkoon suklaa ja pyörittele neljäksi suloiseksi minipalleroksi. 

P.S. Ettei minua nyt oikeasti luulla kauheaksi luonnonvihaajaksi ja ilkiöksi eikä tästä postauksesta nouse suurta kohua Luonnonystäväin Kerhossa, tulee minun tehdä tiettäväksi, että tarkoitukseni ei ollut kiskaista koko kaksilehtisen komeuden juuria, mutta ne tulivat vähän niinku kaupan päälle yrittäessäni nätisti irroittaa vaan lehdet mukaani.

2 kommenttia:

  1. Herkulliset palleroiset - juuri sopiva annos yökyöpelin iltaherkuksi :-)
    Toivottavasti ensi reissulla löydät sieniä - kaunis mini-vaahteranlehti osui onneksi tiellesi poimittavaksi! Odotan kanssa kun puiden lehdet täällä loistavat syksyn lämpöisiä värejä, ja pääsee keräämään kastanjoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Illalla herkuttelussa tahtoo nimittäin olla se paha puoli, että helposti tulee syötyä överit, kun ei enää jaksa hillitä herkkuhimojaan. Siksipä tällainen pikkuannos passaa myös iltaan kuin nenä päähän :-)

      Mahtavaa varmasti tuo kastanjoiden keräys - harmi kyllä Suomen maalla siihen ei taida olla mahdollisuutta. Onneks meillä on kuitenkin täällä hienot marjat ja ne sienet!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.