torstai 18. lokakuuta 2012

Battaattia

Tiian lanskikset inspiroivat minutkin oikean ruoan pariin.


En siis elä mustapapubrowniella tai kikherneblondiella, kuten viimeaikaisesta leivonnaiskokeiluihin painottumisesta voisi luulla. Ajatus on toki houkutteleva...



Lantturanskikset eli lanskikset mielessä halusin kuitenkin testata tätä mainiota ideaa. Lähikauppa ei kuitenkaan tarjonnut lanttua (oivat suomalaiset raaka-aineet hoi, missä luuraatte?), sen sijaan oikein kauniita, hauskan kiemuraisia bataatteja löytyi. Mikäs siinä, ajattelin ja kaivoin kuivempien yksilöiden alta pari oikein mehevää, tummanpunaista bataattia.

Jos vain löydät maukkaita bataatteja, näissä on hankala mennä vikaan. Bataatti on todella makea uunissa paistettuna, joten vahvan chilin ja bataatin makeuden yhdistelmä on melkoisen bueno. Älä siis säästele chilissä! Itse käytin Tunisian reissaajilta tuliaiseksi saamaani tulipunaista "paprikajauhetta", joka todellisuudessa on jonkin sortin hyvin vahvaa chiliä. Uskoakseni makeuden ja tulisuuden rinnalle dipiksi sopisi mainiosti tsatsiki tai jokin muu raikas kastike. Laiskuuden nimissä hotkaisin nämä ilman sen kummempia kastikkeita, ja alas meni niinkin!



Bataattiranskikset
0,5-1 bataattia per henki (bataattien koko vaihtelee hurjasti, yritä löytää pieniä ja tuoreita)
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
(suolatonta) chilijauhetta/kuivattua chilirouhetta
(kuivattua oreganoa)

Kuori bataatti ja leikkaa siitä tikkuja. Laita tikut leivinpaperilla päällystetylle pellille ja lorauta oliiviöljyä päälle - ei liikaa, ettei ranskiksista tule lötköjä, vaan hiukkasen. Ripottele päälle mausteet ja kääntele ranskiksia pellillä, että mausteet ja öljy sekoittuisivat niihin tasaisesti. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.

10 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Meidän perheessä syödään paljon bataattia, varsinkin tässä muodossa todella suosittua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunitettu bataatti on kyllä ihanaa! Joskus laitan vaan bataatin puoliksi pitkittäin ja laitan uuniin n. 1-1,5h ja syön feta-jogurttikastikkeen kanssa, sekin on toooosi hyvää :-)

      Poista
  2. Vau, nämähän on nättejä! Täytynee joskus tehdä ihan joku juuresranskiskimara :) Taannoin paistelin aika saman tyyppisiä bataattilohkoja, ja niiden perusteella veikkaan vahvasti, että näihinkin sopisi fetadippi! http://onneksi.blogspot.fi/2011/03/yhteista-hyvaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Uskon myös, että fetadippi toimii erinomaisesti! Itsekin olen usein syönyt uunibataattia lusikoiden kuoresta feta-jogu-kastikkeen kanssa ja on kyllä tosi hyvää niinkin :)

      Poista
  3. Kauniit on kuvat sulla tänään, wow :) Ihanan paahtuneita, varmasti hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Olivat kyllä makoisia, menivät kaikki alta aikayksikön...

      Poista
  4. Mulla odottelee nyt bataatti tuolla kaapissa, jos saisin tehtyä näitä päivälliseksi.. :) Laitoin muuten sulle haasteen blogiini, nyt kun aloin purkamaan haasteita... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa hienoa! :) Pitääkin käydä kurkkaa :)

      Poista
  5. Bataatit ovat ihania tuolla tavoin tehnynä;itsekin postasin vähän samanlaisista joku aika sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä! Bataattibuumi on selvästi meneillään, pitääkin käydä katsoa sinunkin bataattisi :-)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.