keskiviikko 12. joulukuuta 2012

PullapäiväOnko hellyyttävämpää näkyä kuin lauma korvapuusteja odottamassa pullanhimoisia syöjiä? (Tai minun tapauksessani melkein parempi - pullanhimoista syöjää.)

Entäs onko parempaa (teko)syytä leipoa korvapuusteja kuin kaksi parasta ennen -päivää kovaa vauhtia lähestyvää kananmunaa jääkaapin perukoilla kyhnöttämässä?

Vastaus molempiin yllä esitettyihin kysymyksiin: todistetusti ei ole! Empiria ja nämä kuvat puhuvat puolestaan... Pullan leipominen on rentouttavin aktiviteetti, mitä tiedän. Aiemmin luulin, että se on työlästä, vaikeaa ja jopa suorastaan tylsää, mutta silloin en tiennytkään sitä kaikkea mitä nyt tiedän. Nimittäin olen oppinut (sen kuuluisan empirian kautta), että pullan leipomisessa on kaiken muun hyvän lisäksi yksi ylitse muiden oleva attribuutti.

No se lämpimän taikinan syöminen!

Kovin kiista pienessä mielessäni onkin siitä, onko pulla- vai piparitaikina parempaa. Vahvasti mausteinen, keitetyn siirapin jäljiltä lämmin piparkakkutaikina on toki joulun syvin ydin, mutta kardemummaista ja vauvanpyllynpehmeää pullataikinaa voi sen sijaan syödä ympäri vuoden.

Hmm, tasapeli?Nämä korvapuustit eivät mene siihen normaalikategoriaan blogissani, sillä niin kuin näkyy, sokerissa ja valkoisissa vehnäjauhoissa ei ole säästelty! Kuten olen aiemminkin todennut, kaikkea kohtuudella, varsinkin kohtuutta. Jos saisin luvan lisätä vielä yhden kliseen tähän loppuukulutettujen fraasien upottavaan suohon, se olisi ehdottomasti:

life is too short.

Siksipä tänään nautiskellaan korvapuusteja maidon kera, kahdet villasukat jalassa ihan vaan siksi, että vanhoissa taloissa on mielenkiintoiset eristeet (plus onhan se tunnelmallista), sekä valkoinen kynttilä todella mauttomalla punaisella sydämenmuotoisella alustalla leimuten.

Onhan kohta jo joulu. Siksi on hyvä aloittaa kilpailukunnon kasaaminen, mutta vielä ei kannata kyllästää itseään pipariukoilla ja konvehdeilla, että vielä itse pääeventtinäkin jaksaa vetää. Siispä muut tällaiset perinteiset ja talviset herkut sopivat joulukuun alkupuoliskolle paremmin kuin...

...raesokeri pulskalle korvapuustille!

P.S. Resepti ei ole oma, vaan olen käyttänyt tätä korvapuustireseptiä, tosin puolitan sen. Suosittelen käyttämään kevyt- tai täysmaitoa (ellei ole tarvetta kasvimaidon käyttöön), ja itse olen leiponut nämä tummansiniseen Keijuun hyvällä menestyksellä. 

6 kommenttia:

 1. Hahhahhaa! Ihan paras syy leipoa korvapuusteja; ne kaksi vanhaksi menevää kananmunaa :D

  Todella herkullisen näköisiä, tuli ihan vesi kielelle!

  VastaaPoista
 2. Oi kaneli- pullantuoksu on ihan parasta! Minäkään en ole lähtenyt leipomaan pipareita - pulla on helppoa tehdä (vaikka puoliunessakin), sen voi pakastaa ja se maistuu sekä arkena että pyhänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, itsekin olen pakastimen ystävä pullan ja leivän säilönnässä. Paha vaan kun on niin helppo ottaa pulla pakkasesta ja mikron kautta suuhun - tulee vedettyä nimittäin melko monta pullaa viikossa sillon kun niitä pakkasessa vielä on ;)

   Poista
 3. Ihana blogi! Tätä postausta pakko kommentoida, että mun mielestä paremmanmakuiset ja myös edes vähän terveellisemmät puustit tulee kun käyttää taikinaan Sunnuntain hienoja täysjyväjauhoja (spelttijauhojakin voi laittaa osan), leipoutuvuus ihan samaa luokkaa kuin valkoisissa vehnäjauhoissa, ja tietenki sokerina intiaanisokeria. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ihana idea! Kuulostaa ihan törkeän hyviltä puusteilta tuommoiset, pitänee kokeilla! Hirveällä määrällä kanelia ja kardemummaa tietysti! Paitsi ongelma - sitten vedän pellillisen korvapuusteja, ei hyvä... Intiaanisokeri käy pulliin varmasti kyllä aika ihanasti.

   Ja kiitos sinä ihana kommentoinnista :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.