keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pullapäivä



Onko hellyyttävämpää näkyä kuin lauma korvapuusteja odottamassa pullanhimoisia syöjiä? (Tai minun tapauksessani melkein parempi - pullanhimoista syöjää.)

Entäs onko parempaa (teko)syytä leipoa korvapuusteja kuin kaksi parasta ennen -päivää kovaa vauhtia lähestyvää kananmunaa jääkaapin perukoilla kyhnöttämässä?

Vastaus molempiin yllä esitettyihin kysymyksiin: todistetusti ei ole! Empiria ja nämä kuvat puhuvat puolestaan... 



Pullan leipominen on rentouttavin aktiviteetti, mitä tiedän. Aiemmin luulin, että se on työlästä, vaikeaa ja jopa suorastaan tylsää, mutta silloin en tiennytkään sitä kaikkea mitä nyt tiedän. Nimittäin olen oppinut (sen kuuluisan empirian kautta), että pullan leipomisessa on kaiken muun hyvän lisäksi yksi ylitse muiden oleva attribuutti.

No se lämpimän taikinan syöminen!

Kovin kiista pienessä mielessäni onkin siitä, onko pulla- vai piparitaikina parempaa. Vahvasti mausteinen, keitetyn siirapin jäljiltä lämmin piparkakkutaikina on toki joulun syvin ydin, mutta kardemummaista ja vauvanpyllynpehmeää pullataikinaa voi sen sijaan syödä ympäri vuoden.

Hmm, tasapeli?



Nämä korvapuustit eivät mene siihen normaalikategoriaan blogissani, sillä niin kuin näkyy, sokerissa ja valkoisissa vehnäjauhoissa ei ole säästelty! Kuten olen aiemminkin todennut, kaikkea kohtuudella, varsinkin kohtuutta. Jos saisin luvan lisätä vielä yhden kliseen tähän loppuukulutettujen fraasien upottavaan suohon, se olisi ehdottomasti:

life is too short.

Siksipä tänään nautiskellaan korvapuusteja maidon kera, kahdet villasukat jalassa ihan vaan siksi, että vanhoissa taloissa on mielenkiintoiset eristeet (plus onhan se tunnelmallista), sekä valkoinen kynttilä todella mauttomalla punaisella sydämenmuotoisella alustalla leimuten.

Onhan kohta jo joulu. Siksi on hyvä aloittaa kilpailukunnon kasaaminen, mutta vielä ei kannata kyllästää itseään pipariukoilla ja konvehdeilla, että vielä itse pääeventtinäkin jaksaa vetää. Siispä muut tällaiset perinteiset ja talviset herkut sopivat joulukuun alkupuoliskolle paremmin kuin...

...raesokeri pulskalle korvapuustille!

P.S. Resepti ei ole oma, vaan olen käyttänyt tätä korvapuustireseptiä, tosin puolitan sen. Suosittelen käyttämään kevyt- tai täysmaitoa (ellei ole tarvetta kasvimaidon käyttöön), ja itse olen leiponut nämä tummansiniseen Keijuun hyvällä menestyksellä.