keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Palleroita terveyspähkinöille

Alkusanat: 
Koska aurinko paistaa ja juoksulenkkarit kuumottaa jo jaloissa, aion olla todella lyhytsanainen tänään. 
 


Rakastan kaikennäköisiä pähkinä-hedelmäpalleroita. Ne on ihania jälkiruoaksi, sunnuntaipäiväkahvin kanssa, aamupuuron päälle pilkottuna, itsetehdyn kookosjäden päällä, välipalaksi töissä iltapäiväväsymyksen nujertajana... Ei ole paikkaa eikä aikaa, johon pallerot eivät sopisi.

Jaan nyt yhden lempparipalleroresepteistäni. Koska minulla on palleroita hyvin usein jääkaapissa odottamassa seuraavaa herkutteluhetkeä, on tämä resepti aivan hioutunut timantti. Saksanpähkinöiden, paahdetun maapähkinävoin, rusinoiden ja taatelien liitossa on vain sitä jotain.

Se on rakkautta! Saksanpähkinäpallerot (10 pientä palloa)
2 reilua ruokalusikallista paahdettua maapähkinävoita (käytin omatekemääni)
8 saksanpähkinän puolikasta
1/2 dl auringonkukansiemeniä 
4 taatelia (kuivattua mutta pehmeää)
1/2 dl rusinoita
1/2 dl kaurahiutaleita 
(2-3 tl vahvaa kahvijuomaa/espressoa tai muuta nestettä)
hyppysellinen suolaa

Lisää kaikki aineet kulhoon ja sauvasekoita tasaiseksi varoen alussa mahdollisesti lenteleviä pähkinänpalasia. Aloita kahdella teelusikallisella kahvia ja lisää tarvittaessa, kunnes taikina on muovailtavissa palloiksi. Voit myös hoitaa homman vielä iisimmin heittämällä ainekset yleiskoneeseen, jos omistat sellaisen. Tällöin älä käytä nestettä lainkaan, ellei taikina tunnu tarvitsevan sitä. (Halutessasi kuitenkin kahvin makua voit lisätä ennen blendausta 1/2 tl pikakahvijauhetta.) Pyörittele palloiksi ja säilytä jääkaapissa. Loppusanat: 
Tee näitä. On niin hyvvee! Ja halapoo. Kaupan  pähkinä-hedelmäpatukat on paljon kalliimpia, eikä läheskään yhtä hyviä. Nimim. Puolueellinen mielipide.

Lisäksi otsikko tarvinnee selvitystä: "healthnut" on termi, jolla viitataan usein terveysintoilijoihin englanninkielisissä maissa. Suoraan käännettynä se taas sopii kuin pähkinä silmään tämän postauksen teemaan. Heh heh jos vitsi pitää selittää, se on huono - mutta on aivan liian ihana ilma, että jaksaisin välittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.