sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Viikonlopun viimeiset - viikunapannarit




Näihin kauniisiin viikunoihin päättyy pannariaamiaisten täyteinen viikonloppu.



Käytännössä tein korvapuustipannareita uudestaan, mutta tällä kertaa käytin kokonaisen munan sijasta pelkästään muusta leivonnasta ylijääneen valkuaisen ja lisäsin pari ruokalusikallista vettä. Jos sinulla on tarve välttää keltuaisen kolesterolia tai rasvaa, voit siis käyttää pelkästään valkuaista. Vegaanisiin pannareihin käyttäisin maidon vegaanista korviketta ja munan sijasta pari kolme ruokalusikallista lisää vegaanista maitoa sekä ehkäpä tuplaisin banaanin määrän sopivan koostumuksen saavuttamiseksi.

Myös kastiketta jouduin tuunaamaan, sillä raejuusto oli finito. Tein siis kastikkeen pelkästä maustamattomasta jogurtista ja hunajasta, eikä sekään ollut hassumpaa. Muuten näistä olisi voinut tulla hieman köyhistelypannarit, mutta onneksi minulla oli heräteostoksena kotiin päätynyt viikuna, jonka puolikkaalla sain sunnuntaisen aamupalan koristeltua.

Näistä upeista (ja maukkaista!) viikunalohkoista ja kauniista sarastavasta sunnuntaiaamusta piti vielä ottaa kuvia, koska molemmat ovat sen verran harvinaisia.


Tulisipa ensi viikonloppu jo pian!   

16 kommenttia:

  1. Hei!

    Ensivilkaisulla ajattelin, että miten blogisi nimi voi olla "Terveen hyvää".

    Noudatan itse gluteenitonta ruokavaliota, välttelen eineksiä, pyrin valitsemaan laadukkaita raaka-aineita (no käytän joskus pakasteita, kukapa olisi täydellinen?), vältän valkoista sokeria ja tiettyjä sokerinkorvikkeita jne jne. Monet säihkähtävät, että mitä mä voin syödä, miten voit elää ilman leipää, etkö koskaan syö karkkia jne.

    Tätä taustaa vasten olin todella positiivisen yllättynyt, kun aloin lukemaan reseptejäsi. Tässähän on paljon, mitä meikäläinen voisi syödä :-) Makeaa tekee harvoin mieli, mutta on kiva tietää, että sitten kun mieli tekee, niin voi loihtia herkkuja ruokavaliostaan, ravintoarvoista ja makroista tinkimättä! Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Aika lailla samoilla linjoilla tunnutaan ruokavalion kanssa menevän, vaikka itse en gluteenitonta ruokavaliota noudatakaan (vaikkakin vähän gluteenia sisältäviä tuotteita enää kulutan). Kyllä se vaan puhdas, kasvispainotteinen ja mahdollisimman alusta itse tehty ruoka tekee hyvää ja maistuu hyvältä!

      Mukava kuulla, että sait inspiraatiota makeisiin herkkuihin - niitä tällaisen herkkupepun blogissa tuntuu olevan vähän liikaakin ;-) Kiitos kun kommentoit ja kerroit olevasi linjoilla, minusta on ihana tietää, keitä täällä vierailee! :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä ja ihanilta kuulostaa! Noi korvapuustipannarit täytyy testata ensitilassa ja näistä kuvista innostuneena seuraavalla kauppakeikalla lähtee kassiin myös viikunoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee viikunat on ihania juuri nyt, suosittelen :-)

      Poista
  3. Näyttää ihan mielettömän hyvältä, pakko kokeilla joskus, koska olen viikunan ystävä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikuna on niin hyvää! Ja myös kaunein hedelmä ikinä!

      Poista
  4. Testasin pannareita ja oi että kun oli hyviä! Osaisitko ehdottaa jotakin pommin varmaa resepteistäsi, jota leipoisin ystävilleni? Itselläni kun on valinnan vaikeus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että kokeilit niitä, ja ihanaa että maistuivat! :) Ehdottaisin papubrownieta, erityisesti näitä maapähkinävoibrownieta: http://terveenhyvaa.blogspot.fi/2013/08/elamani-parhaat-browniet-sokeritta-ja.html

      Olen tehnyt niitä niin monelle eri kohdeyleisölle kertomatta niiden raaka-ainelistaa, ja aina ovat menneet täydestä läpi "ihan oikeina" browniena :-) Itse olen käyttänyt niihin pensasmustikoita, mutta kommenttiboksissa joku on kokeillut myös metsämustikoilla ja on toiminut! Jos mustikat on kuitenkin ongelma, ne voi korvata omenasoseella tai jättää pois ja lisätä vähän makeutusta.

      Toinen suosikkini on nämä kikhernecookiet: http://terveenhyvaa.blogspot.fi/2013/08/kikhernecookiet-otto-kaksi.html
      Tosi yksinkertaisia ja hyviä nekin!

      Jos et halua mitään papuisaa, sitten suosittelisin jompaa kumpaa näistä suklaisista kakuista:
      piparminttuinen suklaamoussekakku (piparminttuaromin voi jättää poiskin) - http://terveenhyvaa.blogspot.fi/2012/07/kahden-kerroksen-suklaata.html

      suklaakakku maapähkinävoi-kaakaokreemillä - http://terveenhyvaa.blogspot.fi/2012/06/c-is-for-chocolate-and-cauliflower.html

      Kumpikin on kelvannut paremmin kuin hyvin vaativalle yleisölle, eka kakku entisen työpaikkani väelle ja toinen veljelleni, joka ei ole innostunut terveellisistä herkuista. Kysy toki vielä, jos jokin asia jossain reseptissä tms. mietityttää! :-)

      Poista
    2. Kiitos paljon vastuksesta! Voisinpa kyllä kokeilla noita brownieita, ihan metsämustikoilla. Niin mahdottoman hyviltä kun vaikuttavat ja varmasti uppoaa vieraille :) varmasti pääsee jatkossakin muutkin reseptisi käyttöön, en malta vain odottaa kaikkia kokeiluja! Blogisi on vain niin mahtava, kiitos! :)

      Poista
    3. Ne ovat ehdoton suosikkini, hyvä valinta! :-) raportoi toki lopputuloksesta sitten jos ehdit. Kiitos ihanasta kommentistasi, ei olisi perjantaiaamu paljon paremmin voinut alkaa :)

      Poista
    4. Tein silloin niitä brownieita ja oli ehdottomasti tarjoilun suosikkiherkku, kaikki kehuivat! Tein kuorrutukseksi vielä maapähkinävoin ja sulatetun tumman suklaan sekoitusta:)

      Poista
    5. Ihana kuulla! :-) Kuulostaa niin herkulta tuo kuorrutuskin, naaammm!!!

      Poista
  5. Ihana blogi sinulla ja kauniita kuvia! :)))

    t. http://cloudberryslife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voi kiitoksia! :-) Niinpä näkyy sinullakin olevan mielenkiintoinen blogi, pitääpä kurkata tarkemmin!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.