torstai 16. tammikuuta 2014

Hyveelliset omenapiirakkapannarit kahdella tapaa

Pardon my French, mutta tällä viikolla olen kyllä syönyt ihan hitttsssin hyviä pannukakkuja.


Siinähän se nyt niin ylpeänä lymyää: pino pannareita kookoskermakuorrutteella ryyditettynä.


Sisältä mehevää ja ulkoa "hieman" kärähtänyttä - tämä kokki kun ei ole kolmelle vuosikymmenelle jakautuvalla elämänkokemuksella ymmärtänyt, ettei kannata tiskata sillä välin kun on pannarit pannulla vahdittavana.

Onneksi pidän rapeasta.  


Katso nyt noita kermaisia kuorrutuskerroksia tuolla välissä! Ihan kuin täytekakkua söisi.


Vielä palan takapuoli. Siellä ne omput ny o.

Joko tuli nälkä?


Minulla on ollut sellainen kutina, että proteiinijauheettomille ja kookosjauhottomille pannareille olisi kysyntää. Ymmärrän hyvin, että kaikilla ei ole mahdollisuutta eikä halua hankkia kaappeja täyteen kaikennäköisiä hienoja erikoisjauhoja, eikä yhden kokeilun takia se järkevää olekaan. Itse vain rakastan proteiinipannareiden höyhenenkevyttä mutta todella mehevää koostumusta, kun kaurahiutaleiden rinnalla käyttää itseensä kovasti nestettä imevää kookosjauhoa.

Siksipä tänään lyön kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tarjoilen reseptin sekä perinteisen kaavani (kaurahiutale-kookosjauho-proteiinijauhe) mukaisille pannareille että myös proteiinijauheettomille ja kookosjauhottomille pannareille. Jälkimmäinen resepti lienee kovin lompakkoystävällinen, sillä vaikka raaka-ainelista pitkältä ensi silmäyksellä saattaa vaikuttaakin, niin kaurahiutaleita, omenoita, banaaneja, kananmunia, raejuustoa, kanelia ja leivinjauhetta varmasti monesta opiskelijakämpästä löytyy - tai vähintään lähikaupasta.

Mehevät näistä pannareista saa käyttämällä joko ruskeapilkkuista banaania muussattuna tai vauvanruoka-omenasosetta (ainakaan Piltissä ei ollut lisättyä sokeria). Itse pidin enemmän banaanilla makeutetusta versiosta kuin omenasoseella tehdystä kokeilusta, vaikka reseptin teemaan jälkimmäinen saattaakin kuulostaa sopivammalta. Banaani itsessään ei maistu, ainoastaan sen makeus. Jos käytät omenasosetta, suosittelen makeuttamaan pannareita hiukkasen reilummin stevialla tai ksylitolilla, mikäli kuulut siihen 99.9% enemmistöön, joka pitää makeasta (eli olet evolutiivisesti oikeilla jäljillä). Toisaalta aamupalapannareiden ei ihan äklömakeita tarvitse välttämättä olla.      

Nämä kuvien pannarit on tehty tuolla lompakkoystävällisellä reseptillä. Kuorrutuksen tein kookoskermasta (kookosmaitopurkin päällä oleva jähmeä osa) kuvien pyhänä nautitussa versiossa, mutta maitorahkalla kuorruttelen pannarini useimmiten arkena.    

Parhaimmillaan satsi on muuten, jos paistat pannarit edellisenä iltana, annat jäähtyä, kuorrutat ja laitat jääkaappiin yöksi muheutumaan. Aamulla vaan nostat lautasen pöytään, laitat kaffet tulille (sillä aikaa pannarit huoneenlämpöytyvät) ja isket kiinni. Voi sitä mehevöitynyttä pannaria ja sitä maitorahkasta kermaksi muuttunutta sakeaa kuorrutusta!   

Omenapiirakka-proteiinipannarit (1 annos)
Apple Pie Protein Pancakes

2 rkl omenasosetta tai 1/3 ruskeapilkkuista banaania muussattuna
1 kananmuna
2 rkl kaurahiutaleita
1 rkl kookosjauhoa
1 rkl proteiinijauhetta (käytin maustamatonta herneproteiinia)
ripaus steviaa (vihreää jauhetta) tai maun mukaan muuta makeutusta
1/2 tl kanelia
(1/4 tl jauhettua kardemummaa)
(1/4 tl piparkakkumaustetta)
1/2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl nestettä (haluamaasi maitoa, omenamehua tai vettä)
1/4 omena silputtuna pieniksi paloiksi

Omenapiirakkapannarit {ilman proteiinijauhetta} (1 annos)
Apple Pie Pancakes

2 rkl omenasosetta tai 1/3 ruskeapilkkuista banaania muussattuna
1 kananmuna
2 rkl kaurahiutaleita
1 rkl täysjyväjauhoja (speltti, kaura, vehnä)
1 rkl raejuustoa tai maitorahkaa tai maustamatonta jogurttia
ripaus steviaa (vihreää jauhetta) tai maun mukaan muuta makeutusta
1/2 tl kanelia
(1/4 tl kardemummaa)
(1/4 tl piparkakkumaustetta)
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 omena silputtuna pieniksi paloiksi

paistamiseen:
rypsiöljyä

kuorrutus:
3 rkl kookoskermaa (paksua massaa kookosmaitopurkin päältä) tai maitorahkaa
1 rkl omenamehua tai haluamaasi maitoa  
(1/2 tl vaniljajauhetta)
ripaus ksylitolia tai haluamaasi makeutusta (esim. hunajaa)

koristeluun:
1/4 omena
maapähkinä- tai mantelivoita
kanelia


Käytit kumpaa tahansa ohjetta, sekoita kaikki ainekset keskenään pienessä kulhossa. Lämmitä rypsiöljy pannulla ja paista pannulla neljä pientä pannukakkua kerrallaan keskilämmöllä noin 3 minuutin ajan tai kunnes pinta alkaa kuplia. Käännä lätyt ja paista toiselta puolelta.

Sekoita kuorrutuksen aineet yhteen niin, että seos on aivan tasainen. Kokoa pannaripino laittamalla jokaisen letun jälkeen ohut kerros kuorrutusta. Kumoa loppusatsi kuorrutusta ylimmän pannarin päälle ja pidä sormet ristissä, ettei keko kaadu! Viimeistele komea annos omenanpalasilla, maapähkinä- tai mantelivoilla* ja ripauksella kanelia. Iske kiinni ja nauti.     

* Ohje itsetehtyyn mantelivoihin tulossa piakkoin... stay tuned.

46 kommenttia:

  1. Uskomattoman mehevän näköinen läpileikkauskuva! Kesällä harrastin enemmän aamupalalla kaikenlaisia pannareita, mutta nyt tuntuu muka liian työläältä. Pitääpä tehdä edellisenä iltana. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Musta ne on jopa parempia kylminä, ainakin maut pääsee paremmin esille :)

      Poista
  2. Syön mitä vaan, jos kuorrutuksena on kookoskermaa! Herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kookoskerma on kyl hyvää! Kiitos :)

      Poista
  3. Toi kookoskermahässäkkä kuulostaa tosi hauskalle idealle. Pitää ehkä testata. Mihin yleensä muuten käytät sen lirun mitä tälkin pohjalle sitten jää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi hyvää, ihan kuin kermavaahtoa :) tuli ainakin tosi täytekakkumaiset vibat yön yli jääkaapissa kuorrutteineen levänneestä satsista!

      Käytän lirun smoothien pohjaksi :) joukkoon vaan banaania, marjoja, pellavansiemeniä jne niin ihanan raikas maidoton smoothie on valmis! Sen lirun (kookosveden) voi kiskoa myös huiviin sellaisenaan, hyvää on ja muistaakseni palauttaa erityisen hyvin nestetasapainoa esim treenien jälkeen.

      Poista
    2. Joo, totta muuten! Kiitos vinkistä :) Ja ihanasta blogista!

      Poista
  4. Sun kuvat on niiiin i-h-a-n-i-a!

    VastaaPoista
  5. Hei, korjaisin yhden asian, eli nimenomaan Pilteissä on lisättyä sokeria, Bonissa ei! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, voi olla. Se sokerittomuus kyllä vaihtelee vähän merkin eri tuotteiden välillä myös... pitääpä kotiin päästyäni tarkistaa, muistinko merkin väärin. Joka tapauksessa sokeritonta versiota käytin, etikettien syynäystä kun ahkeraan harrastan :)

      Poista
    2. Heipsistä vielä!

      Tulin just kotiin ja kampesin roskista sen vauvanruokapurkin hehe... mutta kyllä, se oli kuin olikin Piltti! Etuetiketissä lukee "Omenaa", "runsaasti C-vitamiinia", "sokeroimaton" ja takana raaka-ainelista "Omenasose (62 %), omenatäysmehu tiivisteestä (28 %), vesi, tapiokatärkkelys, C-vitamiini". Pilteissä tosin usein on sokeria, joten ihan oikeilla jäljillä olet!

      Toki Bonnen sokeroimaton 100 % omenasosetta sisältävä omenasose olisi vielä parempi vaihtoehto, mutta tämä Piltin versio oli parasta mitä lähikauppa tarjosi. Plus edullisempaa kuin Bonne, eikä tarvitse keksiä käyttöä sille lopulle, mikä Bonnen isosta tetrasta jää yli.

      Poista
    3. Kiitos vastauksestasi. :) Joo unohtui eilen sanoa, että osa Pilteistä on sokeroimattomia, mutta Bonat käsittääkseni on kaikki. :)

      Poista
    4. Joo Bonat on oman muistini mukaan kans se varmempi merkki :) Noista Pilteistä kun ei aina tiedä... mutta kiva että nostit asian esille, hyvä aina välillä kyseenalaistaa mitä täällä blogissa sompailen ;)

      Poista
  6. Sulla on ihan mieletön blogi Pipsa!Nämä kuvat ovat niin ihania, että mä haluaisin kokeilla ihan jokaista julkaisemaasi resptiä. Hmm, kauankohan siinä kokeilussa menisi?! :D Kiitos siis inspiraatiosta ja hyvästä mielestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että miten ihana kommentti! Kiitos paljon Tiinuska! :) Siinä voisi kyllä tovi jos toinenkin vierähtää, heh! Sait kyllä minutkin hyvälle mielelle kommentillasi, tästä lähtee käyntiin hyvä perjantai!

      Poista
  7. Aika hitsin mehevä läjä! Näille voisikin olla kysyntää viikonloppuna, kun tulee nälkäisiä teinejä yökylään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Outi! Hehe, jollakin on siis viikonloppuhommia tiedossa :)

      Poista
  8. Testasin protskuversiota ihan hieman mukaellen, superhyvää! Meillä tuo 1 annoksen resepti riittää kahdelle. Ja tää on ihana resepti, kun näitä voin tehdä sitten viikonloppuisin ja kesäreissulla meidän retkeilyautossa - siitä tulee aina isot propsit :) Meillä oli sopivasti lähikaupassa eilen omenat ja banaanit tarjouksessa 1 eur/kg, tuli hamstrattua ja nyt voinkin sitten viikonloppuna paistella näitä aamu- JA iltapalaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Maarit, että tykkäsit! Ja mahtava ajoitus teidän lähikaupalla tämän reseptin suhteen, onpahan ainakin hyvä syy syödä pannareita tosiaan pitkin päivää ilman että saa kaikki hedelmät hyvään talteen massuun :)

      Poista
  9. Ihana blogi sulla! Löysin tänne vasta äskettäin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, enkä voi muuta lisätä kuin että samoin sinulla! Miten upeita herkkuja ja kuvia siellä sinun tontillasi :)

      Poista
  10. Voihan hitsin pimpulat, miten hyvännäköisiä! <3 Täytyykin herätellä tuo unohtunut pannukakkurakkaus uuteen loistoon :)
    Ihana blogi muuten Pipsa, huhhuh mitä reseptejä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hilla! :) Pannukakkurakkaus täytyy ehdottomasti herätellä, kyllä aamulla pääsee helpommin sängystä ylös, kun on aivan eeppisen hyvä aamupala tiedossa ;)

      Poista
  11. Hyviä ovat, namskis! Ja pysyivät hienosti kasassa toisin kuin monet muut aiemmin kokeillut pannarit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että maistui ja pannaritkin pysyivät koossa! :) Kiitos että raportoit lopputuloksesta!

      Poista
  12. Kiitos tästä! Itse kuulun niihin, jotka eivät mitään proteiinijauheita ostele, joten tämä tuli kyllä tarpeeseen! Nyt sitten testailemaan. :)

    VastaaPoista
  13. Mukava kuulla! Ymmärrän hyvin kantasi, eivät ole mitenkään välttämättömiä ja itsekin kuuluin tuohon joukkoon vielä ennen viime syksyä, jolloin ihastuin Pulsinin maustamattomaan herneprotskuun. Toivottavasti tykkäät, jos päädyt testailemaan :) Suosittelen erityisesti kypsällä banaanilla makeutettua versiota!

    VastaaPoista
  14. Tää blogisi on kyllä mainio. Toistaiseksi vielä en edes ole ennättänyt reseptejä testaamaan, mutta ensi viikolla on tyttöjen ilta jotenka ajattelin leipoa näitä terveellisempiä versioita :)

    oletko muuten kehitellyt talven perinteistä mitään omaa reseptiä, runebergin tortuista tai laskiaispullista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Kiva kuulla että olet aikeissa kokeilla jotain reseptiä, omia kestosuosikkejani vieraille tarjottaessa ovat browniet ja kikhernecookiet, sillä ne tuntuvat maistuvan hieman nirsommallekin syöjälle :)

      Enpä ole toistaiseksi kehitellyt Runebergin torttu- tai laskiaispullareseptiä omaa versiota, kiva idea! Idea menee ehdottomasti mietintämyssyyn, josko jotain sesonkiherkkuja saisi tässä piakkoin leivottua :)

      Poista
    2. Ajattelin kokeilla sitä luumu-suklaakakkua:) nyt just testasin näitä proteiinijauhottomia pannareita. Kyllä terveellinenkin voi olla niiiiin hyvää! :)

      Poista
    3. Huippua että kokeilit! Olen ihan samaa mieltä kanssasi :)

      Oi, toivottavasti luumu-suklaakakku onnistuu! :) Se on ainakin musta toooosi hyvää!

      Poista
  15. Eilen illalla tuli näitä ihanuuksia kokeiltua. Ja oikeasti aivan todella hyvän makuisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! Kiitos että testailit reseptiä :)

      Poista
  16. Hei. Voiko kookosjauhon korvata esim. mantelijauheella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voi korvata! Tarvittava nestemäärä saattaa tosin vähentyä, aloita vaikkapa yhdellä ruokalusikallisella nestettä tai lisää sen mukaan, että taikina on melko paksua, vain hieman juoksevaa. Toivottavasti onnistaa :)

      Poista
    2. Niin ja toinen korvausvaihtoehto on jättää kookosjauho kokonaan pois, jolloin nestemäärä myös vähenee, tai korvata se kaurahiutaleilla tai proteiinijauheella - taaskin joudut luultavasti vähän vähentämään nestemäärää :)

      Poista
  17. Olipas ihana eksyä blogiisi. Aivan ihania ohjeita, kyllä vesi herahtaa kielelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Mukavaa, että eksyit tänne, ja lämpimästi tervetuloa toistekin :)

      Poista
  18. Olen jo pitkään ihastellut näitä blogisi ihanan näköisiä herkkuja ja nyt vihdoin uskaltauduin kokeilemaan näitä pannareita. Oli niiin hyvää!! kiitos tästä blogista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hirmuisen mukava kuulla että uskaltauduit! Mahtavaa, että maistuivat, ja kiitos itsellesi kommentoinnista :)

      Poista
  19. Tein näitä, tuolla "ilman proteiinijauhoa" -ohjeella. NAM! Lisukkeena söin kookosvaahdon tilalla kanelilla maustettua banaanijäätelöä. Siis banaanijäätelöä, jossa on vain banaania ja kanelia. :) Oli ihana iltapala. Söin pannarit kylmänä, mutta tuon banaanijäätelön kanssa olisivat varmaan olleet parempia lämpimänä. :) Suurkiitokset ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva! :) Tuo pannari-jäde-kombo kuulostaa aivan mainiolta, ja kaneli onkin oiva lisä banaanijätskiin. Kiitos itsellesi, kun testasit :)

      Poista
  20. Paljon arvioit kalorimäärän jälkimmäiselle ohjeella jos käyttää banaania ja jättää omenan kokonaan pois? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. N. 215-250 öljyn määrästä riippuen ilman kuorrutusta. Netissä on paljon ilmaisia kalorilaskureita, joilla asian voi selvittää tarkemmin :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.