perjantai 7. helmikuuta 2014

Marjakakun salatut elämät

Sanoisitko ei tämän näköiselle kermavaahtokeolla päällystetylle palalle mehevää, rasvaista marjakakkua?


Entä sanoisitko ei tämän näköiselle kakulle, josta löytyy pari desiä valkoisia suuria papuja, kaurahiutaleita, mantelilastuja, banaania ja kananmunaa ja joka on höystetty keolla pakastettua, sauvasekoitettua banaania?


Seuraa viikon tietovisa.

Tässä kakussa ei maistu:
a) pavut
b) banaani
c) kaurahiutaleet
d) mikään edellä mainituista

Mitä veikkaisitte?

Ehkä ei ole reilua pitää teitä jännityksessä. Sanoisin, että a ja c toteutuvat ehdoitta, ainakin oman makuaistini mukaan. B niin kuin banaani voi riippua osittain banaanin kypsyysasteesta - itse käytin poikkeuksellisesti keltaista banaania, joka ei ainakaan maistunut läpi, ruskeapilkkuinen saattaa hienoisesti maistua, mutta tarjoaa toisaalta makeamman lopputuloksen. Daniel se siis on, jos vaan banaanisi ei ole kovin sokerinen.

Tässä kohdin postauksiani on yleensä joku hehkutusosio, miten mahtavaa tekemäni herkku onkaan. En sanoisi niin, jos en tarkottaisi sitä, mutta - minä en voi maistaa kuin omilla makunystyröilläni. Jos minusta jokin on hyvää, ei se välttämättä kaikkien mielestä ole. En minäkään pidä voi- tai lehtitaikinasta enkä monista muistakaan sokeri-voi-vehnäjauho-herkuista, koska loppujen lopuksi ne ovat usein aika tylsän ja yksitoikkoisen makuisia.

Siksipä haluan todeta, että kyllä, minusta papu-kaurahiutale-banaani-piirakkapohja on erittäin maukasta. Pohjan maku on pehmeän viljainen ja kevyen mantelinen, ja kirpsakat marjat (itse käytin mustikoita ja puolukoita) täydentävät makua hyvin. Jonkun toisen mielestä tämä voi olla täyttä roskaa, kuten kaikki muutkin reseptini. Lisäksi kannattaa käyttää omia aivonystyröitään: jos "jäätelö" on tehty pakastetusta banaanista, se mitä todennäköisimmin maistuu pakastetulle banaanille, tosin melko kermaiselle joka tapauksessa.        
 

Ennakkoluulot. Ne järjestävät sekasortoista ja ylenpalttista maailmankirjoa mielessämme helpommin hahmotettaviin palasiin. Tiedäthän, pavuista tehdään suolaisia ruokia - tai korkeintaan mustapapubrownieta - banaania syödään välipalaksi kuntosalin pukkarissa tai keskellä arjen kiireitä, ja kaurahiutaleista keitetään kunnon puuro aamiaiseksi. Piste. Huutomerkki. Vai...kysymysmerkki?

Voisiko tämän kaiken ajatella toisin? Jos raaka-aineet olisivatkin vain paljas kanvas, ilman mitään ennakkotietämystä, mitä niistä pitäisi valmistaa. Huomaisiko utelias tutkimusmatkailija siinä vaiheessa, että banaani on erinomainen makeuttaja ja kuohkeuttaja lähes leivonnaiseen kuin leivonnaiseen, että kaurahiutaleilla on äärettömän monta käyttötapaa puuron lisäksi, tai että pavut soveltuvat hummuksen ja pataruokien lisäksi erinomaisesta myös monien makeiden herkkujen pohjaksi?

Ainakin niin kävi itselleni. En minä pari vuotta sitten vielä haaveillutkaan tarjoilevani taatelitryffeleitä ystävilleni, perheeni pitävän suuresti bataattipohjaisesta mustikka-vaniljarahkapiirakasta, syöväni browniepannareita aamiaiseksi tai tekeväni paahdettua mantelivoita sauvasekoittimella.

Niin ne ennakkoluulot murtuvat, ja lopputuloksena on maailma ilman rajoja. Ainakin keittiössä.    


Marjakakun ohjeen inspiraatio tuli Destination Unfamiliar -blogista, joskin muokkasin reseptiä oman kaappini sisältöön sopivaksi.

Marjakakku (6 palaa)
1,5 dl valkoisia papuja tai kikherneitä (purkista tai valmiiksi keitettynä)
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl mantelihiutaleita tai -jauhetta
1/2 banaani

1 kananmuna
1 rkl hunajaa
ripaus steviaa (vihreää jauhetta) *
2 rkl maitoa tai muuta nestettä
1 tl leivinjauhetta
(1/2 tl kardemummaa)
(1/2 tl kanelia)

parisen desiä vapaavalinnaisia marjoja (tai miksei viipaloituja omenoita, päärynöitä, nektariineja tai aprikoosejakin voisi käyttää)  

* Voit jättää pois tai korvata lisäämällä muuta makeutusta, esim. toisen ruokalusikallisen hunajaa.

Valuta ja huuhdo pavut lävikössä ja sauvasekoita ne aivan tasaiseksi soseeksi. Lisää kaurahiutaleet, mantelihiutaleet/-jauho sekä banaani ja sauvasekoita taas, kunnes seos on tasainen ja möykytön. Lisää loput ainesosat marjoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen uuni- tai piirakkavuokaan ja tasoita pinta. Kaada päälle marjat tasaisesti. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia kakun paksuudesta riippuen (tuollainen kuvissa näkyvä paksu kakku oli minulla puoli tuntia uunissa). Parhaimmillaan lämpimänä banaanijäätelön, tavallisen vaniljajäätelön tai vaniljalla ja ksylitolilla maustetun, tipalla maitoa notkistetun maitorahkan kera.


Banaanijäätelö (1 annos)
1 banaani
(1/2 tl vaniljajauhetta)
(1-2 tl maapähkinävoita, mieluiten pehmeää ja smoothia eli ilman sattumia)

Pakasta banaani viipaleina, ainakin noin parin tunnin ajan. Survo sauvasekoittimella pehmeäksi jäätelöksi mahdollisten mausteiden kera. Voit tehdä banaanijäätelöä useamman annoksen kerralla halutessasi, 4-5 banaania lienee sopiva annos kuudelle hengelle.


Toivottavasti tämä saarnaus ei pilannut perjantaifiilistänne! Ihanaa viikonloppua täynnä aurinkoisia pakkasaamuja ja rentouttavia kokkaushetkiä!

46 kommenttia:

  1. Nerokasta jälleen kerran! :)
    Tuo on kyllä niin totta, ennakkoluulot voivat jättää monta hyvää makuelämystä kokeilematta. Jos kerran voi loihtia terveellisiä ja maistuvia herkkuja niin miksi ei? :) ennakkoluuloisuus tappaa luovuuden. Itse luotan makuaistiisi ja voipi olla että tämä lähtee hippusen muokkailtuna kokeiluun :)
    Vähän sama ennakko-odotus on aterioiden koostamisen suhteen: puuro ja murot ovat aamiaisruokaa, välipalalla leipää ja jogurttia jne... Joillekin jauheliha aamupalalla ja puuro iltapalalla tuntuvat tosi vierailta. Saati että syö terveyskakkua välipalaksi ;)
    Tosi hyvää pohdintaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilla! Jennin kehittämä papupiirakkapohja on minunkin mielestäni nerokas! :) Muistelenkin että sullakin oli sellainen papupohjainen omenapiirakka jossain vaiheessa blogissa, joten varmasti tykkäisit tästäkin :)

      Aterioiden koostamisennakkoluulot on kyllä kans hyvä pointti! Itse en osaisi syödä jauhelihaa aamiaisella kyllä, mutta aamiaisruokia - pannareita, aamiaiskakkuja ja puuroa - kyllä voisin syödä mihin aikaan päivästä vaan ;)

      Poista
  2. Mä jotenkin myös karsastan nykyään perinteisiä voi-sokeri-vehnäjauho leivonnaisia vaikka niitä välillä edelleen etenkin, miehen pyynnöstä tosin. On ollut hauskaa huomata miten olen alkanut miettiä jonkin hyvän reseptin nähdessäni miten voisin muokata siitä terveellisemmän version :)

    Herkullisen näköinen piirakka, Nami!

    Jonna1983.fitfashion.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvä ominaisuus, jos hoksottimet alkaa kehittää resepteistä automaattisesta terveellisempiä :) Itse en ole koskaan ollut suuri perinteisten leivonnaisten ystävä, vaan irtokarkit noista "paheellisemmista" herkuista on sit enemmän mun juttu - siksi ehkä vähän ristiriitaista, että näistä terveellisemmistä leivonnaista tykkään :D

      Poista
  3. Mitä vielä, saarnaus kohotti perjantain mielialaani :D Erinomaiselta vaikuttava ohje, menee ehdottomasti kokeiluun. En ole koskaan käyttänyt papuja ja hieman nolona tiedustelisin, millaisia/miten pakattuja papuja ohjeessa tarkoitetaan..? Jotain säilykepurkissa oleviako, joita ei tarvitse mitenkään esikäsitellä?
    Ystävällisin terveisin HennaMaria

    Ps. Olet ilmeisesti saanut palautetta henkilöltä, joka on väkisin lukenut blogiasi :D Minulle tämä on löytö ja todellakin avannut silmiä ja uusia ruokamaailmoita, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, HennaMaria! :) Käytin tässä GoGreenin pahvitetrassa olevia valmiiksi keitettyjä papuja, jotka tosiaan tarvitsee vain valuttaa ja huuhdella lävikössä. Ei siis tarvitse sen kummemmin esikäsitellä :) Hyvä kysymys, lisäsin reseptiin selvennyksen asiasta.

      Hehe, en oikeastaan ole edes saanut negatiivista palautetta, postauksen aihe kumpusi ehkä vähän siitä, kun yritin nähdä nämä blogini tekeleet jonkun "terveysleivontaan" perehtymättömän henkilön silmin. Varmasti saattaa aiheuttaa pientä epäilystä nimittäin nämä papupiirakat ja avokado-suklaakakut :)

      Poista
  4. Banskujäätelöä on pakko kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ainakin maailman helpoin, yksinkertaisin ja vähiten raaka-aineita vaativa resepti, joten kannatan! :)

      Poista
  5. Nyt on todella mielenkiintoinen resepti kyseessä. :) Banaanijäätelön tyyppistä olen kokeillut itsekin aikaisemmin, mutta valkoiset pavut kakussa on uusi juttu. Kiitos upeasta blogista. Olen useasti inspiroitunut sen resepteistä. Myslipatukat olen tehnyt useaan otteeseen erilaisina variaatioina. Anna-Mari / Think&Style (http://thinknstyle.blogspot.fi/)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava kuulla, että olet tehnyt myslipatukoita! :) Kiitos paljon! Banaanijäde on kyllä keksintö, ja valkoisiin papuihin kakussa suosittelen suhtautumaan aivan yhtä ennakkoluulottomasti, koska tämä ei maistu laisinkaan papumaiselle :)

      Poista
  6. No voihan NAM. Periaatteessa olen jättänyt kaikki ns. terveysleivonnaiset rauhaan ja ollut mieluummin ilman, mutta tämä taas herätti mielenkiintoni. Ainakin näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ehkä et voi jättää enää terveysleivonnaisia rauhaan? Lupaan, että ne avartavat maailmaa ja elämänkatsomusta ainakin keittiössä tosi paljon ja tarjoavat paljon onnistumisen elämyksiä ja ihmetyksen hetkiä! :)

      Poista
  7. Ihanan kuuloinen ohje!
    Mulla onkin vielä yksi kikhernetölkki kaapissa, joten voinkin tehdä näitä jo nyt viikonloppuna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee Mari, olisi kivaa jos testaisit :) Raportoi toki, jos viimeinen kikhernetölkki päätyykin kakkuun, olisi tosi mukava kuulla mitä mieltä olet!

      Poista
    2. Hyvin toimi ohje! Hieman ensin mietitytti, jos kikherneet maistuvatkin oudoilta kakussa, mutta se olikin hyvää! Ja kerta muulle perheellekin kalpasi, kertoo sekin jo jotain reseptin toimivuudesta! ;)

      Poista
    3. Oi oi, kiitos että testasit ja olit ennakkoluuloton! :) Mahtavaa että perhekin tykkäsi, se on mielestäni aina suurin tunnustus, sillä helposti itse menee sellaisessa "vaihtoehtoherkkukuplassa", ettei aina ihan tiedä, mitä muiden makuaistit sanoo jostain erikoisemmista herkuista... tosiasiahan on, että ihminen usein tykkää niistä mausta, joihin on tottunut - siispä ei ole ihmekään, jos kaikille vaihtoehtoherkut eivät ensiyrittämällä uppoa.

      Pitkä virsi tulikin tästä kommentista, mutta pointti varmaan oli, että aivan mahtavaa, että tämä upposi ;)

      Poista
  8. Toi näyttää niin taivaalliselta ja mehukkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi, sitä se oikeastaan olikin! Ainakin mun mielestä :)

      Poista
  9. Tuli hirveä into väsätä tämmönen, mutta lähisiwasta löyty vaan mustia papuja. Ajattelin että nohh, kokeillaan nyt ainakin ja voi apua miten hyvää tää on! :D Kiitos miljoonasti tästä reseptistä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa että kokeilit ja tykkäsit!! Mahtavaa että mustapavut toimi! Kiitos itsellesi ennakkoluulottomuudesta :)

      Poista
  10. pitemmittä puheitta,huikee! Huomenna testiin,mie kiitän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos Vilma! :) Tule toki huikkaa, mitä pidit, jos testaat!

      Poista
  11. Ottaisin palan kiitos, mieluiten heti :) Ihanan innovativinen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi pala tilattu, tulee heti! Tämä oli kyllä yllättävänkin maistuvaa, enpä uskoisi "normiherkkuihinkaan" tottuneiden nyrpistävän tälle nenäänsä!

      Poista
  12. Ihanaa, kun on noin yksinkertaset ainesosat. Kaikki ainekset löytyy jo kotoa. Laitan kirjanmerkkeihin ja kokeilen joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa, kerro toki jos kokeilet, että mitä tykkäät :)

      Poista
  13. Muuten reseptit ovat hyviä, mutta kaipaisin vuoan koon, sillä pieni kakkuvuoka on aika suhteellinen käsite :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ongelma: käytin Arabian Arctican 1,5-litraista uuninkestävää kulhoa, jolle Arabia ei läpimittaa tarjoa sivuillaan. Kulhon pohjan läpimitta olisi mittanauhalla mitaten 17,7 senttimetriä. Ymmärrän, että tuo suhteellisten käsitteiden käyttö on ärsyttävää, mutta tästä kakusta tulee hyvä kyllä isompaankin vuokaan, tosin paistoaika voi olla hieman lyhyempi, jos pohja on ohuempi :) En osaa sanoa, minkä kokoisia vähän pienemmät standardipiirakka-/kakkuvuoat ovat, mutta 16-20 cm läpimitta lienee tälle kaakulle optimaalisin :)

      Poista
  14. Näyttää todella herkulliselta, joten kokeiluun menee :) Kiitos kivasta blogista, sekä hyvää sunnuntaipäivää sinne :) -Jatta
    http://jattasdiary.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Jatta, ja kiitos kommentistasi! Erittäin rentouttavaa ja mukavaa sunnuntaita myös sinulle :)

      Poista
  15. Nam toi jäätelö!! Tein jo pelkästään viikonlopun aika sitä kaks kertaa ja nous ykkössuosikiksi! Tein eilen myös tota piirakkaa mutta se oli aivan liian makeaa mun makuuni.. :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että jäde maistui! Aidon stevian annostelu on todella haastava taitolaji - heti jos menee liikaa, lopputuloksesta tulee huono. Tuo ripaus tarkoittaa alle 1/16 teelusikallista eli hyvin mikroskooppista määrää :)

      Poista
  16. Hei! Törmäsin ensimmäistä kertaa tähän ihanaan blogiisi. Olen tässä hetken vesikielellä tutkinut sisältöä, enkä malta odottaa että pääsen kokeilemaan reseptejä ja ehkä ottamaan osan osaksi arkea. Olen innokas kokeilemaan uusia reseptejä, mutta en ole mikään kokkikolmonen, joten helpot, tervellisiset ja herkullisen kuuloiset reseptit saavat minut innostumaan. Ehkä minusta vielä kehkeytyy kokkikolmonenkin, jos näitä innostun paljonkin tekemään. Tähän asti olen löytänyt vain hyviä herkkureseptejä (=voita,sokeria, jauhoja) Ihanaa jos ja näemmä kun voin jatkossa kokkailla hyvää ja tervellistä :) Kiitos kiitos! Jatkan tutkimista mielenkiinnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos ihanasta kommentista ja mukavaa, että olet viihtynyt :) Kokkaaminen ja leipominen on kyllä kaikissa muodoissaan tosi mukavaa puuhaa!

      Toivottavasti löydät jotain kokeilemisen arvoista ja pidät lopputuloksesta. Vaikka itse pidänkin tekemistäni herkuista, haluan aivan pienen varauksen kuitenkin lausua: jos on tottunut perinteisiin voi-sokeri-jauho-herkkuihin, voi uudenlaiset herkut maistua aluksi vähän erilaiselle. Ihmisen makunystyrät kuitenkin onneksi mukautuvat nopeasti uudenlaisiin makuelämyksiin, ja ihmisellähän on tapana tykätä niistä mausta, joihin on tottunut - siispä ei ole ihmekään, jos aluksi on totuttelemista.

      Toivottavasti en pelotellut sinua tyystin pois aikeistasi kokeilla jotain reseptiä, nämä ovat kuitenkin ainakin omasta mielestäni ja satunnaisten koemaistelijoiden mielestä ihan kelpo herkkuja! :) Makuaistille helpointa onkin varmasti aloittaa jostain taateleilla tai hunajalla makeutusta suklaisesta reseptistä kuin (lähes) pelkällä banaanilla makeutetusta papu-marjapiirakasta ;)

      Kiitos vielä kommentistasi ja tule toki kertomaan, mitä tykkäsit, jos päädyt testailemaan jotain herkkua! Olisi kiva kuulla sinusta uudestaankin :)

      Poista
    2. Liputan tottumisen puolesta. Ennen en olisi voinut kuvitella syöväni maitorahkaa, siihen kuitenkin tottui ja nykyään menee paljaaltaankin eikä edes maistu pahalle :D Hankin jo tarvikkeet brownie pannareihin ja tuorepuuro on vahvasti tarkoitus ottaa kokeiluun. Kerron kunhan edistyn aikomuksista tekoihin.

      -E-

      Poista
    3. Tuo tottuminen on kyllä vinha totuus. Oi kuulostaa hyvältä nuo aikeesi! Kivaa että raportoit sitten lopputuloksista :)

      Poista
  17. Heippa! Törmäsin blogiisi indiedaysin kautta ja eilen sitten siskon kanssa kokeiltiin tätä reseptiä. Oli kyllä hyvää ja parasta oli, että ainekset löytyivät helposti kotoa! Seuraavana kokeilulistalla mutakakkua ja brownieta. Kiitos todella hyvästä ja erilaisesta ruokablogista :)

    -Eliisa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eliisa, kiitos kommentistasi! Ihanaa että löysit blogiini, tervetuloa :) Mahtavaa myös, että kokeilit piirakkaa ja tykkäsit - mikään ei ilahduta minua enemmän kuin että joku oikeasti uskaltaa ennakkoluulottomasti kokkailla näitä reseptejä. Toivottavasti myös mutakakku ja brownie maistuvat, kunhan ennätät niitä kokeilemaan :)

      Poista
  18. Mietin tuota papujen määrää, siis laitoitko sellasen koko purkillisen? Täältä s-marketista löyty vaan gogreenin jotain isoja valkosia papuja. Eilen tein tätä ja laitoin koko purkin, siinä oli n. 2 dl niitä, kun en tienny ootko käyttäny jotain pienempiä papuja, kun niitähän mahtuu tietty enemmän siihen 1,5 desiin. Mut kyllä siitä kuitenkin ihan marjapiirakan makuinen tuli! Kiitos ihanasta blogista, ei varmasti jää viimeseks reseptiks, jota testaan! Seuraavana listalla mutakakku :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Laitoin 1,5 desiä papuja, kuten reseptissä mainitsen - en siis koko purkkia :) Itsekin käytin juuri noita GoGreenin isoja valkoisia papuja, joten niillä pitäisi onnistua mainiosti. Kikherneet mainitsen reseptissä siksi, että niitä on useammassa pikkukaupassakin tarjolla :) Tuo tilavuusjuttu on kyllä ihan totta, en tullutkaan ajatelleeksi sitä, mutta itse olen muissakin resepteissä korvannut kikherneitä ja suuria valkoisia papuja ihan yksi yhteen suhteessa (tilavuuden suhteen), joten eiköhän se niilläkin onnistu.

      Kiitoksia että testasit marjapiirakkaa, ja menestykkäitä reseptikokeiluja myös tulevaisuudessa! :)

      Poista
  19. Hei! Osaisitko sanoa mikä meni vikaan kun kakustani tuli aivan erinäköinen,puolet matalampi ja väri ei ollut kauniin vaalea :( Vielä en ole maistanut,toivon että maku pelastaa ulkonäön.. Kiitos ihanasta blogistasi ja mukavaa ystävänpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Korkeuteen vaikuttaa tietysti vuoan koko: itse käytin noin 18cm halkaisijaltaan olevaa uunivuokaa, joten jos käytit standardikokoista isoa 23cm piirakkavuokaa, kakusta tulee luonnollisesti piirakkamaisempi korkeudeltaan (mikä ei omasta mielestäni ole paha juttu lainkaan). Paistamisaika on verrannoillinen korkeuteen, joten kuten reseptissä mainitsen, sopiva paistoaika on 20-30 minuuttia kakun paksuudesta riippuen - jos kakkusi oli ohut, 20 minuuttia olisi varmasti riittänyt.

      Miten kakku lopulta maistui? :) Kiitos että kokeilit reseptiä ja kommentoit, toivottavasti kakkuepisodi ei pilannut ystävänpäivääsi!

      Poista
    2. Hei Pipsa! Käyttämäni vuoka oli luultavasti halkaisijaltaan samaa luokkaa kuin sinun eli en usko sen vaikuttaneen paksuuteen. Luulen että lopputulokseen vaikutti joko paistoaika tai taikinan liian pitkä surrutteleminen sauvasekoittimella. Paistoin kakkua ensin 20min, jonka jälkeen kakku vaikutti mehevältä, mutta hammastikulla kokeiltaessa tikkuun tarttui taikinaa, joten paistoin kakkua vielä 10min. Ehkä tuo 10min oli liikaa?
      Taikinaa tehdessä jouduin surruttelemaan sauvasekoittimella melko kauan, sillä tehot eivät meinanneet riittää. Olisiko kakku pitänyt saada uuniin mahdollisimman pian? Olin myös ehtinyt tökätä kakun jo uuniin kun tajusin unohtaneeni marjat, joten jouduin poistamaan kakun hetkeksi uunista, saattoiko lässähtäminen johtua tuosta?

      Kakkuepidsodi ei todellakaan pilannut ystävänpäivääni! Maku oli todella hyvä!! :) Harmittelen kakkuni koostumusta siksi, että ihastuin kakkureseptiisi juuri kuvissa näkyvän mahtavan koostumuksen takia. Mutta en suinkaan aio tästä kokeilusta lannistua, vaan kokeilen kakkua joskus uudestaan! Ja koska maku tosiaan on todella hyvä, ei ulkonäöllä ole loppujenlopuksi niin väliä, silmät kiinni kakusta kuitenkin nautiskelen ;)

      Poista
    3. Hmm, no tämäpä kummallista, jos vuokakin oli samankokoinen! Voi olla, että loppujen lopuksi hieman liian pitkä paistoaika tai vuoan poistaminen uunista on saattanut aiheuttaa lässähdyksen - ainakaan mitään muuta seikkaa nyt ei mieleeni juolahda. Aika monestihan kakut eivät kauheasti tykkää uunin ovella käynnistä alkupaistovaiheessa.

      Oikein ihanaa, että kakku maistui kaikesta huolimatta :) Onnea toiseen yritykseen, mikäli vielä annat tälle toistekin mahdollisuuden :)

      Poista
  20. Moi! Tämä oli ensimmäinen resepti, jota kokeilin blogistasi, ja ei muuten jää viimeiseksi! Oli aivan tajuttoman hyvää ja kelpasi koko perheelle (jotka ovat välillä hieman epäileväsiä näiden kokeilujeni suhteen.. :D) Tämä oli myös ensimmäinen terveellinen herkku joka onnistui täydellisesti ja maistui aivan vehnäisten serkkujensa kaltaiselta - kenties jopa paremmalta! Tein kakun kik-herneistä ja päälle laitoin mansikoita ja puolukoita, nam! Aijon ehdottomasti kokeilla lisää reseptejäsi, mm. brownieita. Kiitos ihanasta ohjeesta joka meni kuin kuumille kiville (muille ei tosin tainnut jäädä kuin muutama pala kun innoissani maistelin kakkua, onneksi kakku on pieni ja terveellinen :D)
    - Hilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, tosi kiva kuulla että maistui koko perheelle! :) Mansikka-puolukka-yhdistelmä kuulostaa todella hyvältä :) Kiitos että kokeilit, ja suosittelen brownieta tosi lämpimästi - ehdottomia lempireseptejäni!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.