keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sydämelliset mustikka-juustokakkupannarit

Tee jollekulle tärkeälle näitä pannareita, ja saat ikuisen ystävän.


Vain aivan erityisen ihmisen kanssa raaskii jakaa nämä herkulliset pannarit, joissa yhdistyy kookosjauhon kuohkeuttama pannukakku, mustikoiden makea mehukkuus sekä kuorrutteen juustokakkumainen kermaisuus.   


En voi vastustaa näitä pannukakkujen läpileikkauskuvia. Tummansiniset sattumat pannareissa, joita en kerrankin onnistunut edes polttamaan, sekä hempeän vaaleanvioletti kuorrutus -  esteettistä ja herkullista!

Siellä ne on, nätissä rivissä kuin helminauha, mustikkakatras valtoimenaan lautasen reunalla. Kyllä niitä elokuisessa metsässä hiki selässä ja eväsruisleipien kuvat verkkokalvoilla kovasti poimittiinkin. Hypittiin pientareelta toiselle, tähysteltiin parhaita apajia, ihmeteltiin noita suuria mollukoita. Ja tietysti maisteltiin koko ajan ihan suu sinisenä. Parhaimmillaan ne vitamiinit ovat suoraan puskasta, ja pitäähän se tuote nyt koemaistaa, vai miten ne kootut selitykset nyt meni...

Kyllä nyt helmikuinen meikä kiittää viime elokuista meikää: kelpo työn teki.     


Seuraa ilouutinen kaikille aamuvirkkuutta kammoksuville: vaikka pannareiden paisto aamusta on jokaisen mieltä lämmittävä uroteko, ovat nämä pannukakut parhaimmillaan edellisenä iltana paistettuna ja jäähdyttyään kuorrutettuna. Koko keko vain lautasella jääkaappiin yön yli löhöämään, ja seuraavana aamuna kuorrutus onkin kostuttanut pannareista erityisen meheviä ja saanut entistäkin juustokakkumaisen rakenteen ja maun.

Makeutusta - esimerkiksi ripauksen steviaa, ksylitolia tai vaikkapa vähän hunajaa - voit lisätä taikinaan mielesi mukaan, jos pidät makeasta. Myös kuorrutusta voit makeuttaa niin kuin makunystyräsi parhaaksi katsovat. Itse en makeuttanut taikinaa enkä kuorrutusta, koska en kaipaa kovin imelää herkkua aamupalaksi. Lisäksi mustikat ja banaani kyllä hoitavat maun puolesta omasta mielestäni homman kotiin.   

Jos tällä kertaa pääset syömään tämän kaksinkertaisen annoksen pannareita aivan itseksesi, älä huolestu, sillä pannarit säilyvät hyvin jääkaapissa vuorokauden ylikin. Ohjeen voi toki myös puolittaa halutessaan, jolloin kuorrutus kyllä kannattaa valmistaa haarukalla tilsimällä sauvasekoittimen sijaan. Lupaan, että se on hyvää varsinkin, kun yksin syö!  

Sydämeenhän mahtuu vain yksi ämmä... nimittäin mustikka. ♥ 

(Ja ehkä vähän myös maapähkinävoi...)


Mustikka-juustokakkupannarit (2 annosta)
1/2 banaani
2 kananmunaa
4 rkl kaurahiutaleita
1 rkl herneproteiinijauhetta (tai muuta maustamatonta tai vaniljanmakuista)
1 rkl kookosjauhoa
(ripaus steviaa tai muuta makeutusta)
1 tl leivinjauhetta
n. 2-3 rkl maitoa tai vettä
kourallinen jäisiä pakastemustikoita

paistamiseen:
rypsiöljyä 

kuorrutus:
1/2 dl pakastemustikoita
1/2 dl (pienirakeista) raejuustoa
1/2 dl maitorahkaa
(1/2 tl vaniljajauhetta)
maun mukaan makeutusta, esim. hunajaa, steviaa tai ksylitolia

Muussaa banaani pienessä kulhossa. Sekoita joukkoon loput aineet mustikoita lukuun ottamatta. Kun taikina on tasainen, lisää mustikat ja sekoita nopeasti - älä sekoittele liikaa, etteivät mustikat värjää taikinaa.

Lämmitä öljy pannulla ja paista keskilämmöllä (3/6) kahdessa erässä yhteensä kahdeksan pientä pannaria. Käännä pannarit noin 3-4 minuutin paiston jälkeen tai kunnes pinta kuplii. Paista vielä 2-3 minuuttia kääntämisen jälkeen.

Tee kuorrutus sulattamalla pakastemustikat kattilassa tai mikrossa. Lisää pieneen kulhoon mustikat, raejuusto, maitorahka ja haluamasi makeutus ja sauvasekoita tai tilsi haarukalla tasaiseksi. Kokoa pannareista torni levittämällä kuorrutusta pannareiden väliin. Nauti esimerkiksi lopun banaanin, mustikoiden, ceylon-kanelin ja auringonkukansiementen sekä tietysti ihanan ystävän tai mielitietyn kera. Suosittelen myös hyvää, rauhassa nautittua kahvi- tai teekupposta - mutta erityisesti kahvikupposta - näiden kanssa.


Muita maistuvia pannareita ystävänpäivän kunniaksi: (tuplaamalla reseptin saat hyvän kaverusannoksen)
Omenapiirakkapannarit
Browniepannarit piparikermalla
Korvapuustipannarit

Muita ystävänpäivän suosikkiherkkutärppejä: 

Kavereiden kanssa nautiskeltavaksi:
Takuuvarma suklaapommi: Chick-browniet ABC-kuorrutuksella
Kuin söisi cookietaikinaa terveellisemmässä muodossa: Cookiepallerot

Romanttisen (tai ihan minkälaisen vaan) illallisen jälkiruoaksi:
Lempikakku parin kesän takaa: Piparminttuinen suklaamoussekakku pähkinäpohjalla
Tämäntalvinen hittikakku omassa keittiössäni: Sokerittomat ja viljattomat mukikakut

Itsekseen nautiskeluun:
Herkullisin ja taiteellisin jäätelökeksiluomukseni: Carob-keksisandwich vaniljajäätelöllä ja kinuskikastikkeella (aka who needs Ben&Jerry's)

Ystävänpäivää vietetään tänä perjantaina 14.2. Viettäkäähän oikein ihana ystävänpäivä!

24 kommenttia:

  1. ARGH. Pakko kai tätä on kokeilla, vaikka VANNOIN, etten enää mitään banskumunalettuja tee! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mut nää ei ookaan niitä perinteisiä kananmunalle ja banaanille maistuvia banskumunalettuja vaan nämä maistuu ihan oikeille pannareille mun mielestä :)

      Poista
  2. Oi, miten herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  3. menisköhän tää ihan pilalle ilman banaania? Haluisin tehdä kaverille ystävänpäivälahjaksi, mutta hänen mahansa ei kestä banskua yhtään :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, uskoisin että voisit korvata banaanin noin 3-4 rkl:llä sokeroimatonta omenapilttiä/sosetta. Makeutusta saattaa tarvita hieman, sillä omena ei ole yhtä makeaa kukn banaani. Toivottavasti onnistaa! :)

      Poista
  4. Voi että! En kestä miten kauniita kuvia ja ihanan näköisiä pannareita! :) ihan kuola valuu vaikka juuri söin...

    Mullahan oli siis mustikkametsän jälkeen koko naamataulu ihan mustikassa ;) sydämeen mahtuu vain yksi ämmä! Hajosin tuolle ihan täysin :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ollaan kyllä niin sukulaissieluja vielä tuon mustikkametsästämisenkin saralla! Siellähän ollaan tankkaamassa suoraan vitamiinit puskasta parempiin suihin talteen... ja hyvä, että sait sopivat naurut näistä ämmähöpinöistä! :D

      Poista
  5. "Tee jollekulle tärkeälle näitä pannareita, ja saat ikuisen ystävän."
    Pakko laittaa resepti talteen kun noin hyvin mainostit...kiitos! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten mukavaa :) Ruoalla on hyvä lahjoa itselleen uusia ystäviä, se on ollut mun strategia jo pitkään!

      Poista
  6. Oi vitsi miten ihanan näköisiä! :) Mustikka ja banaani sopii kyllä sairaan hyvin pannukakkuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kyllä aivan samaa mieltä :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Paula kommentistasi, nämä olivat kyllä herkullisia! :)

      Poista
  8. Näyttääpä syötävän hyviltä! Pitää ehdottomasti kokeilla, kunhan saa kaikki ainekset kasaan. Mistä ostat siis kookosjauhoja, ja mikä on kilohinta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsis! Kiva, että aiot kokeilla! Kookosjauhoja olen ostanut viimeiseksi ihan Prismasta, mutta myös Punnitse & Säästästä olen aiemmin hankkinut niitä (tosin pakattuna, irtomyynnistä en ole löytänyt). 300 gramman pussi näkyy maksaneen 2,85 euroa, eli 9,5 euroa/kg on kilohinta. Kuulsotaa ehkä kalliilta vehnäjauhoon verraten, mutta parempi vertailukohta olisi ehkäpä manteli- ja pähkinäjauhot, joissa kilohinta on noin 14-30 e/kg.

      Lisäksi kookosjauho on erittäin spesiaali jauho suuren nesteen imemiskykynsä vuoksi, minkä ansiosta pannareista tulee jo yhdellä ruokalusikallisella ko. jauhoa todella kuohkeita ja meheviä. Siispä pussi kestää käytössä kauan :)

      Poista
  9. Ihana Pipsa! Olisko sulla vinkkejä kananmunan korvaamiseen, jotta allergikkokkin pääsisi nauttimaan näistä herkuista???!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Hmm, nyt pistit pahan - olen välillä yrittänyt korvata kananmunaa pellavansiemenmunalla (1 rkl jauhettua pellavansiemen + 2 rkl vettä hyvin sekoitettuna ja annettuna imeytyä 15-60 min jääkaapissa ennen käyttöä), mutta toistaiseksi tällaiset pannarit ovat olleet erittäin hankalia käsitellä/kääntää.

      Voit kuitenkin kokeilla kyseistä metodia, jos tunnet olosi rohkeaksi :) Pellavansiemenmunaa käytettäessä jättäisin ainakin aluksi reseptissä mainitun nesteen pois, ja lisäisin sen mukaan minkä verran taikina tuntuu tarvitsevan niin, että se on melko paksua mutta ei täysin tönkköä. Herkullisia pannarikokeiluja :)

      Poista
    2. Piti tulla kommentoimaan, että vastauksesi inspiroimana päätinkin kokeilla chiapuddingin käyttöä munan korvikkeena ja niinkin tuli kyllä hy-väää! Pieni mp-silmä kylkeen ja ahhh! Kiitos herkullisesta reseptistä ja vinkeistä!:)

      Poista
    3. Jee, voi miten kivaa että onnistui munattakin! :) Kiva että uskalsit testata!

      Poista
    4. Tänään aamulla piti kokeilla vielä niitä sun omenaprotsupannareita samalla tyylillä ja kyllä tuli hyviä! Pahoin pelkään, että nyt olen pannukakkukierteessä...! Onneksi sokerittomat ja rasvattomat pannukakut ovat suht terveellisiä ja verrattavissa aamupuuroon. :)

      Poista
    5. Haha, mainio kierre, kannatan! Mun mielestäni nämä pannarit ovat jopa terveellisempiä kuin aamupuuro, koska samassa paketissa on paljon protskua kananmunasta, kuitua kaurasta ja kookosjauhosta sekä hedelmistä vitamiineja! Aivan mainio, tasapainoinen aamupala siis :)

      Poista
  10. Mahtavan väristä tuo mustikkakuorrute! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Violetti on todella esteettinen väri ruoassa mielestäni :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.