keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Tiikerimuffinit kiireisiin arkiaamuihin

Mihinkäs tiikeri raidoistaan pääsisi...


Muffinien syömisessä aamupalalla on samaa hohtoa kuin kakun nauttimisessa arkena. Kun kello kuusi kolmekymmentä maanantaiaamuna herää siihen karuun todellisuuteen, ettei olekaan Barbadoksella ottamassa aurinkoa ja hölkkäilemässä rantamatalikossa tukka lämpimässä tuulenvireessä liehuen (olen selvästi stalkannut liikaa siellä juuri lomailevaa @trulyjessiä), on aika lohduttavaa, että jääkaapissa odottelee herkkuaamiainen.

Muffinit sen kun paranevat jääkaapissa hengailusta, joten voit hyvin valmistaa seuraavan viikon aamiaiset jo sunnuntaina, jos tykkäät prepata aterioita etukäteen. Arjen kiireitä silmällä pitäen tämä onkin aika täsmäisku resepti, sillä aamulla tarvitsee vain nostaa muffinit ja haluamansa lisukkeet pöytään ja aloittaa herkuttelu!    

Nämä tiikerimuffinit ovat kaurapuuroa herkullisessa muffinin muodossa. En siis tarjoaisi näitä pyhäherkkuna, makeana kahvileipänä tai muutenkaan jälkiruokana. Kun raaka-aineet ovat lähinnä kaurahiutaleita, banaaneja, kananmunia ja vähän mausteita maun antajiksi, ei kovin makeita elämyksiä ole tarjolla - eikä se tietysti näiden aamupalamuffinien pointti olekaan.


Muffineita tehdessä oli ehdottomasti takaraivossa inspiraationa Liinan taannoin tekemä terveellinen tiikerikakku, ja tulipas nyt mieleeni, että Kaisakin on jotain samankaltaista aamupalatiikerikakkua leiponut. Itse tiikereistä inspiroiduin toki myös, sillä vaikka muffinien päällysspiralointiyritys (miten ihana ässähirviösana!) on aika säälittävän näköinen, sisällä on kuitenkin komeat raidat, joista en valitettavasti tajunnut ottaa sisäleikkauskuvaa.

Kaikki mahdolliset ja mahdottomat yli- ja alitajuntaiset inspiraation lähteet mainittu - eipä siis mitään kovin originellia, mutta toimivaa. 

Ja loppujen lopuksi, se kai se on mikä merkitsee.


Tiikerimuffinit (6 isoa tai 8 pientä)
aka Aamupuuro muffinin muodossa

3 dl kaurahiutaleita
2 ruskeapilkkuista banaania
2 kananmunaa
1/2 dl kookosmaitoa (6%) tai vapaavalinnaista muuta maitoa
1,5 tl leivinjauhetta

vaalea taikina:
1/2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia

suklaataikina:
1 rkl (raaka)kaakaojauhetta
(1/2 rkl carob-jauhetta)

Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Voit käyttää myös annosuunivuokia; voitele siinä tapauksessa huolellisesti esim. rypsiöljyllä.

Sauvasekoita tai blenderöi kaurahiutaleet kulhossa jauhoksi. Sauvasekoita toisessa pienemmässä kulhossa banaanit tasaiseksi soseeksi, lisää kananmuna ja kookosmaito ja sekoita tasaiseksi. Lisää leivinjauhe kaurahiutaleisiin ja yhdistä kuivat aineet kosteisiin.

Jaa puolet taikinasta kulhoon, jossa sekoitit kosteat aineet (tiskien säästöä). Lisää toiseen osaan vaalean taikinan mausteet ja toiseen suklaataikinan mausteet. Lusikoi taikinoita vuorotellen muffinivuokiin: itse laitoin ensin vaaleaa, sitten tummaa ja sitten taas vaaleaa, ja yritin tehdä haarukalla jonkinlaista spiraalikuviota päälle (epäonnistuen siinä surkeasti).

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikinaa ei tartu muffiniin upotettuun haarukkaan. Nauti esimerkiksi aamiaisella maapähkinävoin, banaanin ja marjojen kera tai väli-/iltapalalla rahkan päälle murustettuna. 

16 kommenttia:

  1. Nyt puhutaan taas (muffinssi)asiaa ;) Näitä syödään meillä lähiaikoina, kiitos! HennaMaria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, sanoin itseni aina ennen muffinssi kunnes jossain vaiheessa opettelin kutsumaan niitä muffineiksi ihan vaan koska kaikissa kaupan muffineissa lukee aina "muffini" kääreessä :D Kiva kuulla, että resepti tulee käyttöön!

      Poista
  2. Grauhh kun kuullostaa hyvältä! ;)

    VastaaPoista
  3. Voi että, näyttävät herkullisilta! Kun ehtisikin kokeilemaan, nyt vaan on niin kiirettä. Viikonloppuna on tulossa juhlat, joihin ajattelin leipoa kaikenlaista". Ehkä sitten sen jälkeen voisin näitä terveellisiäkin kokeilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, juhlat ovat ihania kun saa leipoa suuremmalle joukolle :) Sen jälkeen onkin sitten hyvä palata arkeen terveellisempiä herkkuja leipomalla ;)

      Poista
  4. Testasin juuri - hyviä olivat! :P Kiitos reseptistä! ^_^
    /Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mukava kuulla! Kiitos kommentoinnista :)

      Poista
  5. Näitä on kyllä pakko kokeilla, kun kerrankin meikäläisenkin kaapista löytyy jo valmiiksi kaikki ainekset :) Tulis vähän terveellisempiäkin muffineja normaaleihin tekeleisiin verrattuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, elämässä pitää olla sopiva tasapaino - välillä näitä terveellisiä että jaksaa taas syödä niitä vähemmän terveellisiä :)

      Poista
  6. Pakko tehdä pian! Kuulosta ihanalta syödä tollanen arkiaamuna :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kieltämättä aika ihanaa :) Tosin kannattaa syödä pari, ettei tule heti uusi nälkä!

      Poista
  7. Tein just näitä ja olivat kyllä namia! Jostain syystä mulla kuitenkin jumahti 1/3 taikinasta aika ärhäkästi kiinni paperisiin muffinssivuokiin niin syöminen oli vähän haasteellista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou, kuinka harmillista! Itselläni ei vastaavaa ongelmaa ilmennyt, vaan muffinit irtosivat melko hyvin vuoista - voisikohan niissäkin olla eroja? Voi olla, että osassa on leivinpaperimainen "rasvaisempi" pinta kuin toisissa, jolloin tällaiset rasvattomatkin leivonnaiset irtoavat helpommin. Kiitos palautteesta ja kiva että maistui silti :)

      Poista
  8. Tein eilen näitä muffinsseja, kylläkin ilman sitä "tiikeriä". Jätin siis kaakaojauheen pois, koska meillä ei ollut sitä kotona. Muffinsseista tuli kuitenkin tosi hyviä! Jopa kämppikseni uskalsi maistaa näitä jauhottomia ja sokerittomia leivoksia, vaikka selostukseni terveellisistä muffinsseista ei oikein uponnut häneen. Hän totesi, että sokeri- tai siirappilisäyksellä ne olisivat hänelle superherkkua. :D Ja minulle ne taas maistuivat näin aivan ihanasti! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei miten kiva kuulla, että maistuivat! Tosi mahtavaa, että kämppiskin uskaltautui maistamaan ja melkein tykkäsi :) Kiitos itsellesi kokeilemisesta ja kommentoinnista, se motivoi aina tosi paljon kun tietää, että resepteille on käyttöäkin :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.