perjantai 2. toukokuuta 2014

Kahden raaka-aineen proteiiniwrap - makea juttu!

Olen ehkä ihan pikkasen koukussa tähän proteiiniwrapin, banaanin ja hasselpähkinävoin yhdistelmään.


Tai jos söin tällaisen jo aamupalaksi ja päivälliseksi ja vähän tekisi vielä yhtä mieli iltapalaksi, voidaan kai jo puhua jonkinlaisesta addiktiosta?


Eikä vielä olla mainittu edes eilisiltaa, jolloin söin ehkä kans puolikkaan.


Ruokajumittajille on varmaan joku yhtenäinen tukiryhmä jossain? Nimittäin haluaisin liittyä.

Joskus parhaat jutut syntyvät näin:


Ei jaksaisi laittaa mitään. Eikä jääkaapissa olekaan yhtikäs mitään. Paitsi yksi kananmuna. On myös nippu banaaneita (ruskeapilkkuisia, of course), kaurahiutaleita ja protskujauhetta, Lontoosta tuotu hasselpähkinävoipurkki sekä maitorahkanjämät.

Niistähän sitä loihditaan gourmet-ateria!

P.S. Näihin wrappeihin tarvitset kunnon pannun, tai en vastaa epäonnistumisesta. Itselläni on käytössä Hackmannin Kovanaama - törkeän hyvä pannu, voin vaan suositella! En yleensä välineurheile keittiössä (nimimerkillä ainoa murskaava/soseuttava keittiökoneeni on kymmenen euron sauvasekoitin), mutta hyvien veitsien lisäksi hyvä pannu on jokaisen keittiön pelastus, varsinkin kunnon pannu pelastaa öljyllä läträämiseltä, sillä kunnolliseen pinnoitteeseen ruoka ei tartu kiinni.   


Proteiiniwrap (1 kpl)
1 kananmuna
1 rkl proteiinijauhetta (itse käytin stevialla makeutettua suklaaheraa)

paistamiseen:
rypsi-, oliivi- tai kookosöljyä 

Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vispaa rakenne rikki vispilällä. Lisää proteiini ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna öljy isolla pannulla ja kaada taikina pannulle, levitä heti taikina ohuelti koko pannun pinta-alalle lusikalla tai lastalla. Anna paistua keskilämmöllä (4/6) noin 2 minuuttia tai kunnes lettunen suostuu kääntymään sen alle ujutetun lastan avulla (kannattaa irrotella lastalla reunat kaulttaaltaan, jotta lettunen ei repeytyisi käännettäessä). Käännä ja paista vielä minuutti tai pari.  

Itse täytin wrapin pitkittäin puolitetulla banaaninpuolikkaalla sekä puolukkarahkalla (kourallinen sulatettuja puolukoita ja muutama ruokalusikallinen maitorahkaa). Koristelun hoidin jäisillä puolukoilla, puolukkarahkalla ja hasselpähkinävoilla, joka on muuten aivan taivaallista!  

Kuka tarvitsee Nutellaa, kun on 100% hasselpähkinävoi olemassa?

30 kommenttia:

  1. Ahh, hasselpähkinävoi! Itse söin juuri eilen sitä suoraan purkista lusikoiden, yummyyy... Oma lempparini on Rapunzlin, se on aivan järjettömän herkullista, täydellisen pehmeää ja vielä suolatontakin, mummssss. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tämä hasselpähkinävoi on ihan uusi tuttavuus, mutta koukuttunut olen jo tehokkaasti! Juurikin tuo suoraan purkista on kyllä hyvin maukas metodi nauttia sitä :) Itse olen kokeillut vaan tuota Meridianin luomu hasselpähkinävoita, siinäkään ei ole suolaa ja itse pidän pähkinäsattumien rapeudesta :)

      Poista
    2. Sekin on kyllä herkullista ja luomua sekin! Pitääpä taas jonain päivänä kotiuttaa sitä ihan vaihteluksi. Ootkos muuten maistanut pekaanipähkinävoita? Se on taivaallista ja maku on kuin keksiä söisi ja ennen kaikkea erittäin helppoa tehdä itse! Tosin en osaa sanoa mitään kymmenen euron maksaneesi sauvasekoittimesi tehosta ;)

      Poista
    3. En ole kyllä pekaanipähkinävoita maistanut, kuulostaa erinomaiselta! Ja kyllä varmaankin saisin itsekin pyöräytettyä sitä, nimimerkillä sauvasekoitin selvisi jopa manteleista ;)

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta! Pitääpä kokeilla viikonlopun aikana! Minä teen usein lounaaksi kananmuna-herneproteiiniletun. Sekoitan siis kananmunan joukkoon 2 rkl herneproteiinia hieman vettä, mausteita sekä pinaattia ja tomaattia. Täyttävä ja hyvä lounas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm, tuo lettusi kuulostaa herkulliselta! Pitääkin kokeilla tuollaista suolaista versiota, herneprotskua löytyykin jo valmiiksi kaapista :)

      Poista
  3. Vitsit, että näyttää herkulta!

    VastaaPoista
  4. Nerokasta, suorastaan nerokasta. Tohonhan vois kehitellä vaikka mitä täytteitä! Pitänee kokeilla asap :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, täytevaihtoehtoja on loputtomiin! Wrappejen ydin onkin juuri se täyte, ei niinkään se kuori :) Esim. "suklaamousse" maitorahkasta, tummasta tai raakakaakaojauheesta ja hunajasta olisi varmaan aika pommi täyte esimerkiksi marjojen tai banaanin kera!

      Poista
  5. Tää lähtee kyllä kokeiluun heti huomenna, näyttää niin herkulliselta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, niin yksinkertaista ja silti herkullista! :)

      Poista
  6. No huh huh, miten voi näin yksinkertaisista aineksista syntyä jotain tälläistä! Voisin haastaa itseni ja kokeilla näitä huomenaamulla, hasselpähkinävoi kyllä täytyy vaihtaa maapähkinävoihin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivonta ja kokkaus on kyllä aika maagista! Se on tosi kiehtovaa, miten ihan simppeleistä ja vähäisistäkin raaka-aineista voi kokkailla vaikka mitä jänniä herkkuja. Maapähkinävoi soveltuu totta kai erinomaisesti (minkä tahansa kanssa), raportoi toki lopputuloksesta :)

      Poista
  7. O-ou, kuulostaa huolestuttavasti seuraavalta koukutukseltani, tällä hetkellä maapähkinävoi, banskut ja riisikakut on kova sana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuokin yhdistelmä on varmasti ihan pommi! Tästäpä sitten seuraava addiktio :)

      Poista
  8. Apua, miten älyttömän herkulliselta tuo hasselpähkinävoi kuulostaakaan! :D Myydäänköhän sitä Suomessa vielä missään, onko mitään tietoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan älyttömän herkullista ja valitettavan koukuttavaa! Jos sille tielle uskallat lähteä, niin Punnitse & Säästässä ainakin olen muistaakseni nähnyt, samoin Ruohonjuuresta löytyy (tosin aika hinnakasta tuolla, linkki). Tällaisesta suomalaisesta nettikaupasta löytyy myös hintaan 5,80 euroa pikkupurkki: linkki.

      Halvimmaksi kävisi varmasti paahtaa hasselpähkinät uunissa ja surauttaa itse voiksi mantelivoireseptiä mukaillen (linkki. Muuten saattaa käydä aika kalliiksi! Itse aion varmaan nyt pitää hasselpähkinävoista vähän taukoa, mutta voisipa yrittää itsekin jossain vaiheessa tehdä ja laittaa ohjetta :)

      Poista
  9. Ei jumatsuikka kun näyttää herkulliselta! Aivan mieletöntä :D voi tätä kuolan määrää... Hahhah, ehkä tästä ihailun määrästä kertoo myös se että luin "Ruokajumalille on varmaan joku yhtenäinen tukiryhmä jossain?"
    Täytyypi kokeilla tätä wrappia ensitilassa! Mahtaisikohan toimia kasviperäisellä protskulla? :)

    ~Hilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava lukuhäikkä, nauroin aika lailla tuolle! (Ja tarkistin tietysti heti, ettei siellä lue "ruokajumalille", hih.)

      Luulen, että toimisi, sillä ylläkommentoinut Kati on ainakin herneprotskulla tehnyt samantyyppisiä (suolaisia) lettuja. Jos testaat kasviprotskulla, olisi kiva kuulla lopputuloksesta :)

      Poista
  10. Eijjestas mikä plätty! Itse korvasin proteiinin täysjyväohrajauholla, koska masu ei diggaile. Tein tätä kahdesti tänään: aamulla sisässä oli peanut butterii, bansku ja päällä yksi tummasuklaapala sulatettuna. Ah ihana sunnuntai! Välipalaksi vetäisin letun taatelilla makeutetun rahkajogurtin kera. Tästä tulee uusi jokapäiväinen lettuni. SÄ olet loistava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam nam nam mitä plätyn täytteitä! Ihana, että löysit protskulle masuystävällisemmän korvikkeen, ja suuri kiitos kokeilemisesta ja kehuista :)

      Poista
  11. Oi että näitä täytyy kokeilla!
    Ja on pakko kyllä metsästää hasselpähkinävoita! Tai sitten tehdä itse :)
    Aloitin juuri mantelivoipurnukan ja se ei kyllä ollenkaan vedä vertoja maapähkinävoille!

    http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, Noora! :) Mäkään en ensimaistamiselta syttynyt mantelivoille, mutta lusikallinen lusikalliselta into kyllä yltyi nopeasti! Se on sitä makunystyröiden totettelemista :)

      Poista
  12. Oioi kun hyvännäköstä! Ja helppoa! Pitää ehdottomasti koettaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa kuin heinänteko suorastaan - tai itse asiassa nykyajan ihmisille vielä paljon helpompaa! :) Kokeile toki ja kerro minullekin, mitä tykkäsit!

      Poista
  13. Näin tän reseptin eilen illalla, ja pitihän sitä sitten heti aamupalalla kokeilla. Käytin prtoeiinijauhona vaniljaheraa, ja täytin muussatulla banaaninpuolikkaalla, johon sekotin maapähkinävoita. Kyllä tulikin hyvää! Helppo, nopee ja loputtomasti varioitavissa oleva (seuraavaks vois kokeilla jollain kookostäytteellä ;)) ohje, kiitos siitä suuresti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nami, tuo banaani-mpv-mössö onkin tosi mainio täyte! Kiitos itsellesi kokeilusta ja huikkauksesta, että minäkin tiedän että reseptille on käyttöä :)

      Poista
  14. Hei! minkä merkkistä proteiinijauhetta yleensä käytät leivonnassa? onko suositella ensikertalaisella jottain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Hyvä kysymys, olenkin laittanut pussin pohjan jämät lasipurkkiin niin en aluksi muistanut, mutta nopealla googlettelulla löytyi: olen käyttänyt herana tätä suklaanmakuista stevioliglykosideilla makeutettua Star Nutritionin protskua > http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/whey-80-stevia . Hinta-laatu-suhde on musta hyvä, vaikka paras olisikin käyttää maustamatonta ja maustaa itse esim. raakakaakaolla, mutta mun makuaisti ei toistaiseksi ole vielä karaistunut niin 'raakaan' makuun.

      Maustamattomalta puolelta käytän myös usein Pulsinin herneproteiinia (https://www.hyvinvoinnin.fi/pulsin-herneproteiini-isolaatti), joka sopii vegaaneillekin. Toinen hyvä kasviproteiini on hamppoproteiini, itse asiassa taitaa olla vielä parempi aminohappokoostumukseltaan. Tähän reseptiin käytin kuitenkin (maustettua ja makeutettua) heraa, jotta lätty olisikin makeampi, mutta toki maustamatontakin voi kokeilla!

      Hauskaa viikon alkua! :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.