maanantai 19. toukokuuta 2014

Snickers-myslipatukat – päivän karamellinen kohokohta

Siitä ei epäilystäkään: Snickers on suklaapatukoiden aatelia.


Mielettömän makea kinuskinen sisus paahdetuilla, aavistuksen suolatuilla maapähkinöillä ryyditettynä ja paksulla maitosuklaakuorrutuksella hunnutettuna saa kenet tahansa kiljahtamaan riemusta.

...ja kenet tahansa hammaslääkärin parahtamaan kauhusta.


Nämä paahdetuilla maapähkinöillä ja kinuskin makuisilla taateleilla ryyditetyt myslipatukat maistuvat aivan Snickerseille - tosin suklaattomille sellaisille. Koostumus on sellainen karamellisen tahmea ja maku samaten, joten montaa puraisua ei sokerikoomaan päästäkseen tarvitse ottaa. Hampaissa rouskuvat maapähkinät ja rapeaksi paahdettu mysli luovat juuri sopivaa vaihtelua koostumukseen, ja ripaus suolaa on sekä korostamassa että hillitsemässä myslipatukoiden imelyyttä.


Jos näitä meinaa ottaa evääksi, suosittelen ehdottomasti käärimään palaan leivinpaperia tai olemaan superekologinen ja antamaan Punnitse ja Säästä -paperipusseille uuden elämän (tosin nämä ovat ehkä himpun verran liian herkkuja jokapäiväiseen evästelyyn). Lisäksi nuo ruskeat tekstilliset kääreet ovat minusta vielä sympaattisempia kuin perinteinen leivinpaperi. Ympärille kietaistaan vielä villalanganpätkä, ja kiva arkinen lahjapaketti itselle tai perheenjäsenille on valmis.

Ei kun myslipatukka kassin pohjalle, ovesta ulos ja menoksi!

Ai niin: tulihan hammasharja mukaan?


Snickers-myslipatukat (6-8 kpl)
1 dl (100 g) kuivattuja taateleita
1 dl paahdettuja maapähkinöitä *
1 dl mysliä tai uunissa paahdettuja kaurahiutaleita **
ripaus suolaa

* Paahda maapähkinöitä 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 15 minuuttia hämmentäen ainakin kerran paiston aikana, kunnes ovat kullanruskeita. Kuori ohut punaruskea kuori pois hankaamalla käsien välissä.

** Paahda kaurahiutaleita 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 10 minuuttia hämmentäen pari kertaa paiston aikana, jotta hiutaleet paahtuvat tasaisesti. Pidä hiutaleita koko ajan silmällä, etteivät ne pala.

Liota taateleita kylmässä vedessä pienessä kulhossa 15 minuuttia. Siivilöi vesi pois huolellisesti ja sauvasekoita taatelit suht tasaiseksi massaksi jättäen kuitenkin satunnaisia taatelisattumia. Lisää joukkoon maapähkinät ja surauta taas sopivan tasaiseksi; tosin edelleen pienet pähkinäsattumatkin ovat toivottuja. 

Laita sauvasekoitin syrjään ja lisää taateli-pähkinäseokseen mysli. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla, alumiinifoliolla tai kelmulla ja painele massa vuoan pohjalle levyksi. Pakasta ainakin 15 minuuttia ennen leikkaamista patukoiksi (itse leikkasin vuoan leveyssuunnassa). Kääräise leivinpaperi- tai paperipussisuikaleihin ja viimeistele villalanganpätkällä. Säilytä jääkaapissa tai pakasteessa.


P.S. Kukaan ei estä sinua kuorruttamasta näitä osittain tai kokonaan esimerkiksi tummalla suklaalla. Just saying...   

16 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ja näyttääkin mainioilta! Jotakin tällaista olisi minullakin listalla seuraavaksi. Jälkikasvu on taas heittäytynyt mistään tykkäämättömäksi, ainoa mikä maistuu on nuo Cocovin ym. raakapatukat. Tulee vaan aika kalliiksi ruokkia niillä, eikä niitä täällä pikkukylällä edes myynnissä ole. Viimeinen patukka kaapissa,j oten nyt täytyy alkaa itse patukan tekoon. Alampa hommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas jälkikasvulla kuitenkin hyvä maku, kun raakaherkut maistuvat! Itsetehdyt tulevat kyllä todella paljon halvemmiksi, joten nytpä sinulla onkin mahtava tilaisuus päästä "leipomaan"! :)

      Poista
  2. Aaaaaah! <3 näyttää ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilla! :) Sitä se myös oli, kuten malttamattoman leipurin hampaidenjäljistä myslipatukassa voi huomata!

      Poista
  3. Ai samperi miten hyviltä näyttää ja kuulostaa! Täähän on ihan loistava energiapatukkakin reissuun mukaan. Me like it! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirka! Suosittelen kokeilemaan, energiaa tästä kyllä saa mukavasti vaikka vaellus- tai pyöräretkellä, jos ruokailujen väli venyy. Ja maistuukin niin makialle!

      Poista
  4. Tiedät varmaan, että mä kuorruttaisin suklaalla. ;p Tosin kesällä on parempi jättää tuo suklaa pois, niin kestävät lämpöäkin paremmin. Näyttävät ja kuullostavat tosi herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mä taas olin niin ahne etten ehtinyt suklaakauppaan asti, vaan patukat tuli syötyä ihan sellaisenaan! Tosiaan kesäkuumalla suklaa kyllä sulaa näppeihin, pitää siis syödä nopeasti...

      Poista
  5. Voi mitä herkkua... heti tuli makean nälkä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ....siispä hyvä syy leipoa, vai mitä? ;)

      Poista
  6. Kiitos tästä reseptistä! Tulen myöhemmin sitten kiroamaan tänne kun söin kerralla kaiken...
    Onko pähkinöiden kuoriminen olellinen osa leivontaa vai voiko paahdetut kuoret jättää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentoinnista! Pähkinöiden kuoriminen ei ole suuri urakka paahtamisen jälkeen, hieroo vaan kuoret käsissä pois. En usko, että kuorimatta jättämisellä on suuri vaikutus lopputulokseen jos kärsivällisyys loppuu kesken :)

      Poista
  7. omnommm kuulostaa niiiin herkulliselta!! pakko kokeilla!:-) kiitos tästä (ja monesta muusta) reseptistäsi, jotka ovat piristäneet päiviäni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, että jätit kommenttisi - tällaiset kommentit piristävät päivääni suunnattomasti ja antavat motivaatiota jatkaa :)

      Poista
  8. Snickers on paras, joten täytyypä kokeilla :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä, sinulla on erinomainen maku! Kokeile ihmeessä jos sille päälle satut :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.