keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Karamellinen suklaa-jäätelökakku 2-vuotiaan blogin kunniaksi

Blogini täyttää tänään kaksi vuotta.


Kun perustin blogini kaksi vuotta sitten, tiesin tarkalleen, millaista blogia halusin kirjoittaa. Halusin kirjoittaa hyväntuulista, reipasta blogia; sellaista joka ei ota liikaa kantaa erilaisiin ruokavalioihin tai ruokatrendeihin, vaan taplaa omaa tietään - ei parempaa eikä huonompaa kuin kenenkään toisen tie - kokeillen vähän kaikkea ja napsien parhaat palat joka kakusta ja pikkuleivästä.

Sellaista joka ei pelkästään listaa ruoka-aineiden terveysvaikutuksia tai paasaa yhden ainoan oikean ruokavalion puolesta. (Huomaa, etten halua loukata tällä ketään: luen ehdottomasti itsekin blogeja, joissa ravintoarvot ovat kovasti esillä tai jotka edustavat yhtä tiettyä ruokavaliota, mutta itse halusin kirjoittaa blogiini MYÖS kaunokirjallisempia juttuja kuin porkkanan A-vitamiinipitoisuus.) Halusin kertoa tarinoita ruoan ohessa: siitä miten päädyin johonkin kummalliseen reseptiin monen mutkan kautta, siitä miten pahaa-aavistamattomat sunnuntaikahvivieraat ottivat "terveysherkut" vastaan tai ihan vaan muita höperöitä arkisia sattumia vaikkapa lenkkipolun varrelta.   

Sellaista missä voin välillä tehdä kuukauden vegaaniherkkuja putkeen, vetäistä sitten kurvin paleokeittiön puolelle, innostua vihersmoothiesta ja chia-siemenistä ja raakakakuista rawfoodistien tapaan, palata hetkeksi ottamaan suomalaiset ravintosuositukset kirjaimellisesti täysjyväviljoineen ja vähärasvaisine maitotuotteineen sekä päätyä lopulta kokkaamaan fittiruokaa ja protskupannareita.


Sellaista blogia haluan yhä kirjoittaa. Nimittäin maailma ilman rajoja - edes keittiössä - on aika vapauttava. 

Täällä (niin kuin muuallakin) nauran ainoana omille jutuilleni ja varsinkin itselleni kaikkein makeimmin. Olen saanut kuulla, että tavoite hyväntuulisuudesta on täyttynyt, ja siitä olen iloinen.

Kaksivuotias taapero, täynnä virtaa ja kokeilunhalua. Sellainen on tämä blogi.


Kiitos teille lukemisesta.

Ja nyt, vetistelyt sikseen ja ottakaahan pala kakkua.
    

Pieni jäätelökakku (2-4 annosta)

karamellipohja:
1 dl pekaaneja ja/tai saksanpähkinöitä
1 dl kuivattuja taateleita (semitiiviisti pakattuna)

jäätelökerrokset:
2 ruskeapilkkuista pakastettua banaania 
1,5 rkl raakakaakaojauhetta

koristeluun:
vadelmia
pensasmustikoita
raakakaakaonibsejä

Blendaa pähkinät ja taatelit yleiskoneessa tai sauvasekoittimella yhtenäiseksi massaksi, jossa on vielä jonkin verran pähkinäsattumia. Vuoraa pieni piirakka- tai kakkuvuoka (⌀ 14 cm) leivinpaperin palalla ja painele pähkinä-taatelimassa vuoan pohjalle.

Blendaa banaanit yleiskoneessa aivan tasaiseksi massaksi. Lusikoi pohjan päälle puolet banaanijädestä ja tasoita pinta. Sekoita loppupuolikkaaseen kaakaojauhe ja lusikoi sitten loppuseos edellisen kerroksen päälle. Tasoita pinta ja koristele marjoilla ja raakakaakaonibseillä halutessasi.

Anna jäätyä pakasteessa ainakin 2 tuntia ennen tarjoilua. Voit antaa kakun olla pakasteessa pidempäänkin ja ottaa huoneenlämpöön sulamaan noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa kuumalla vedellä kostutetulla kakkulapiolla tai veitsellä, jos leikkaaminen tuntuu hankalalta.


Sana on vapaa - antakaa ihmeessä palautetta, toiveita, risuja ja ruusuja kommenttiboksissa!

44 kommenttia:

  1. Onnea blogille ja kirjoittajalle! Ehdottomasti yksi lemppariblogejani, kerrassaan ihastuttavia kuvia ja reseptejä, tarinoita unohtamatta :) Olen kokeillut aika montaa reseptiä, pettymättä. Ainekset on usein sellaisia, mitä kaapista löytyy eikä tarvitse lähteä erikseen metsästämään (vaikka superfoodeja ym. löytyykin kaapeista jonkin verran). Vaikutat tosi huipputyypiltä ja kirjoituksiasi on ilo lukea, jatka samaan malliin! -A-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon A taas kerran ihanasta kommentistasi :) Tuollaiset lukijat ilahduttavat päiviäni kovasti ja tekevät tästä upean harrastuksen! Mukava kuulla, että reseptien yksinkertaisuus ja arkipäiväisyys tekee matalan kynnyksen kokeilla :)

      Poista
  2. onnea onnea! Täältä ei tule risuja vaan ruusuja! Ihana blogi ja ihana kakku! Ihanaa synttäriä blogille ja kirjoittajalleen! Jatka vain ihanalla linjallasi. Sanoikohan jo sanan 'ihana' riittävän monta kertaa.
    Tykkään just tällaisesta kevyemmästä otteesta vaikka terveys on huomioitukin. Itsekään en kauheasti välitä paasata, vaikka asiaa tottakai löytyisi, tällainen kaapista kurkisteleva maailmanparantaja kun olen ;)
    Vielä kerran: Ihanaa päivää ja lähestyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana miten monta kertaa voi sanoa "ihana" yhdessä kappaleessa! On se vaan ihana sana!

      Kiitos paljon Paula, samoin ihanaa jussia sinulle! SInun blogisi on toiminut suurena inspiraationa minulle (olihan se eka blogi, jossa tehtiin samantyyppisiä herkkuja kun mulla, esim. pähkinäpalleroita), joten suuri kiitos kuuluu sinulle!

      Poista
  3. Paljon onnea 2-vuotiaalle Terveen Hyvää:lle ja sinulle Pipsa ihanista resepteistä ja eritoten iloisesta kirjoitustyylistäsi. Blogiasi on ollut mahtava seurata ja tulen sitä varmasti seuraamaan tulevaisuudessakin aktiivisesti! Jatkahan siis samaan malliin. :)

    ps. jos jotain uutta pontta kaipaat niin voisin olla halukas lukemaan myös tekemistäsi suolaisista ruoista aina silloin tällöin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, ihana sinä! Mukava kuulla, että aiot jatkaa seurailua ja kiitos tuosta hyvästä ehdotuksesta, sitä pitäisi yrittää parannella sitä suolaisten ruokien puolta. Tahdon vain olla aika laiska suolaisten ruokien kokki, musta parasta on vaan raa'at kasvikset simppelisti tai joku salaatti esim. keitetyistä pavuista ja ohrasta kasvisten kera, so not much to see :) Mutta tekis mulle itsellenikin hyvää kokeilla uusia juttuja suolaisten ruokien saralla!

      Poista
  4. Onnea 2-v blogille! Onneksi löysin blogisi: se on täynnä mielenkiintoisia ja monipuolisia reseptejä, herkullisia kuvia ja hyvää fiilistä. Ja lisäksi inspiroit minua. Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina onnitteluista ja kauniista sanoista! Sinunkin blogisi on ihana ja olen ilolla seurannut upeita raakakakkujasi viimeiset muutama viikkoa :)

      Poista
  5. Mielettömän herkullisen näköistä ja kuuloista, nams! Käsittämätöntä, että tuollaisen kakun voi saada aikaiseksi ihan muutamasta ainesosasta :)

    Suurensuuret onnittelut myös kaksivuotiaalle blogille ja kiitokset kuluneista vuosista - oon löytänyt täältä älyttömästi vinkkejä ja reseptejä ruoanlaittoon ja leipomiseen eikä mulla suoraan sanottuna ole hajuakaan, kuinka moni blogin postauksista on tallennettuna tietokoneen suosikeihin... niitä nimittäin löytyy! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta, Laura - raakaleivonta on täynnä ihmeitä! Mustakin on huippua saada viidellä simppelillä raaka-aineella pieni jätskikakku aikaiseksi, sellainen mikä maistuu upealta arkijälkkärinä :)

      Kiitos onnitteluista ja ihana kuulla, että resepteistä on sinulle iloa! :) Mikäs sen parempi kommentti ilahduttaa ruokabloggaajaa!

      Poista
  6. Hyväntuulisuus todellakin näkyy blogistasi! Muutenkin tämä on ihan huippu, tykkään terveellisistä resepteistä, mutta en jaksa lukea ennen niitä pitkiä tekstejä esim. paleoruoan hienoudesta. Juttu on niin, että se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

    Kiitos kaikista ihanista resepteistä, joita olet jo kahden vuoden ajan jakanut meidän kansaamme! Jään innolla ja vesi kielellä odottamaan seuraavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua kuulla, että hyväntuulisuus on välittynyt sinne tietokoneen toiselle puolellekin! Se on suuri missiona herkullisen terveellisemmän ruoan lisäksi, jota haluan maailman kanssa jakaa. Tuo on niin totta, että eri jutut sopii eri ihmisille, ja lisäksi eri aikoina eri jutut saattavat sopia samalle ihmiselle - esim. talvella erilaiset ruoat energisoivat kuin kesällä, ja jos jossain vaiheessa urheilee enemmän niin sekin muuttaa ruokavaliotarpeita.

      Kiitos kommentistasi, on aivan upeaa että anonyymitkin jakavat mielipiteensä, ettei tämä mene vain bloggaajien kehumiseksi toinen toistaan :) Vaikka toki kaikkien kommentit ovat samanarvoisia silmissäni, tietenkin!

      Poista
  7. Tykkään lukea blogiasi juurikin sen takia, että et paasaile täällä liikaa erilaisista ruokavalioista ja toita yhden ainoan oikean puolesta. Vaikka itse olen se perus kerma, voi ja jauhot linjalla, olen huomannut saavani täältä tosi hyviä vinkkejä hieman erilaisimpiinkin herkkuihin. Huomaan usein soveltavani niihin omiin perusresepteihin, jotain täältä napattuja vinkkejä.

    Ihan super-herkullisen näköinen kakku! Onnea blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, Jonna! :) Tuo kerma-voi-jauhot-linjakin on oikein hyvä leivonnassa, heh, koska kohtuus elämässä on se mikä miehen tai naisen tiellä pitää! Sellaisia herkkuja on myös kiva välillä nauttia.

      Kiitos paljon kakkukehuista ja onnesta - sitä tarvitaan jatkoon!

      Poista
  8. Kiitos sinulle ihan huippu hyvästä ja inspiroivasta blogista! Olen saanut täältä monen monta herkullista reseptivinkkiä sekä hauskoja lukuhetkiä :) Eli minulta ainakin satelee pelkästään ruusuja, jatka samaan malliin! Ja paljon onnea blogin synttäreiden johdosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiiiitos Sanna! Ihana blogi sinullakin missä erityisesti pidän kauniisti asetelluista kuvista ja arjen keskellä pienistä herkkuhetkistä :) Jaamme siis selvästi inspiraatiota puolin ja toisin!

      Poista
  9. Pakko sanoa, että oot kyllä tavoitteesi täyttänyt! Aina sun blogia lukiessani suupielet nousee ylöspäin :-) Tykkään tyylistä millä kirjoitat ja on ihanaa lukea blogia, jonka ajatusmaailma on niin samanlainen kuin omani! Oot ihan huippu, keep on going! :-) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauren, kiitos todella herttaisesta kommentista! Mikään ei teekään minua niin iloiseksi kuin se, että saan kuulla että joku saa täältä oikeasti hyvän mielen!

      Poista
  10. Paljon onnea blogille synttäreiden johdosta!:) (ja kaippa sitä blogin luojaakin voi onnitella, eikös niin?;)) kiitos tästä reseptistä, taitaakin mennä heti ensi viikolla kokeiluun, tällä hetkellä mulla on sellanen leivontavimma että huhhuh:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja kerro toki, miten kakku maistui, jos päädyt kokeilemaan! Odotan jo innolla reportaasia lopputuloksesta :)

      Poista
  11. Onnea 2-v johdosta sekä hyväntuulisesta ja iloisesta blogista! Jatka vaan samaan malliin, ja nyt ei kun kakkua, joka maistuu jo kielellä. Ihanan näköinen luomus.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jatta, sekä tästä kommentista että muutenkin blogini seuraamisesta ja kommentoinnista :) Toivottavasti kakku maistui eikä ehtinyt sulaa liiaksi pöydällä, hehe!

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos sekä tsempistä että onnesta! Hauskaa jussia :)

      Poista
  13. Paljon onnea! Sai blogi arvoisensa synttärikakun. :)

    Minulla on aika sama agenda terveyden suhteen. Kyllä se kiinnostaa ja haluan nimenomaan syödä aitoa ruokaa, mutta ravintosisällön ja terveysknoppien ylimenevä tuijottaminen ei kiinnosta. Haluan että ruoka on ruokaa, eikä kuituja, antioksidantteja ja ties mitä. Jokaiselle terveysväittämälle löytyy vastaväittämä, ja pitää olla aika guru jos meinaa itse ruveta päättämään kuka on oikeassa. Itse olenkin todennut että parasta kuunnella omaa kroppaansa ja mennä sen mukaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mainioita sanoja, ssiiri! Olen aivan samaa mieltä, että mistään ei voi olla varma, joten kohtuudella kaikkea (paitsi ehkä kasviksia) on paras ruokafilosofia, mihin itse taivun. Kropan mukaan meneminen on järkevintä, mitä voi tehdä!

      Kiitos onnitteluista, ihana juhlia tätä taaperoikään päässyttä blogia kun on niin ihania lukijoita!

      Poista
    2. Haha, kasviksissa se minunkin kohtuuteni unohtuu. ;)

      Poista
  14. Onnea kovasti, itse ainakin olen innolla seurannut blogiasi..ja mikä kakku <3. Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Marjaani! Innolla luen kommentteja, joten ilmoita toki toistekin itsestäsi! Ja kokeile tätä ihmeessä, NIIN hyvää!

      Poista
  15. Onnea synttärisankarille! Kyllä tuon kakun kanssa kelpaa juhlia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi! :) Kyllä kakku ainakin maistui, ja noin pienen söikin ihan hetkessä, hih!

      Poista
  16. Onnea 2-v.blogillesi! Ehdottomasti haluaisin antaa ison kimpullisen ruusuja, ihana blogi! Ja kakkua kokeilen ensi viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos onnitteluista, ja virtuaalisia ruusuja otan ehdottomasti ilolla vastaan! Kokeile toki tätä herkullista kakkua ja raportoi mielellään lopputuloksesta! :)

      Poista
  17. Heippa! Isoiso kiitos mielettömästä blogistasi ja tosiaan komppaan muitakin jotka ovat kehuneet blogiasi juuri sen monipuolisuuden takia! Monipuolisuus on mielestäni avain sana melkein kaikkeen:) monia reseptejäsi olen kokeillut, mutta en tiedä missä on mennyt vikaan kun koostumukset eivät ole olleet samanlaisia kuin sinulla mut se ei kuitenkaa makuja ole haitannut pätkän vertaa! Eilen tein tätä kakkua ja ajattelin sen riittävän sekä väli- että iltapalaksi mut hupskeikkaa kaikki meni heti hehheh, oli meinaan sen verran hyvvää!:-)
    Mutta tosiaan täällä kiittää yksi iloinen lukija, joka aina lukee postauksiasi innolla:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kauniista sanoistasi!

      Tuo koostumusasia alkoi minua mietityttää, hankala tietää syytä kun en tiedä mitä reseptejä olet kokeillut, mutta seuraavia asioita tulee mieleeni:

      1) käytäthän mittasarjaa myös teelusikoissa ja ruokalusikoissa? Käytän resepteissäni mittasarjamittoja, joten jos mittaa ko. mittayksiköt tavallisilla lusikoilla, saattaa määrissä olla suuriakin heittoja, ja esim. leivinjauheen määrässä tällä on koostumukseen suuri vaikutus
      2) onko sinulla käytössä tosi tehokas blenderi/yleiskone/sauvasekoitin? Mun 10 euron sauvasekoitin voi olla syy erilaiseen (ei niin sileään tms.) koostumukseen
      3) onko sinulla oikein hyvä uuni? Mulla on aika perusuuni, joten kiertoilmassa koostumus saattaa tulla erilaiseksi
      4) joskus myös listaan resepteissä eri jauho- ja makeutusvaihtoehtoja sen takia, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus kokeilla reseptiä - itse olen tehnyt ensimmäiseksi mainitulla vaihtoehdolla, ja muut vaihtoehdot voivat hieman vaikuttaa koostumukseen (kookossokeri vs. nestemäinen makeutus esim. hunaja) ja jotkut melko reilustikin (hieno spelttijauho vs. itse blendattu kaurajauho)

      Ihana kuulla, että kakku maistui! Minustakin se oli hurjan hyvää ollakseen niin yksinkertaista! Ilmoittele toki toistekin itsestäsi, kommentteja on niin mukava lukea - bloggaajakin motivoituu kun tietää, että joku siellä on lukemassa ja kokeilemassa reseptejä :)

      Poista
    2. Voi pojat kuinka ihanaa oli huomata että vastaat oikein kunnolla! Arvostan suuresti sillä voin vai kuvitella kuinka paljon näet vaivaa tämän blogin ylläpitämiseen:-) mutta tosiaan myslipatukoita olen kokeillut joista tuli loppujen lopuksi "mysliä"(tosin erittäin hyvää sellaista) ja tämä kakku ei omalla kohdallani näyttänyt samalta kuin sinulla mutta siihen syypää lienee varmasti astia.. mutta se ei haittaa! Tosin kuitenkin noissa kaikissa vaihtoehdoissa on perää sillä en omista kunnon uunia, mittailen aterimeilla ja saatan käyttää joskus eri jauhoja.. hyvä tietää tulevaisuuden varalle;) taidankin lähtemä metsästämään noita mittalusikoita, ne kun taitaa olla vähän helpompi hankkia kuin kunnon uuni hehheh..:D

      Poista
    3. Oi sinä ihana, pakko vielä kiittää toistamiseen kauniista sanoistasi, ja mahtavaa että palasit lukemaan vastaukseni :)

      Harmillista, että myslipatukat ja tämä kakku vähän jäivät erilaisiksi, mutta hyvä että maistuivat silti vaikka sitten myslinä ja vähän erilaisena kakkuna :) Mittalusikoiden ostoa suosittelen, mittasarjan (missä on myös desin mitta) saa muutamalla eurolla ihan vaikka Prismasta, joten se on erittäinkin kannattava ja edullinen investointi! Tigerissä (tilpehöörikauppa) näin vähän aikaa sitten tosi söpön posliinisen mittasarjan, taisi olla noin 3 euroa!

      Tänä valtavirrasta erottuva leivonta on välillä vähän sellaista, että pitää haistella ja maistella tehdessä vaikka olisi reseptikin, sillä raaka-aineissa on eroja, ja pienetkin muutokset saattavat luoda isojakin eroavaisuuksia. Toki en väitä vaistaan, että jossain reseptissäkin voisi olla hiomista ja varsinkin työohjeet paremmin selitettynä. Tämä palaute oli minulle tärkeää, niin tiedän mihin keskittyä tulevaisuudessa :)

      Maittavia kokkailuja ja ihanaa viikonloppua sinulle!

      Poista
    4. Ai niin, ja unohdin sanoa vielä, että tuo minun 14 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuokani tässä reseptissä oli aivan minimaalinen, joten yhteen isompaan vuokaan tämä kakku ei varmastikaan noin vähillä raaka-aineilla onnistu. Jos reseptin triplaa (tai nelinkertaistaa), voisi tästä tehdä isoon (halkaisija 23 cm) koko perheen jätskikakun.

      Poista
    5. Juu astia oli minilla tässä kakussa tupperware kulho kun en omistanut noin pientä kakkumuottia mutta mikäs siinä:)
      Prismaan ja tigeriin käy siis tieni;)!
      Hyvää kesän jatkoa sulle, hehh toivottavasti ilmat alkavat pian kesältä näyttämään..:)

      Poista
    6. Sitä samaa sinulle, vaikka nytkin sataa vettä! Vähän kurjaa, mutta peukut pystyssä aurinkoisempia kelejä kohti!

      Poista
  18. Onnea ihanalle taaperolle ja ylpeälle äidille! ;)

    VastaaPoista
  19. Myöhästyneet 2-vuotisonnittelut blogille ja sen pitäjälle tietysti myös :-)! Tämä on ehdottomasti myös yksi minunkin lempiblogeistani! Sinulla on kirjoittaminen ja reseptien luominen kyllä halussasi, esteettisistä kuvista puhumattakaan ;-) Pidän myös siitä, että blogisi ei tosiaan ole leimautunut vain yhden ruokavalion blogiksi, vaan täältä saa oikeita hyvänolonruokia ja -herkkuja! Blogisi erottuu edukseen joukosta, hyvä sinä! :-)<3

    Sara M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara onnitteluista ja aivan uskomattoman ylenpalttisista kehuista - tässähän alkaa melkein punastuttaa! Minua ilostuttaa, että blogistani voi olla jollekulle toisellekin iloa, kuin pelkästään minulle :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.