keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kahvihiiren kahden raaka-aineen jätskiherkku


Pahoittelen, että näitä banaania ja jäätelöä pursuilevia postauksia nyt satelee, mutta ei kai kukaan muukaan (hullu) oikeasti kuvittele lämmittävänsä uunia, liettä tai edes mikroa näillä keleillä?
 
Minulla ei ainakaan juuri nyt päätä paljon muut puheenaiheet pakota kuin kuuma, kuuma, kuuma, kuuma, kahvi-banaanijäätelö ja kuuma. Smoothieden lisäksi banaanijädet ovat erinomaista helle-evästä: herkullisia, nopeita valmistaa ja mahdollistavat epämääräisen hengailun aukinaisen pakastimen edessä.

Herkku syntyi hyvin yksinkertaisesti kahdesta raaka-aineesta: pakastetusta banaanista ja arkimokasta eli mokka-vanilja-kaakao-maapähkinävoista. Arkimokkaa voit tehdä joko itse alusta asti maapähkinöistä ja linkatussa reseptissä mainituista muista ainesosista tai vaihtoehtoisesti vain sekoittaa mausteet kaupan valmiiseen voihin. Vähän vähemmän paatuneelle kahvihiirelle pähkinävoista tuleva mieto kahvin maku riittää, mutta itse aion ensi kerralla yrittää pientä pikaespressoterästystä jäätelössä.     

Miksi taas "jäätelöä"? No koska ensi viikoksi ei ole enää luvattu kahtakymmentäkahdeksaa astetta. Vaan kolmeakymmentä. 

Minä aion pakastaa bananeja jo varastoon. Kehotan sinua tekemään samoin.


Kahvijäätelö (1-2 annosta)
3 ruskeapilkkuista banaania
reilu 1 rkl arkimokkaa

Pakasta banaanit paloina ainakin muutaman tunnin ajan. Aja yleiskoneessa mössöksi arkimokan kera, kunnes sinulla on aivan kermaista jäätelömäistä herkkua. Nauti esimerkiksi tummalla suklaalla kuorrutettujen kahvipapujen kera, jos haluat olla oikein fiini.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Helteellä kahvihammasta tulee kolautella vähän jääkahvin ja jäätelön voimin, ei sitä perussumppia enää viiden jälkeen aamulla voi juoda ku hiki tulloo!

   Poista
 2. Täällä on yks hullu, joka leipoi tuossa yksi päivä litran taikinasta pullaa:) Lupasin äitille, että leivon kunhan helteet heltiää, ja lopulta tajusin ettei ne taida loppua. jotenka ei kun leipomaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herrantähren! Olet kyllä aikas sissi :) Mutta pulla on kyllä niin hyvää, että sen takia vaikka vähän kärsiikin :)

   Poista
 3. Ahhh, tämä meni suoraan sydämeen! <3 tai ehkä teen tätä treenin jälkeen ja menee suoraan hauikseen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasinkin, että siellä toinen kahvinystävä arvostaa tätä :) Ehdottomasti menee suoraan hauikseen, nopeet hiilarithan sinne aina tiensä treenin jälkeen löytää (toivottavasti ainakin)!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.