perjantai 18. heinäkuuta 2014

Paras aika vuodesta

Tällä viikolla olen leikkinyt lomalaista.


Piknikoin Suomenlinnassa ja vitsailin, että Suomenlinnan lauttaa edemmäs en varmaankaan pääse veneilemään tänä(kään) kesänä - kaikilla muilla tuntuu olevan niin kovin paljon purjehtimissuunnitelmia...

Söin kesän ensimmäiseksi irtojäätelöksi minttupallon Tuomiokirkon portailla. (Paljon runollisemman kuuloista kuin on todellisuudessa, nimittäin jäätelö oli paras hotkia nopsasti, etteivät röyhkeät merilokit tulleet nokkaisemaan osaansa. Ne törkykasat!)

Nautin jättimäisen salaatin Teatterin terassilla kauniissa aurinkoisessa kesäillassa eri kielien puhujia salakuunnellen, ja tuntui kuin olisin ollut ulkomailla.

Kerrankin istuin alas Ekbergin terassille sen sijaan, että olisin kateellisena pyyhältänyt ohi. Sitruuna-marenkipiirakka oli suussasulavaa. Santsikuppi kahvia tuli tarpeeseen, sillä nukkumatti ei ole turhia viipyile meikän luona. 

Vaeltelin Punavuoressa ja Eirassa Suomen kauneimpia rakennuksia tiiraillen ja mietin, millaista olisi asua sellaisen tornissa. Käyskentelin myös merenrannassa ja tuumasin, että kyllä Café Ursulan hujakoille pienelle kalliolle rantautuneiden valkohanhien kelpasi siinä pestä siipisulkiaan ja paistatella auringossa.

Pysähdyin viinilasilliselle Mattolaiturilla ja katselin ruskettuneita lomalaisia, merellä seilaavia paatteja ja ohi hölkötteleviä juoksijoita, joiden reippaus vähän kivisti sydäntäni.

Lenkkeilin itsekin auringonpaisteessa ja söin sitten liikaa mansikoita. Vatsanväänteistä päätellen kohtuus on kova sana, siis aivan kaikessa.

Viikon paras uutinen oli kuitenkin tämä:


Aurinkoinen rinne, kesäilta ja marjannälkä. Lopputulos: pussinpohjallinen ihania marjoja iltajogurttia ja aamupuuroa sulostuttamaan.     
 
Huutaako mikään kovempaa KESÄ ja (leikki)LOMA kuin itse kerätyt mustikat, metsämansikat ja vadelmat?


Marjaisaa viikonloppua,
toivottaa
Eräs anonyymi marja-addikti

2 kommenttia:

 1. Oi, mikä marjasaalis! Mukavilta kuulostavia pistäytymisiä eri kohteissa, joissa itsekkin mieluusti piipahdan, ja ajan kanssa aina hauskempaa.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin ihan innoissani noista ihanista metsämarjoista - kyllä Suomi on upea maa! Missä muualla voi asua kaupungissa ja kerätä lähimetsästä marjoja? No, todellisuudessa varmaan parissakin muussa paikassa, mutta ei nyt kuitenkaan kovin monessa!

   Noita kohteita voin kyllä suositella, kaikista sain mukavia kesäisiä muistoja räntäsateessa marraskuussa muisteltavaksi...

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.