torstai 24. heinäkuuta 2014

Raaka vadelma-nektariinihillo {aka rapinaa pusikossa}

Tiedättekö tunteen, kun olisi niin paljon ihania reseptejä kokeiltavana mutta niin vähän aikaa ja tilaisuuksia syödä?


Ensimmäinen suomalainen "terveyshippiherkkuja" esittelevä blogi, johon törmäsin, oli ihastuttava Veikeä Verso. Vielä tarkemmin ilmaistuna ensimmäinen postaus, jonka Paulan blogista luin, oli herkullisen näköinen mustikka-chiahillo. (Siellä on vielä todistusaineistona suhteellisen nolo kommenttini kesältä 2012, kun kaikki raakahillot sun muut hienoudet olivat täysin aloittelevan bloggaajan tietämättömyyksissä.)

Jo kuumana kesänä 2012 halusin kokeilla tuota hilloa ja chia-siementen maagisia ominaisuuksia, mutta olin vielä turhan pihi ostamaan moisia hienouksia. (Nykyään chiaa saa monesta Punnitse ja Säästästä irtona samalla kilohinnalla kuin pakattuna, jolloin pieni satsi kirpaisee vähemmän tämä ei ole maksettu mainos.)

Nyt kaksi vuotta myöhemmin menin metsään. Mustikoita oli vain maistiaiseiksi, joten poimin vadelmia. Ohi lenkkeilevät ihmettelivät puskien rytinää... kotona pöydällä köllötteli pari pehmennyttä nektariinia. Täällä ei syrjitä, mukaan vaan kaikki yleiskoneeseen!

Eikös vadelma ja nektariini ole joku klassinen makuyhdistelmä? Eikö?

Tässä hillossa ne ainakin toimivat rinta rinnan kuin paita ja peppu!

Lopputulos: raikasta, marjanmakuista hilloa. Äklömakeutta ei horisontissa, kun makeus tulee marjojen ja hedelmien lisäksi vain parista ruokalusikallisesta rusinoita, jotka tuovat makuun syvyyttä. Chiasiemenet hilloavat herkun sopivan lusikoitavaksi, eikä kukaan estä syömästä tätä suoraan purkistakaan marjavanukkaana.


Raaka vadelma-nektariinihillo (1 purkillinen)
2 dl (metsä)vadelmia
2 kypsää pehmeää nektariinia
2 rkl rusinoita
1/2 dl vettä
3 rkl chia-siemeniä

Heitä kaikki ainekset yleiskoneeseen tai blenderiin, blendaa tasaiseksi ja kaada lasipurkkiin jähmettymään. Jääkaapissa hillo jähmettyy noin tunnissa.


P.S. Kyllä sinne jokunen mustikkakin eksyi ihan hilloon asti. Niin että ei sitä ihan metsään alkuperäisestä inspiraation lähteestä jouduttu!

8 kommenttia:

  1. Oi ihanaa hilloa! Minäkin olen tehnyt monesti chia-hilloja mutten ole tajunnut laittaa sekaan rusinoita. Ensi kerralla laitan, kiitos hyvästä vinkistä. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, eipä kestä kiittää :) Rusinat toivat ihan kivasti taustaväriä makuun, eivät sen kummemmin ehkä makeutta kun määrä oli niin pieni. Mutta suuremmissa määrissä taatelit ja rusinat ovat hyviä chiahillomakeuttajia, jos haluaa oikeasti hillon makuista makeaa hilloa raikkaan ja puhtaan marjaisen aromin sijaan :)

      Poista
  2. Hei mahtavaa!! Just mietin tässä että tekisinköhän marjastuksen lomassa jonkin hillon talven lettukesteille, ja mietiskelin miten toteuttaisin sen sokeritta.. you made my day ;) Kiitos kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihana kuulla, että tämä osui hyvään saumaan :) Tämähän hillo ei tosin säily kuin jääkaapissa parisen viikkoa, eli pitää syödä tuoreeltaan, mutta tätä voi talven kesteille tehdä sitten pakastetuista marjoista :)

      Poista
  3. Nyt tulee joka suunnasta toinen toistaan herkullisempia chiareseptejä, että on varmaan pakko kokeilla ja ostaa chiasiemeniä ekaa kertaa!
    Tämäkin kuulostaa aivan hirveän herkulliselta. Rakastan nektariinia - tulee lapsuus mieleen. :)

    Mulla on vaan vähän paha tapa, että oikeiden raaka-aineiden puuttuessa (ja vähän muutenkin) alan säveltämään itse ohjetta. Ja eihän se tietenkään maistu enää samalta. :D Viimeksi just eilen niiden sun suklaahippukeksien kanssa. Tuli ihan hyviä, mutta ei takuulla niin herkullisia kuin olisin seurannut tarkalleen sun ohjetta, heh. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ny o hyvä sauma menettää sitten chianeitsyys! Ihana, että nektariini on sulla niin assosioitunut lapsuuteen - mulla ehkä lakka on samanlainen, koska nykyään lakkoja ei saa enää mistään ellei itse käy keräämässä Lapissa...

      Voi harmi, etteivät keksit maistuneet hirmu hyvin! Mussa on ihan samaa säveltäjän vikaa - siksi varmaan en käytäkään muiden reseptejä lähes ikinä suoriltaan vaan sävellän omaa ;)

      Poista
  4. haha, siitä on näemmä jo pari vuotta, mutta muistan tuon kommenttisi. Ei tarvinnut edes mennä tarkistamaan :D Hyvän näköistä hilloa!
    Kohta pitäisi täällä pohjoisemmassakin alkaa tarkastelemaan,että löytyykö niitä mustikoita. Tämä kuumuus vähän laiskistuttaa, joten taidanpa lähettää tuon miehen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, hyvä että on jäänyt mieleen ;) Mustikoita etelämmässä näkyy olevan jo ihan ok, tosin parasta mahdollista mustikkavuotta tästä ei kai tule, harmi. Vielä en ole pakkaseen kerännyt, ehkä tässä vielä ehtii kunhan helteet hellittää...

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.