maanantai 18. elokuuta 2014

Mansikkatuorepuuroa hetkessä!

Kesäisten ruokien lähtölaskenta on alkanut... ilmassa on jo vahva syksyn tuoksu ja tuntu, sanovat läpimärät balleriinani ja housunlahkeeni.


Eilen oli kuitenkin vielä hetken aikaa kesä. Mittarissa reippaasti yli 20 astetta, merenrannassa paljon iloisia ihmisiä ja koiria, kuulokkeissa repeatilla Hellogoodbyen Here In Your Arms (koska reipas yltiöpositiivinen poppi sopii viimeisten kesäpäivien nostalgiaan ja varsinkin Prisman kassajonoon perjantaina klo 17.30).

Lenkin jälkeen maistui jokin marjainen ja kaurainen!  

Käyn ehkä vähän hitaalla, mutta aiemmin ajattelin, ettei tuorepuuroa voi tehdä kuin yli yön muheuttamalla. Todellisuudessa syömävalmista tuorepuuroa voi tehdä hetkessä vaikkapa välipalaksi blendaamalla kaurahiutaleita marjojen tai hedelmien, jogurtin ja maidon kanssa. Nesteen määrä on vähäisempi kuin yön yli tehtävässä tuorepuurossa, sillä nesteellä ei ole aikaa imeytyä kaurahiutaleisiin. Lopputuloksena on pehmeä ja marjainen tuorepuuro, joka maistuu mainiolle reippaan happihyppelyn jälkeen, oli mittarissa sitten plussaa tai miinusta tuo kaksikymmentä.

Päälle ripsottelin kaurahiutaleiden ja pellavansiemenrouheen lisäksi hieman ruususuolaa ja rouhaisinpa pari kertaa mustapippuriakin. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että pippuri ja mansikka on klassinen yhdistelmä?

Ehkä vain kuvittelen. Puuro kuitenkin maistui, ja maistuikin niin niin kesäiselle!



Mansikkatuorepuuro (1 annos)
1 dl (pakaste)mansikoita
1/2 banaani
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl maitoa
3/4 dl maustamatonta jogurttia

Blendaa ainekset puuroksi yleiskoneella tai sauvasekoittimella (blenderikin saattaa toimia). Lisää maitoa tai jogurttia tilkka, mikäli haluat juoksevampaa puuroa. Koristele halutessasi pellavansiemenrouheella, kaurahiutaleilla ja mansikalla. Kaikkein rohkeimmille: ripottele päälle hieman ruususuolaa ja rouhi maltillisesti musta- tai punapippuria.

8 kommenttia:

  1. Mä rakastan tuorepuuroa! Se on niin helppo tehdä edellisiltana jääkaappiin odottamaan ja nopea syödä aamulla. Omat suosikkimarjani tuorepuurossa ovat ehdottomasti karviaiset, mutta myös musta- ja punaherukat, mansikat ja mustikat toimivat. Pitäisiköhän itsekin tehdä tuorepuurot tästä lähtien yhtä tyylikkääseen lasiin kuten noissa kuvissa, aamiainen olisi aika luksusta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nami mitä herkkupuuroja sulla suosikeissa! Karviaisia mulla ei oo, mutta itse tykkään kans mustaherukoista ja mustikoista eritoten, tosin mun lemppareihin kuuluu myös kirpakka puolukka.

      Mäkään en aamupalalle jaksa esillepanoon yleensä panostaa, mutta näin viikonloppuvälipalalle vähän voi yrittää enemmän :)

      Poista
  2. Syön joka aamu puuroa, ehkä pitäisi joku päivä kokeilla vihdoista viimein tuorepuuroakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuro on kyllä huippu aamupala! Tuorepuuro on super kätsy kiireisiin aamuihin, koska se valmistetaan useimmiten jo edellisenä ilta :)

      Poista
  3. Olipas hyvä iltapala. Mäkin jotenkin elin siinä uskossa, että tuorepuuro on pakko tehdä tekeytymään jääkaappiin. Pippuri tuo pientä lisäpotkua. Hitsi kun ois tajunnu nämä tuorepuurot pikkasen aikasemmin kesällä, ois voinu tuoreista mansikoista tehdä tai ainakin sekaan niitä laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että tykkäsit! Olipa hyvä että jaoin näinkin simppelin ohjeen, kun muitakin on selvästi siinä uskossa, ettei tuorepuuroa voi tehdä pikana. Nytpä on sekin "myytti" murrettu :)

      Tuoreita mansikoita on kyllä niin ikävä!! Ensi kesään asti on liian pitkä aika... mutta onneksi kohta on kaikki ihanat kotimaiset omenat jne. :)

      Poista
  4. ja tää näyttää ihan överi hyvältä ja raikkaalta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli niiiin hyvää! Yums alkaa tehdä mieli kun kattoo tätä, vaikka itse sanonkin...

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.