tiistai 5. elokuuta 2014

Tomaattikastike hellatta ja huoletta


Uusien innovaatioiden paras ystävä on pakko. Kun hellaa ei vaan yksinkertaisesti voi lämmittää, syntyy mainio tomaattikastike näin kesällä tuoreista tomaateista, aurinkokuivatetuista tomaattisuikaleista ja tomaattipyreestä. Mausteeksi tietysti tuoreita yrttejä partsilta, vähän tulisuutta chilistä sekä ripaus lämmintä kanelia syventämään ja pyöristämään makua.

Helppo, nopea ja yksinkertainen soossi valmistuu parissa minuutissa yleiskoneessa ja sopii hyvin pyöräytettäväksi pastan (tai raakaruokailijan kesäkurpitsapastan) sekaan, kanan tai papujen kaveriksi täysjyväohran kera tai vaikkapa dipiksi tuoreille porkkanatikuille ja kukkakaalin kukinnoille. Mehukkaista tomaateista voi pulpahtaa irronnutta nestettä pintaan, mutta sen voi sekoittaa takaisin muun kastikkeen joukkoon tai valuttaa halutessaan pois.

Juuri nyt on paras aika kantaa suomalaisia tomaatteja kotiin selkä vääränä ja syödä niitä mahansa täyteen niin, ettei sitten talvella kuuden euron kilohinta kirvele niin pahasti.

    

Tomaattikastike hellatta (2-4 annosta)
5 keskikokoista tomaattia
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
3 rkl tomaattipyreetä
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, minttua ja lehtipersiljaa)
2 cm palanen tuoretta punaista chiliä
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Laita ainekset yleiskoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoile esimerkiksi (kesäkurpitsa)pastan kastikkeena tai kanan ja täysjyväohran kera. Säilytä jääkaapissa lasipurkissa; säilyy hyvänä ainakin pari päivää, vaikkakin pintaan nousevaa nestettä saattaa joutua hieman sekoittelemaan takaisin kastikkeeseen.

6 kommenttia:

  1. Mä olen toteuttanut viime aikoina huolella tuota tomaattien ahmimista varmaan 4-5 menee mahaan helposti päivässä. :p Eikä ne edes talvella maistu samalta kuin nyt, ei millään ole maultaan sen arvoisia. Onpa näppärä ohje esim. mökille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 4-5 tomaattia on kyllä mahtava päiväannos! Saatpahan ainakin suojeltua solujasi kaikilta ikäviltä syöviltä ja muilta sairauksilta, lykopeeni tulee ja pelastaa päivän!

      Poista
  2. Tomaatit ovat kyllä juuri nyt parhautta ja tuollaisia tuoresooseja on tullut pyöräyteltyä useampana päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veit sanat suustani! Se tahtoo aina unohtua, ettei se kausi kestä ikuisesti... Tuoresoosien maailmassa olen noviisi, mutta taidan ihastua kovaa vauhtia!

      Poista
  3. Näyttää muuten todella makoisalle! Ihan tulee vesi kielelle tuosta kuvasta :) voi melkein tuntea yrttien maut kielellä ja sen häivähdyksen kanelia! Tiedänpä mitä kokkailen kun pääsen takaisin kotikeittiöön ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä onkin hyvä kokkailla, kun ei varsinaisesti tarvitse kokkailla, hehe :) Ainoastaan heittää ainekset koneeseen ja antaa sen hoitaa homma kotiin!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.