sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Lontoon makoisat ruokaterveiset

Käväisin pääsiäisenseudulla Lontoossa virkistäytymässä ja nauttimassa tuulessa liehuvasta ylikasvaneesta ruohikosta Hyde Parkissa sekä sokaisevasta auringonpaisteesta, johon talven pimeyteen tottuneet silmäni eivät tuolloin vielä olleet sopeutuneet. Piknikoin Kensington Gardenin harmonisia ja hillittyjä kukka-asetelmia sekä kovakuntoisia puistojuoksijoita ihastellen sekä mutustaen hyvää, itsekoottua salaattia ehdottomasta lempiruokakaupastani Whole Foodsista.

Vaikka matkan tarkoitus ei ollut ruokamatkailu, tuli matkalla koettua myös sangen makoisia elämyksiä. Maistoin ihan tavallisesta ruokakaupasta ostettua, maukasta porkkanakakkua, älyttömän hyviä valkosuklaasammakoita irtokarkkikojusta Covent Gardenissa, Starbucksin valkosuklaa-karpalocookiea sekä Whole Foodsin Toffee Tiffiniä (ihan kuin Rocky Road mutta toffeeversiona ja ilman vaahtokarkkeja: leivoksessa oli aivan kaikkea keksinpaloista ja rusinoista maitosuklaaseen ja paksuun kermaiseen toffeekerrokseen).

Söin myös paljon tuoretta salaattia, ruokakauppasushia (niin halpaa ja niin hyvää) ja maailmasta parasta, uskomattoman kuohkeaa pähkinä-hedelmä-sämpylää sekä napostelin porkkanoita ja tuoreita mansikoita (joka päivä niin kuin lomalla kuuluukin).

Seuraavassa hieman maistiaisia kuvien muodossa makumatkalta.


Lempikauppa Whole Foods. Ihanan kaupan kyltti / Ah, tuoreita vihanneksia hyllykaupalla / Jättimäinen valikoima valmiiksi pilkottuja hedelmiä, muhkeita Medjool-taateleita ja jopa kookoksenpalasia muovirasiassa / Pääsiäisaiheinen ikkuna-asetelma: kymmeniä munakennoja


Herkkuja Whole Foodsissa. Hyllykaupalla tuoreita leivonnaisia / Medjool-taateleita, nam / Lisää leivonnaisia / Pizza-bruchettoja

Lempikauppa. Whole Foods on health foodien paratiisi maan päällä: kaksi kerrosta hyllykaupalla luomu- ja lähiruokatuotteita tuoreista vihanneksista ja maitotuotteista ihaniin leivonnaisiin, herkullisiin juustoihin, lihatuotteisiin sekä paikan päällä valmistettuihin valmisruokiin, joista voi itse kerätä pahvirasiaan mieleisensä yhdistelmän, joka maksetaan painon mukaan. Alunperin amerikkalainen tavarataloketju löytyy muistaakseni neljästä lokaatiosta Lontoosta, ja ehdotan ehdottomasti vierailua Kensingtonin Whole Foodsiin, mikäli Lontoossa päin tulee oleskeltua.


Pähkinävoifanaatikoille: et näe harhoja - luomumaapähkinävoi 2 puntaa (n. 2,4 euroa)!! / Tee itse oma pähkinävoisi: näitä olisinkin kantanut Suomeen, jos muovirasioiden fuskaamisen seurauksena matkalaukullinen pähkinävoilla kuorrutettuja vasta ostettuja vaatteita ei olisi jo mielikuvissa harmittanut niin paljon... / Se pähkinävoihylly - ei ihan kuin mun lähi-Prismassa... / Lähikuvaa pähkinävoivalikoimasta; sitä oli niin tuhannen eri sorttia 

Whole Foodsin pähkinävoitarjonta! Meinasin ihan vähän pökertyä onnesta, kun näin tuon ylläolevassa kuvassa näkyvän pähkinävoihyllyn. Eikä kysymys ollut pelkästään maapähkinävoista, vaan tarjolla oli muun muassa kurpitsansiemen-, auringonkukansiemen- ('sun butter'), manteli-, cashew- ja hasselpähkinävoita, puhumattakaan siemensekoitus- ja pähkinäsekoitusvoista, kuten cashew-maapähkinä-hasselpähkinäyhdistelmästä. Hinnat olivat kohdillaan: luomulaatuisen maapähkinäpurkin sai kahdella punnalla (n. 2,4 euroa) ja erikoisemmat pähkinävoit kustansivat kolmisen puntaa (n. 3,6 euroa). Halpaa kuin saippua verraten Suomen hintoihin siis!

Lopulta kannoin kotiin vain purkin sekä kurpitsansiemen- että hasselpähkinävoita, koska laukku oli siinä vaiheessa saattanut jo täyttyä (tarpeellisista) vaateostoksista, edullisista brittimeikeistä sekä yksistä ihanista Kurt Geigerin kengistä. Kassiin mahtui kuitenkin myös muutama Nak'd patukka, joita sai Whole Foodsissa kaksi kipaletta punnalla (1,2 euroa) tai joitain makuja hintaan 1,29 puntaa (n. 1,6 euroa); makuina tällä kertaa herkulliset Pecan Pie ja Cashew Cookie

Kotiutin Whole Foodsista myös luomu Reilun kaupan Seed & Bean -tummasuklaalevyjä: kookos-vadelman (66% kaakaota) ja espresson (58% kaakaota). Suklaat ovat käsintehtyjä Englannissa, joten en malta odottaa, että pääsen maistelemaan noita! Lempibrittisuklaamerkkini on ollut Green & Black's (Thortonsin lisäksi tietysti), jota saa myös Suomesta, mutta Seed & Beanin maut kuulostavat ainakin niin lupaavilta, että se saattaa jopa kiilata ykköseksi!


Lounasherkkuja: stevialla makeutettua mustaherukka-goji-vitamiinivettä, ihan vain uteliaisuudesta / Itse koottuja salaatteja Whole Foodsista; kaikki parhaat herkut, kuten makeiksi paahdetut paprikat, pehmeä fetajuusto, yrttinen hummus ja kvinoa-kasvissalaatti, tietysti lehtikasan alla   


Välipaloja: tuoreita mansikoita, koska lomalla kuuluu syödä mansikoita / Nak'd Cocoa Loco-raakapatukoita, kaksi kappaletta punnalla (n. 1,2 euroa) / Fressiä välipalaa, lempiomena eli luomu Pink Lady sekä lempilehti Women's Health UK / Uusi tuttavuus, Boost-mehubaari, tarjoili superherkullisen mangoa sisältävä smoothien, joka kylmässä kohmeudessaan maistui enemmän hedelmäjäätelöltä-/sorbetilta, nam!


No ne herkut. Valkosuklaa-karpalocookie Starbucksissa / Caffé Mocha samalla reissulla / Se kuuluisa Toffee Tiffin aka kaikkea mitä kuvitella saattaa keksin, toffeen ja maitosuklaan välissä / Porkkanakakkua juhlallisesti talouspaperiarkilta (mutta siinä oli kerrankin tarpeeksi saksanpähkinää)

Kaikkien näiden fantastisten ruokaelämysten jälkeen oli ihana palata aamupuuron, runsaiden lounassalaattien ja ruisleivän ääreen. Välillä on hyvä käydä muualla ja syödä aivan erilaisia ruokia, että taas oivaltaa, miten hyvältä tavallinen arki maistuu.

Kaikki tuotteet on ostettu omilla rahoilla ja nostettu esiin omasta tahdosta. Whole Foods ei sponsoroi minua millään muotoa, vaan pidän aidosti ketjun konseptista ja tuotteista - kukapa ei? 

Oletko sinä käynyt Whole Foodsissa? Mitä tykkäät? Onko sinulla jonkinlaisia (herkullisia) matkasuunnitelmia esimerkiksi tulevalle kesälle? 

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Snickers-herkkumysli sunnuntaibrunssille


 Monet ellei lähes kaikki myslireseptit alkavat ripittämällä lukijaa kaupan myslien, murojen ja varsinkin muromyslien epäterveellisyydestä, joten tätä reseptiä en aikonut aloittaa sillä tavalla. (Ja ennen kuin klikkaat raksia ja läkset suuttuneena pois, itseironisoin lähinnä itseäni tällä.)  

Sen sijaan pohdiskelen sitä, miksi monet myslireseptit ovat ihan jättimäisen kokoisia. En ehkä vetäisisi montaa itsetehtyäkään mysliä ihan joka arkipäivä, joten aika suurperhe pitää olla koossa, että varsinkin monien amerikkalaisten reseptien parin litran mysliannoksen saa viikkoon tai kahteen vetäistyä.

Tämä resepti on annoskooltaan aika kompakti, joten esimerkiksi sunnuntaibrunssilla muutama henkilö saa tästä hyvät snickersmäiset päällysteet luonnonjogurtilleen. (Taatelin karamellisuus + paahdettujen maapähkinöiden rapsakkuus = Snickers! Tummasuklaapaloja saa vapaassa lisäillä jäähtyneeseen mysliin vielä snickersmäisemmän elämyksen aikaansaamiseksi.) Mysli on kuitenkin mielestäni parhaimmillaan aika tuoreena, ei ehkä ihan suoraan uunilämpimänä mutta samalla viikolla kuitenkin, mieluiten parin päivän sisällä.

Paahdoin pähkinät ja kaurahiutaleet eri pelleillä, sillä niiden vaatima optimaalinen paahtoaika ei välttämättä ole sama. Varsinkin kiertoilmauunissa voit hyvin laittaa kaurahiutaleet paahtumaan vähän alemmaksi, jotta maapähkinät mahtuvat uuniin samalla kertaa. Halutessasi voit myös paahtaa maapähkinät kaurahiutaleiden kanssa samalla pellillä, kunhan muistat sekoitella seosta ahkerasti paistamisen aikana, etteivät reunoille jääneet kaurahiutaleet kärähdä (kokemuksen syvä rintaääni, kröhöm).

Itse tykkään Western Commodities -merkkisistä neliönmuotoiseen pölkkyyn puristetuista taateleista, sillä noin euron maksava 250-grammainen paketti on hinta-laatu-suhteeltaan paras. Vaikka tuo tiiliskivi vaikuttaakin kovalta, ovat toisistaan erotetut taatelit kuitenkin ihanan pehmeitä. Pyörittelin taatelinpalaset hippusessa jauhoja, jotta ne eivät tahmaisuudessaan olisi yhtenä möykkynä myslikipossa.

Jaa, ja mitäs tuo yksi ruokalusikallinen jauhoja vielä kaurahiutaleiden lisäksi oikein tekee? Aika monissa amerikkalaisissa granolaresepteissä näkee käytettävän paria ruokalusikallista jauhoja sitomassa kosteutta ja muodostamassa juurikin niitä ihania hiutalekerääntymiä (cluster).   

Mysliä tulee noin kaksinkertainen määrä verraten siihen mitä kuvissa näkyy.




Maapähkinä-taatelimysli (juuri sopivasti muutamalle henkilölle sunnuntaibrunssilla)
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl spelttijauhoja (tai kaura-, vehnä- tms. viljasta jauhettuja jauhoja)
1 rkl kookosöljyä (tai rypsi- tai oliiviöljyä)
2 rkl hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
1-2 rkl kylmää vettä

1 dl itse paahdettuja ja kuorittuja maapähkinöitä * 
1 dl kuivattuja taateleita
1/2 rkl spelttijauhoja (tai kaura-, vehnä- tms. viljasta jauhettuja jauhoja)

(tummaa suklaata paloina)
 
* Paahda maapähkinöitä 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 15 minuuttia hämmentäen ainakin kerran paiston aikana, kunnes ovat kullanruskeita. Kuori ohut punaruskea kuori pois hankaamalla käsien välissä.

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja spelttijauho. Sulata pienessä kattilassa (tai mikrossa kulhossa) kookosöljy ja lisää joukkoon hunaja. Lämmitä miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että hunajakin sulaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää sitruunanmehu ja 1 rkl vettä. Kaada märät aineet kuiviin ja sekoita tasaiseksi. Lisää toinen ruokalusikallinen vettä (tai halutessasi oikein herkkua, toinen ruokalusikallinen kookosöljyä), jos mysli ei tunnu möykkyyntyvän tarpeeksi - myslissä rapeat sattumat ovat ehdottomia!

Kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes mysli on hieman kullanruskeaa ja tuoksuu hyvälle. Hämmennä viiden minuutin välein, jotta mysli paahtuu tasaisesti. Kun mysli on valmis, ota pois uunista ja liu'uta leivinpaperi pellin päältä pöydälle jäähtymään, jotta mysli ei pala kuuman pellin päällä.

Pilko pähkinät ja taatelit karkeiksi sattumiksi. Pyörittele taatelinpalat jauhoissa kauttaltaan, jotta ne eivät tartu toisiinsa vaan levittyvät sopuisasti muun myslin joukkoon. Sekoita sattumat paahdettujen kaurahiutaleiden joukkoon. Halutessasi voit myös pilkkoa tummaa suklaata ja lisätä sen jäähtyneen myslin joukkoon.

Säilytä kuivassa esimerkiksi lasipurkissa ja nauti luonnonjogurtin ja marjojen kera.  


Arkisempi mysli haussa? Ehkä lempireseptini kaikista on banaanigranola, jossa makeutuksesta vastaa ainoastaan ylikypsä banaani ja joka on tulvillaan hyviä rasvahappoja, jotka vatsaa hellivään kauran kuituun yhdistettynä pitävät nälkää loitolla pitkään. Kyseisen postauksen hävyttömän rumat kuvat eivät tee kyseiselle herkulle oikeutta!

torstai 10. huhtikuuta 2014

Sitruunakakku - keltaista kevättä!


Kevät on tullut. Tekee mieli kaikkea keltaista:

keltaisia kukkia - eikä mitään narsisseja vaan leskenlehtiä,
keltaisia hedelmiä (tai siis sitä mangoa),
keltaista toukokuuta tai edes vähän vähempisateista huhtikuuta,
keltaisia yliviivaustusseja jotka toimisivat (huoh)
ja

keltaisia ostoskasseja, koska koko kaupunki on ihan hulluna.

Viime viikonloppuna käytiin yhdeksi isoksi auringoksi muuttuneessa Zarassa ja kaveri sanoi, että minulle kävisi keltainen bleiseri.

Ehkä ei nyt sitten kuitenkaan. Mutta tänään teki mieli keltaista kakkua.

Minusta sitruunakakku on aina ollut kaiken hienostuneisuuden huipentuma. Mikäs olisikaan elegantimpaa kuin nostaa sitruunaista raikkautta pirskahteleva kakku iltapäiväteepöytään ja leikata siitä siivu teekupposen seuralaiseksi? Missään muussa kakussa ei vaan ole samanlaista pidättyvää arvokkuutta kuin vaatimattomassa sitruunakakussa. 


{Katso nyt: se houkutteli auringonkin esiin.}

Tämä kakku jäi ehkä hieman tuosta mielikuvani loistosta, sillä liian ison kakkuvuokani takia kakusta tuli ihan lituska. Käyttäisin sellaista pienempää 16-senttistä vuokaa, jos minulla sellainen olisi. Halusin kuitenkin postata tämän laihuliinin kakuksi, sillä maultaan tämä kakku on oikein hyvää. Kirpeän sitruunaista ja mantelisen pehmeää. Itse pidän myös kookospalmusokerin karamellimaisesta mausta, joka tuo himppusen lisää mielenkiintoa tähän kakkuun.

Jos oliiviöljy kakussa kuulostaa ihmeelliseltä, älä suotta peljästy - sitruskakuissa käytetään perinteisesti oliiviöljyä, sillä usko tai älä, samoilta leveysasteilta tulevat sitruuna ja oliiviöljy passaavat maistuvasti yhteen. Oliiviöljyn maku ei ole läpitunkeva, vaan hienoinen vivahdus taustalla ja maun täyteläisyyden luoja. 

En ole koskaan aiemmin maistanut sitruunakakkua, joten en tiedä, onko tämä yhtä hyvää vai huonompaa vai parempaa kuin ne voilla leivotut.

Ainakin se katosi parissa päivässä. Vain muruja leivinpaperilla jäi todisteeksi sen olemassaolosta.

Kyllä siis maistui. Hyvälle.

Sitruuna-mantelikakku (8 palaa)
1 iso luomusitruuna
2 rkl oliiviöljyä
(1 rkl hunajaa)

2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
1/2 dl kookospalmusokeria

1 dl mantelijauhetta
1 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta

vuokaan:
oliiviöljyä

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin 23cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa, mutta suosittelen ehdottomasti 16-senttistä vuokaa korkeampaan kakkuun) ja voitele oliiviöljyllä vuoan reunat.

Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti, raasta kuori hienoksi raasteeksi (ei valkoista kitkerää osaa) ja purista mehu. Yhdestä isosta sitruunasta sain noin 2 rkl kuoriraastetta ja 1/2 dl mehua. Laita raaste ja mehu pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja hunaja (voit jättää pois, jos sinulla ei ole vaativaa makeanhammasta). Jätä sivuun odottamaan.

Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja kookospalmusokeri kuohkeaksi vaahdoksi niin, että pintaan tehty kuvio ei katoa (itselläni meni tähän 7 minuuttia, kun kananmunat ovat huoneenlämpöisiä - tee itsellesi palvelus ja älä vatkaa jääkaappikylmiä kananmunia, siinä menee ikuisuus).

Yhdistä mantelijauhe, tattarijauho ja leivinjauhe keskenään. Kääntele puolet jauhoista varovasti munavaahdon joukkoon nuolijan avulla. Lisää välissä sitruunamehu-öljyseos ja lisää sitten loput jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla varoen.

Kaada taikina vuokaan ja paista alimmalla tasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei tartu kakkutaikinaa kokeillessa.

Mielestäni kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaapissa yön yli levänneenä, mutta maistuu myös lämpimänä suoraan uunista. Koristelin kakun ksylitolilla makeutetulla kookosmaitonokareella (vain paksua osaa purkin päällisosasta) ja kuivatun persikan palasilla - koska halusin vaan lisää keltaista! Niistä tuli myös aika kivat terälehtimäiset vibat koristeluun. 

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Arvonta: 2 lippua Lähiruoka & luomu -tapahtumaan

Helsingin Messukeskuksessa on mielenkiintoista ohjelmaa ensi viikonloppuna 11.-13.4., nimittäin nyt toista kertaa järjestettävä Lähiruoka & luomu -tapahtuma. Teemaan sopivien näytteilleasettajien lisäksi luvassa on Vuoden Lähiruokateko -palkinnon jakaminen sekä kiinnostavia luentoja mm. lähiruokarenkaan perustamisesta, luomuhunajan terveysvaikutuksista, kananmunasta luonnon tuoretuotteena sekä marjoista superfoodina.

Sain bloggaajapassin tapahtumaan, joten tulen pyörähtämään siellä ainakin perjantaina. Itseäni kiinnostaa erityisesti puheenvuorot hunajan ja marjojen terveysvaikutuksista, minkä lisäksi Luomu tulevaisuuden Euroopassa -paneelikeskustelu on varmasti näkemisen ja kuulemisen arvoinen.  Näytteilleasettajista kiinnostaa monet, vaikka tuntemattomia nimiä useimmat olivat - tosin esimerkiksi Suojärven Suklaatila, Fudge Love ja Vuonoksen jäätelö kuulostavat eittämättä lupaavilta... toivottavasti luvassa on maistiaisia!

Lisää messuista voit lukea täältä - lisää infoa esimerkiksi näytteilleasettajista, luennoista ja tapahtumista. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös Lapsimessut, Model Expo-, Kädentaito-, OutletExpo- ja PetExpo-tapahtumat (viimeisin vain la ja su), joten tekemistä ja näkemistä varmasti riittää!

Sain myös kaksi kertakäyntiin messuilla oikeuttavaa lippua arvottavaksi lukijoilleni ensi viikonloppuna Messukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin, toisin sanoen lipuilla voi tsekata saman käynnin yhteydessä kaikki yllä mainitut tapahtumat. Jos siis lähiruoka ei satu innostamaan, myös muita mielenkiintoisia tapahtumia riittää ajanvietteeksi. Yhden lipun arvo on 16 euroa, ja arvon siis niitä kaksi kipaletta yhdelle onnekkaalle. 

Arvontaan voit osallistua jättämällä tähän postaukseen nimimerkillisen kommentin sähköpostiosoitteineen. Halutessasi voit vaikka kertoa kommentissasi, mitä reseptiäni olet mahdollisesti kokeillut tai haluaisit kokeilla. Arvonta-aikaa on maanantaihin 7.4. kello 7.00 asti, jonka jälkeen suoritan arvonnan ja lähetän voittajalle sähköpostia. Jos vastausta ei tiistaihin mennessä kuulu, arvon pikaisesti uuden voittajan, jotta ehdin lähettää liput niin, että ehtivät perille perjaintiksi.

Arpaonnea ja aurinkoista viikonloppua!      

Edit. 7.4.2014 Arvonta on päättynyt! Voittajaksi generoitui arvontakoneen avustuksella nimimerkki neiti leipuri, jolle olen lähettänyt sähköpostia asiasta. Onneksi olkoon neiti leipuri!

Suuri kiitos kaikille osallistuneille, myös ihanista kommenteistanne - olipa mukava kuulla, miten moni on jo ennättänyt kokeilemaan reseptejä blogistani! Hymyssä suin luin ihania kommenttejanne. Toivottavasti pystyn järjestämään lisää kivoja arvontoja, sillä noin mukaville lukijoille niitä on ilo järjestää!

torstai 3. huhtikuuta 2014

Pääsiäisenkeltaiset mango-kookosherkut


Pääsiäisherkut. Miksi ne kaikki ovat niin tavattoman tylsän väristä, vaikka muuten koko pyhä hehkuu keväisellä väriloistollaan?

Suklaamunat, mämmit ja pashat ovat melko värittömiä tapauksia ainakin ulkonäöltään jos eivät maultaankin. Suklaamunissa on sentään värikkäät kääreet sokerinnälkäisten lasten (ja miksei aikuistenkin) houkuttelemiseksi, mutta korea ulkomuoto ei kauas kanna.

Minusta kuitenkin pääsiäiseen ja pääsiäisruokaan kuuluu keltainen. Olen ihan ihastunut tuohon kuivattuun mangoon (kuten kaikkeen mangoon), joka käy sellaisenaan erinomaisesti hieman sitkeäksi makeaksi purtavaksi, mutta liotettuna siitä kehkeytyy oiva pääsiäispalleroiden väripilkku ja hedelmäinen makeuttaja.

Mangon kanssa sopii hyvin hennon makuinen ja ujosti makea cashew-pähkinä, ja koko herkun makuprofiilin kietoo kokoon kookos. Lopputuloksena hedelmäisiä palleroita, jotka vaikkapa (raaka)suklaakuorrutuksella ryyditettynä pätisivät pääsiäispöydässä kuin pääsiäispöydässä.

Tykkään pähkinäisistä sattumista palleroissa, joten heitän loppuvaiheessa sauvasekoitusta kourallisen manteleita messiin, joita en enää survo aivan tasaiseksi. Pienet vaihtelut koostumuksessa ovat mielestäni tärkeitä onnistuneille herkkupalleroille.

Seuraavaksi tekisi mieleni yhdistää mangoa ja lakritsia...


Troopiikin mango-kookosherkut (6-8 kpl)
50 g kuivattuja mangosuikaleita (ei lisättyä sokeria)
1/2 dl (50 g) cashew-pähkinöitä
3 rkl kookoshiutaleita

pieni kourallinen kuorittuja manteleita (tai lisää cashew-pähkinöitä)

kierittelyyn:
kookoshiutaleita

Liota mangosuikaleita ja cashew-pähkinöitä kylmässä vedessä noin 20 minuuttia (pähkinöitä voi ja kannattaa liottaa kauemminkin jos mahdollista, mutta mangoja ei - muuten kaikki maku pakenee veteen). Valuta huolellisesti kuivaksi ja sauvasekoita mangot ja pähkinät aivan tasaiseksi massaksi. Lisää kookoshiutaleet ja mantelit ja sauvasekoita vielä pari surausta niin, että mantelinpalasia jää sattumiksi. Pyörittele pallerot kookoshiutaleissa halutessasi. Anna palleroiden tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen nauttimista ja säilytä jääkaapissa.