sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kauramuru-marjamuffinit {Oi sunnuntaiaamut!}


Tämän syksyn hittejä ovat olleet:
  • aurinko (tuli varmaan mieleeni vain, koska se paistaa nyt)
  • aamulenkit kirpeässä syysaamussa (olen kirjoittanut aamulenkkeilystä postauksenkin)
  • kahdeksan tunnin yöunet
  • se miltä Töölönlahti näyttää pimeällä, kun Lintsi ja ne jännät talot junaraiteiden puoleisella rannalla on valaistu
  • lauantai-illat ja varsinkin sunnuntaiaamut
  • puolukat ja kardemumma, mieluiten yhdessä

Puolukoita ja kardemummaa olen pistellyt lähes joka arkiaamu smoothien muodossa (sen reseptin postasin viime sunnuntaina - olen koukussa). Nyt sunnuntain ja siten viikonloppuisen vaihtelun kunniaksi tein perussmoothieni mustikoista, oih! Toki puolukoita piti tähänkin aamupalaan änkeä, joten tein nämä marjaiset kauramurumuffinit puolukoista.


Resepti on muokattu Budget Bytesin Triple Berry Oats Muffins -reseptistä.

Kauramuru-marjamuffinit (4 kpl)

1,5 dl spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 rkl kookossokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

1 rkl chiasiemeniä + 4 rkl vettä

1 dl mantelimaitoa
2 rkl kookos- tai rypsiöljyä
2 rkl omenasosetta

1 dl pakastemarjoja

Kauramuru:
1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl kookosöljyä (kiinteässä muodossa)
1 rkl kookossokeria
1/4 tl kanelia
1/8 tl suolaa


Sekoita chiasiemenet ja vesi pienessä kulhossa ja anna tekeytyä geeliksi 15 minuutin ajan.

Tee kauramuru yhdistämällä ainekset kulhossa ja nyppimällä kookosöljyn muiden aineiden kanssa tasaiseksi muruksi.

Sekoita isossa kulhossa kuivat ainekset. Yhdistä toisessa kulhossa kosteat aineet, lisää chiageeli ja sekoita. Yhdistä kosteat aineet kuiviin ja sekoita vain juuri ja juuri sekaisin (jauhomöykyt eivät haittaa, ylisekoittaminen on paljon huonompi juttu.) Lisää pakastemarjat ja kääntele ne taikinaan parilla lusikankäännöllä.

Lusikoi taikina paperivuoilla peitettyihin muffinivuoan koloihin - täytä vuoat täyteen. Ripottele päälle kauramuru ja painele sitä vähän kiinni taikinaan, jos se ei muuten meinaa pysyä paikallaan.

Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes taikinaa ei tartu haarukkaan pistäessä.  

4 kommenttia:

  1. Aivan ihania muffineita tuli! Kiitos ohjeesta :)
    T. Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla :) Kiitos Niina kommentistasi!

      Poista
  2. puolukka ja kaardemumma on todettu hyväksi täälläkin; myös puolukka + kaardemumma + kookos on hyvä kombo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Lääh miten hyvältä tuo kookoslisäys kuulostaakaan <3___<3

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.