tiistai 17. marraskuuta 2015

Ihanan vihreä tofusalaatti: Uusi lempparini!


On päiviä, jolloin syön päivälliseksi jotain suunniteltua: jotain missä aterian komponentit sopivat oikeasti yhteen, jotain jonka takia olen varta vasten käynyt kaupassa ostamassa tarvittavat raaka-aineet. Sitten on niitä päiviä, jolloin syön raejuustoa suoraan purkista lavuaarin yllä ja toiseksi ruokalajiksi pakastevihanneksia kera 19 euron maailman parhaaksi arvostellun luomuoliiviöljyni, jonka kesällä kotiutin Toscanan auringon alta tuomaan valoa arkisen aherrukseni keskelle.   

Tämä salaatti kuuluu tuohon ensimmäisen kategoriaan. Pehmeä avokado kera makean kiinteän päärynän ja kirpakan limen tekee tästä salaatista omaan makuuni aivan täydellisen. Vaatimattomat komponentit hoitavat kukin oman roolinsa mutteivat sen enempää - voiko salaatilta enempää pyytää!

Tykkään tässä salaatissa nimeenomaan siitä, että se on tosi vihreä. Ja simppeli! Käytin basilika-tomaattimarinoitua tofua, koska lähikaupassani on surkea tofuvalikoima eikä maustamatonta kiinteää ollut tarjolla. Maustamaton kannattaa ehkä itse marinoida, vaikkakin mina tykkään kamalasti myös siitä maustamattoman tofun ominaismausta.

Limevinaigretteen kannattaa käyttää jotain aika hyvää oliiviöljyä, sillä näissä yksinkertaisissa mauissa maku ja laatu merkkaa. Vinaigrettea jää jonkin verran yli, mutta se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ajan. Se tosin kannattaa sheikata huolella uudestaan juuri ennen käyttöä, koska öljy ja happo erottuvat hyvin tehokkaasti.


Tofu-avocado-päärynäsalaatti (2 annosta)
1 pkt kiinteää tofua (käytin basilika-tomaattimarinoitua)
1 rkl rypsiöljyä

1 avocado
1/2 iso päärynä
1 pss salaatinlehtisekoitusta (esim. frisee-punasalaatti-vuonankaali)

Kuutioi tofu isoiksi lohkoiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofu kullanruskeaksi. Kuutioi avocado ja päärynä. Asettele salaatinlehdet lautasille, jaa avocado ja päärynä sen päälle ja lopuksi tofu. Pirskottele päälle runsaasti limevinaigrettea.

Limevinaigrette
1 limen mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1/3 chili pieneksi pilkottuna
1/2 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita ainekset pienessä lasipurkissa ja ravista voimakkaasti. Tarjoa salaatin kanssa. Säilytä loput kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Ravista uudestaan juuri ennen uutta käyttöä.

6 kommenttia:

  1. Nää sun kuvasi ja reseptisi ovat niin ihania, että melkein niiden ihana maku tulee kielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hanne! Kiitos, olipa ihana kommentti! Kiva että olet tykännyt :) Kunhan ei tule liian nälkä näitä katsoessa niin kaikki hyvin!

      Poista
  2. Salaatti näyttää herkulta! Osaisitko vinkata jonkun hyvän oliiviöljyn jota löytyisi ihan Suomesta? En ole raaskinut kovin montaa merkkiä ihan randomisti testailla kun putelit on yleensä sen verran hintavia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina! Valitettavasti mun on pakko vastata, että en oikein osaa :) Suomesta ostan vaan paistoöljyksi halpoja, hyvät olen viime vuosina tuonut ulkomailta/saanut lahjaksi. Onnea oliiviöljyn etsintään! Osaisiko joku lukija vinkata hyvää? :)

      Poista
  3. Käytän terra creta,luomuextraneitsytoliiviöljyä,ihan s-marketin hyllystä löytyyy.tehty koroneiki-oliiveista,kreetalla.voit myös jäjittää oliiviöljyn "puusta pulloon",se on hyvä asia.Jos haluaa oikeasti hyvää oliiviöljyä,kannattaa olla tarkkana.Jopa 80% meillä myytävinä olevista oliiviöljyistä,on jatkettu jollain muulla huokeammalla öljyllä,vaikkei sitä tuotteessa mainita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kommentistasi! Tosi mahtavia vinkkejä sain sulta. Olen itsekin käyttänyt muuten kerran pullon tuota Terra Cretaa (se oli sellainen suihkupulloversio) ja oli kyllä hyvänmakuinen öljy! :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.