perjantai 8. huhtikuuta 2016

Keväinen "juustokakku" lasissa (vegaaninen)


 
2000-luvun keväisin perinneherkku (ristiriitaista, mutta 15 vuotta on pitkä aika?) on ehdottomasti passionhedelmäinen tai mangoinen juustokakku. Siksipä olin hämmentynyt, kun uudet kasvipohjaiset rahkat muistuttavat minua suuresti tästä joka juhlan hittiherkusta!

Sain Alprolta testiin uusia kasvispohjaisia rahkoja nimeltään Go on*. Testiversiot olivat passionhedelmärahkaa, mutta sarjassa löytyy myös annospakkauksesta mustaherukkarahka sekä isommasta pakkauksesta maustamaton rahka. Niitä en tosiaan ole vielä maistanut, joten tämä postaus kertoo ainoastaan tuosta passionhedelmäversiosta.


Olin aidosti positiivisesti yllättynyt. Olen maistanut aiemmin soija- ja kaurapohjaisia jogurtteja/rahkoja, ja ne ovat poikkeuksetta olleet aika todella pahoja, ja etenkin liisterimäinen koostumus on karkottanut minut pois kasvipohjaisten jogurttien hyllyltä jo pitkäksi aikaa. Nämä uudet rahkat ovat kuitenkin lusikoitavan pehmeitä, hyvänmakuisia (osittain niiden sisältämän sokerin takia), ja purkin pohjalla oleva hedelmähilloke tekee rahkasta suorastaan jälkiruokaosastoa - ehkä jopa hieman liian makeaa omille makunystyröilleni arkipäiväiseksi välipalaksi. Rahka sisältää myös kasvipohjaiseksi tuotteeksi hyvin proteiinia, vajaan kymmenisen grammaa per purkki, ja tekee kylläiseksi mielestäni oikein hyvin.


Kuinka upgreidata rahkasta jälkiruoka:

Rahkasta saa ihanan, passionhedelmä-juustokakkua muistuttavan herkun, jos sen lusikoi muovikupista kauniiseen lasiin ja päälle murentaa pääsiäissuklaamunista ylijäänyttä pähkinä-taatelimurskaa. Tai siis, totta kai kokonaisen raakasuklaamunankin voi murentaa rahkan päälle - mikäs sen ihanampaa ja näin post-pääsiäinen kaihoon sopivaa kuin keltaisen passionhedelmähillokkeen ja tummansuklaan yhdistelmä...

Jos tarjoilisin tätä jälkiruoaksi, pursottaisin päälle ehdottomasti roimasti tummaa suklaata, ehkä myös vähän jonkun rukiisen tai muuten rouhean keksin muruja, ja eivätpä valkosuklaasiivutkaan tätä herkkua ainakaan pahentaisi...


Hieman #moreismore-meininkiä, mutta joskus se vaan on niin!
  

* Rahkat ja setti postauksessa esiintyviä Marimekon keraamisia lusikoita (IHANIA!!) on saatu ilmaiseksi Alprolta blogin kautta.


 

4 kommenttia:

  1. Tuo maustamaton on muuten myös ihan todella hyvää! En näitä maustettuja ole vielä kokeillutkaan, mutta maustamattoman perusteella voin uskoa, että ovat todella hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä pitää päästä maistaa! Niin kuin yllä jo totesin, maustettu on vähän liiankin makeaa mulle :)

      Poista
  2. Tykkään kovasti näiden "rahkojen" maustamattomasta versiosta. Siihen kun lisää omatekoista (banaani)karviaishilloa ja cashewpähkinöitä tai auringonkukan siemeniä niin NAM ja maiskis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nam! Mäkin haluun karviaishilloa! Itse voisin kyllä kuvitella vetäväni sitä maustamatonta mustikoiden ja myslin kera :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.